sâmbătă, ianuarie 8, 2022

Proprietarii de shaormării: „Se pare că a venit rândul nostru să fim etichetați drept teroriști”

O serie de proprietari de shaormării din Turcia au criticat declarațiile unui lider de partid de extremă dreaptă care i-a acuzat de separatism și responsabilitate pentru șomajul din țară, conform Turkish Minutes.

Șefik Arslan, șeful Camerei Adana a Proprietarilor de magazine Kebab a răspuns acuzațiilor, susținând că proprietarii întâmpină dificultăți în a înțelege acuzațiile împotriva lor.

„Suntem șocați. Oferim locuri de muncă pentru mii de oameni. Se pare că acum a venit rândul nostru să fim etichetați drept teroriști. Există mulți proprietari de magazine care angajează la fel de mulți oameni ca o fabrică. Căutăm întotdeauna personal, nu putem înțelege cum avem un rol în șomaj. Singurul lucru pe care îl înțelegem este că managementul economiei nu este punctul forte al lui Bahçeli „, a afirmat Arslan.

Ce s-a întâmplat?

Președintele Partidului Mișcării Naționaliste (MHP) Devlet Bahçeli, un aliat al președintelui Recep Tayyip Erdoğan, a stârnit critici după ce a acuzat proprietarii de magazine de kebab că contribuie la problema șomajului din țară.

„Este de datoria noastră să le reamintim celor care abuzează de eforturile poporului nostru de a-și câștiga existența costul dureros al terorismului. Vânzătorii separatisti de kebab care ajută și susțin terorismul joacă un rol în șomaj, la nivel de țară”, a spus Bahçeli, referindu-se aparent la proprietarii kurzi, pe care i-a acuzat că ar fi ajutat Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

PKK, care desfășoară o campanie sângeroasă în sud-estul Turciei din 1984, este inclusă ca organizație teroristă de Turcia, UE și SUA.

În Turcia este frecvent ca Erdoğan și Bahçeli să eticheteze grupuri de oameni care își critică politicile sau nu promovează guvernul ca teroriști, o mișcare văzută de critici ca o încercare tot mai mare de consolidare a guvernanței autoritare a lui Erdoğan.

Există critici din ce în ce mai mari față de guvern asupra dificultăților financiare ale oamenilor, care s-au înrăutățit în timpul pandemiei și odată cu deprecierea continuă a lirei turcești.

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.