luni, decembrie 5, 2022

Fost membru al parlamentului UE: „Turcia nu mai este un stat de drept”


Un fost membru al parlamentului europeana afirmat că nu mai este posibil să numim Turcia o țară care aderă la statul de drept, deoarece guvernul are o agendă de oprimare a oamenilor ale căror opinii diferă de ale sale, conform Turkish Minutes.

Rebecca Harms a vorbit la o ceremonie de acordare a Premiului German de Dialog (Deutscher Dialogpreis) care a avut loc la Frankfurt, despre situația Turciei.

„După părerea mea, Turcia a luat o cale foarte dificilă și nu mai poate fi definită ca stat de drept. Există o agendă de oprimare politică a diferitelor grupuri. Oamenii își pierd nu doar locurile de muncă și averea, ci și reputația și chiar libertățile lor”, exprimă Harms, adăugând că acest lucru nu are nimic de-a face cu democrația și valorile liberale.

Harms a spus că sistemul de justiție din Turcia este arbitrar și, prin urmare, poate declara pe oricine terorist în orice moment.

„Este groaznic pentru mine să văd că jurnalişti buni, academicieni, pe care îi cunosc de multă vreme, oameni care au fost în închisoare de ani de zile, la fel ca prietenul meu, fostul co-președinte al Partidului Popular Democrat [HDP], Selahattin Demirtaș, nu am nicio șansă în fața instanțelor”, afirmă fosta parlamentară.

UE trage semnale de alarmă

Comisia Europeană, în raportul său anual privind Turcia, publicat luna trecută, a afirmat că retragerea în ceea ce privește respectul pentru democrație, drepturile omului și fundamentale și sistemul judiciar turc a continuat, subliniind deficiențe grave în funcționarea instituțiilor democratice ale țării.

Potrivit raportului, Turcia are probleme în ceea ce privește lipsa sistemică de independență a sistemului judiciar și presiunile nejustificate asupra judecătorilor și procurorilor, iar niciunul dintre judecătorii sau procurorii demiși în urma puciului eșuat din 2016 nu a fost repus în funcție, în ciuda achitărilor lor.

Harms, care a ocupat funcția de președinte al Verzilor-Alianța Liberă Europeană în Parlamentul European din 2010 până în 2016, a comentat despre evoluțiile recente din Turcia după acceptarea Premiului German de Dialog 2021, acordat de Federația Instituțiilor Germane de Dialog (Bund Deutscher Dialog Institutionen, BDDI), la categoria drepturilor omului.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...