vineri, iunie 24, 2022

Marmaris: Incendiile continuă. Imagini cutremurătoare din satelitul NASA

Incendiul de pădure din Marmaris, Muğla continuă, iar imaginile din satelitul NASA au ajuns virale pe rețelele de socializare.

Gökçe Coșkun de la Antalya Bird Watching Society a distribuit imaginile primite în direct de la satelitul din baza de date a Administrației Naționale de Aeronautică și Spațiu (NASA), distribuite pe aplicația „Zoom Earth”, arătând situția agravată a incediilor. 

„Harta termică a NASA poate fi o foaie de parcurs pentru direcția de propagare a incendiului. Putem numi și harta termică a NASA sau harta temperaturii. De aici, zonele de incendiu pot fi urmărite instantaneu. De asemenea, arată direcția vântului, așa că putem cunoașterea direcția în care se poate mișca focul. În acest sens, poate facilita și luarea de măsuri privind stingerea incendiilor și evacuarea așezărilor”,explică Coșkun.

Coşkun a adăugat că primelor imagini indică că incediile s-au intesificat de la o zi la alta, iar vântul sufla dinspre sud-vest spre sud-est şi se îndrepta spre Yuvacık.

Incendiile din Marmaris continuă de trei zile, iar până în momentul a afectat în jur de 400 de hectare.


Incendiile izbucnite în apropierea Golfului Amazon s-au extins în zona Grass Bay și sunt acum la doar patru kilometri distanță de zonele rezidențiale.

În zonele Bördübet și Değirmenyani, autoritățile au evacuat 30 de case. Pompierii au început să ude copacii din apropierea zonelor locuite. În prezent, aproape 1.400 de pompieri au la dispoziție 338 de vehicule, 20 de elicoptere și 14 avioane, potrivit Președinției pentru Managementul Dezastrelor și Urgențelor (AFAD).

Marmaris: Incendiile continuă. Imagini cutremurătoare din satelitul NASA

Incendiul de pădure din Marmaris, Muğla continuă, iar imaginile din satelitul NASA au ajuns virale pe rețelele de socializare.

Marmaris: Incendii forestiere de proporție au izbucnit peste noapte

Un incendiu a început în zona forestieră din Hisarönü Mahallesi Bördübet, din cartierul Marmaris, din Muğla, aseară, conform presei turcești. 

Criza economică din Turcia: 70% dintre turci nu-și permit o vacanță

Aproximativ 70% dintre cetățenii turci au declarat că nu au planuri de vacanță din cauza problemelor financiare, potrivit unui sondaj recent, citat...

Scandal în Turcia: Ucigașul tinerei de 27 de ani a primit o pedeapsă redusă 

Un tribunal turc a decis să reducă pedeapsa de închisoarea a bărbatului care a ucis-o cu brutalitate pe Pınar Gültekin în 2020 și...

Turcia: Numărul firmelor închise au crescut cu 250 la sută, în luna mai 

Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia (TOBB) a dezvăluit numărul de firme închise în mai 2022, citat de Gazete Duvar.

Turcia: Medicii au scos 83 de lire din stomacul unui bărbat

Medicii turci au scos 83 de monede de o liră și alte obiecte din stomacul unui bărbat, conform Gazete Duvar.

Cum îi afectează criza economică din Turcia pe turiștii români?

Turcia trece printr-o criză economică în care inflația și valoarea lirei ajungând la niveluri istorice și îi șochează pe turci, făcând ca...

Nepoata clericului Gulen a fost arestată, după ce a încercat să ajungă în occident

Nepoata clericului Gulen a fost reținută, după ce a încercat să treacă granița, alături de alți 10 migranți