vineri, iulie 8, 2022

Proteste masive în Strasbourg: CEDO, opriți nedreptatea în Turcia!/Munca în ritm de melc costă vieți în Turcia!


Sute de protestatari s-au adunat, vineri, în fața Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg pentru a protesta împotriva încălcării drepturilor în Turcia.

În jur de 1.500 de oameni au mărșăluit spre clădirea CEDO din Strasbourg și au scandat sloganuri și au purtau bannere pe care scriau: „CEDO, opriți nedreptatea în Turcia”, „Justiția amânată este justiția refuzată”, „Victimele sunt aici, unde sunt judecătorii?” și „CEDO, opriți epurarea în Turcia”.

Peaceful Actions Platform, o organizație formată din 24 de grupuri ale societății civile, a organizat protestul, la care au fost prezenți activiștii alături de victimele ale puciului eșuat din 2016.

CEDO a eșuat!

Într-un comunicat de presă, Peaceful Actions Platform a susținut că CEDO închide ochii la încălcările drepturilor omului care au loc în Turcia sub conducerea președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

„Instanța a avut mai multe oportunități de a stabili faptele privind încălcările grave ale drepturilor omului în Turcia și de a obliga regimul să respecte principiile de bază ale Convenției Europene a Drepturilor Omului. Cu toate acestea, CEDO a eșuat în îndeplinirea atribuțiilor sale și a dat dovadă de incompetență, mai ales în ceea ce privește încălcările sistematice ale drepturilor unui grup anume, Mișcarea Gülen. Întrucât victimele se numără la sute de mii, încălcările constituie crime clare împotriva umanității”, se arată în comunicatul de presă al organizației.

De asemenea, fostul lider al Partidului Laburist din Marea Britanie, Jeremy Corbyn și de alți parlamentarii UE au cerut CEDO să ia măsuri rapide împotriva Turciei.

CEDO și viteza melcului

Alți parlamentari europeni și-au arătat solidaritatea pe rețelele de socializare.
„Este devastator să cunoști numeroasele cazuri din Turcia aflate pe rol la CEDO, în timp ce cetăţenii din Turcia aşteaptă an de an dreptatea.Munca în ritm de melc sau chiar mai încet costă vieți în Turcia.”, a scris Rebecca Harms, care a ocupat funcția de președinte al Verzilor-Alianța Liberă Europeană în Parlamentul European din 2010 până în 2016.

Cel mai important organism european de examinare a drepturilor omului este acuzat de victimele încălcărilor drepturilor omului în Turcia, care au culminat după un puciul eșuat în 2016, când guvernul a lansat o represiune împotriva cetățenilor.

Turcii nu mai fac față! Unde au ajuns prețurile în luna iulie?

Criza economică din Turcia pune în fiecare zi presiune asupra turcilor. Prețurile crescând de la o zi la alta. Iată la ce nivel au ajuns prețurile în luna iulie.

Rata oficială a inflației din Turcia atinge cel mai mare nivel din ultimii 24 de ani

Inflația anuală a Turciei a crescut la un nivel istoric din ultimii două decenii, ajungând la 78,62 la sută în iunie, conform...

Proteste la nivel național, după ce un cardiologist a fost ucis de un pacient

În conformitate cu declarația, zeci de medici și lucrători din domeniul sănătății, inclusiv cei mai mulți membri ai TTB, au intrat în grevă de două zile în diferite provincii, inclusiv Istanbul, Ankara, Çanakkale, Eskişehir, Adıyaman, Bartın, Bursa și Bolu, începând cu ora 09:00.

3 zile de festival gastronomic: Mii de bucureșteni au venit în parcul Titan pentru bunătăți și muzică tradițional turcească

Festivalul Turcesc, care a avut loc în parcul Titan și a durat trei zile, a cucerit gurmanzii și iubitorii de tradiții turcești...

Numărul vizelor Schengen respinse s-au triplat: Turcia face apel către Consiliul Europei

Potrivit raportului transmis APCE, țările Uniunii Europene au respins 4% din cererile de viză Schengen ale cetățenilor turci în 2014. Dar, această cifră a crescut la 12,7% în 2020, marcând o creștere uimitoare de 300%.

Turcia: Guvernul îi obligă pe primari să obțină aprobare pentru întâlnirile cu oficialii străni

Noul regulament a atras critici din partea primarului Istanbulului, Ekrem İmamoğlu, care a spus că „astfel de măsuri nu au nicio semnificație în afară de a arăta decăderea managementului central în ochii publicului”.

Cutremurător! Datele oficiale: Peste 330.000 de persoane reținute și 100.000 închise, de la puciul eșuat

Într-o declarație din timpul unui eveniment care a marcat tentativa de lovitură de stat, Süleyman Soylu a spus că în prezent sunt 19.252 de persoane în închisoare pentru legături cu Mișcarea Gulen.

Dreptului omului în Turcia: Scrisoare către CEDO și Consiliul Europei

Dreptului omului în Turcia: Scrisoare către CEDO și Consiliul Europei