marți, decembrie 6, 2022

Proteste masive în Strasbourg: CEDO, opriți nedreptatea în Turcia!/Munca în ritm de melc costă vieți în Turcia!


Sute de protestatari s-au adunat, vineri, în fața Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg pentru a protesta împotriva încălcării drepturilor în Turcia.

În jur de 1.500 de oameni au mărșăluit spre clădirea CEDO din Strasbourg și au scandat sloganuri și au purtau bannere pe care scriau: „CEDO, opriți nedreptatea în Turcia”, „Justiția amânată este justiția refuzată”, „Victimele sunt aici, unde sunt judecătorii?” și „CEDO, opriți epurarea în Turcia”.

Peaceful Actions Platform, o organizație formată din 24 de grupuri ale societății civile, a organizat protestul, la care au fost prezenți activiștii alături de victimele ale puciului eșuat din 2016.

CEDO a eșuat!

Într-un comunicat de presă, Peaceful Actions Platform a susținut că CEDO închide ochii la încălcările drepturilor omului care au loc în Turcia sub conducerea președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

„Instanța a avut mai multe oportunități de a stabili faptele privind încălcările grave ale drepturilor omului în Turcia și de a obliga regimul să respecte principiile de bază ale Convenției Europene a Drepturilor Omului. Cu toate acestea, CEDO a eșuat în îndeplinirea atribuțiilor sale și a dat dovadă de incompetență, mai ales în ceea ce privește încălcările sistematice ale drepturilor unui grup anume, Mișcarea Gülen. Întrucât victimele se numără la sute de mii, încălcările constituie crime clare împotriva umanității”, se arată în comunicatul de presă al organizației.

De asemenea, fostul lider al Partidului Laburist din Marea Britanie, Jeremy Corbyn și de alți parlamentarii UE au cerut CEDO să ia măsuri rapide împotriva Turciei.

CEDO și viteza melcului

Alți parlamentari europeni și-au arătat solidaritatea pe rețelele de socializare.
„Este devastator să cunoști numeroasele cazuri din Turcia aflate pe rol la CEDO, în timp ce cetăţenii din Turcia aşteaptă an de an dreptatea.Munca în ritm de melc sau chiar mai încet costă vieți în Turcia.”, a scris Rebecca Harms, care a ocupat funcția de președinte al Verzilor-Alianța Liberă Europeană în Parlamentul European din 2010 până în 2016.

Cel mai important organism european de examinare a drepturilor omului este acuzat de victimele încălcărilor drepturilor omului în Turcia, care au culminat după un puciul eșuat în 2016, când guvernul a lansat o represiune împotriva cetățenilor.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.