duminică, aprilie 14, 2024

Marmaris: Incendiile continuă. Imagini cutremurătoare din satelitul NASA

Incendiul de pădure din Marmaris, Muğla continuă, iar imaginile din satelitul NASA au ajuns virale pe rețelele de socializare.

Gökçe Coșkun de la Antalya Bird Watching Society a distribuit imaginile primite în direct de la satelitul din baza de date a Administrației Naționale de Aeronautică și Spațiu (NASA), distribuite pe aplicația „Zoom Earth”, arătând situția agravată a incediilor. 

„Harta termică a NASA poate fi o foaie de parcurs pentru direcția de propagare a incendiului. Putem numi și harta termică a NASA sau harta temperaturii. De aici, zonele de incendiu pot fi urmărite instantaneu. De asemenea, arată direcția vântului, așa că putem cunoașterea direcția în care se poate mișca focul. În acest sens, poate facilita și luarea de măsuri privind stingerea incendiilor și evacuarea așezărilor”,explică Coșkun.

Coşkun a adăugat că primelor imagini indică că incediile s-au intesificat de la o zi la alta, iar vântul sufla dinspre sud-vest spre sud-est şi se îndrepta spre Yuvacık.

Incendiile din Marmaris continuă de trei zile, iar până în momentul a afectat în jur de 400 de hectare.


Incendiile izbucnite în apropierea Golfului Amazon s-au extins în zona Grass Bay și sunt acum la doar patru kilometri distanță de zonele rezidențiale.

În zonele Bördübet și Değirmenyani, autoritățile au evacuat 30 de case. Pompierii au început să ude copacii din apropierea zonelor locuite. În prezent, aproape 1.400 de pompieri au la dispoziție 338 de vehicule, 20 de elicoptere și 14 avioane, potrivit Președinției pentru Managementul Dezastrelor și Urgențelor (AFAD).

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.