vineri, aprilie 8, 2022

Proprietarii de shaormării: „Se pare că a venit rândul nostru să fim etichetați drept teroriști”

O serie de proprietari de shaormării din Turcia au criticat declarațiile unui lider de partid de extremă dreaptă care i-a acuzat de separatism și responsabilitate pentru șomajul din țară, conform Turkish Minutes.

Șefik Arslan, șeful Camerei Adana a Proprietarilor de magazine Kebab a răspuns acuzațiilor, susținând că proprietarii întâmpină dificultăți în a înțelege acuzațiile împotriva lor.

„Suntem șocați. Oferim locuri de muncă pentru mii de oameni. Se pare că acum a venit rândul nostru să fim etichetați drept teroriști. Există mulți proprietari de magazine care angajează la fel de mulți oameni ca o fabrică. Căutăm întotdeauna personal, nu putem înțelege cum avem un rol în șomaj. Singurul lucru pe care îl înțelegem este că managementul economiei nu este punctul forte al lui Bahçeli „, a afirmat Arslan.

Ce s-a întâmplat?

Președintele Partidului Mișcării Naționaliste (MHP) Devlet Bahçeli, un aliat al președintelui Recep Tayyip Erdoğan, a stârnit critici după ce a acuzat proprietarii de magazine de kebab că contribuie la problema șomajului din țară.

„Este de datoria noastră să le reamintim celor care abuzează de eforturile poporului nostru de a-și câștiga existența costul dureros al terorismului. Vânzătorii separatisti de kebab care ajută și susțin terorismul joacă un rol în șomaj, la nivel de țară”, a spus Bahçeli, referindu-se aparent la proprietarii kurzi, pe care i-a acuzat că ar fi ajutat Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

PKK, care desfășoară o campanie sângeroasă în sud-estul Turciei din 1984, este inclusă ca organizație teroristă de Turcia, UE și SUA.

În Turcia este frecvent ca Erdoğan și Bahçeli să eticheteze grupuri de oameni care își critică politicile sau nu promovează guvernul ca teroriști, o mișcare văzută de critici ca o încercare tot mai mare de consolidare a guvernanței autoritare a lui Erdoğan.

Există critici din ce în ce mai mari față de guvern asupra dificultăților financiare ale oamenilor, care s-au înrăutățit în timpul pandemiei și odată cu deprecierea continuă a lirei turcești.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,