joi, septembrie 1, 2022

VIDEO: Elevi acuzați de „batjocura” a lui Erdoğan pentru distribuirea ceaiului în clasă


Conducerea unui liceu din provincia de vest, Kocaeli, a emis un avertisment scris pentru un grup de studenți care au distribuit pachete de ceai în clasa lor, conform Duvar English.

Directorul liceului anatolian Kocaeli, din districtul Bașiskele din Kocaeli, Sabit Mehmet Limon a recunoscut că a trimis avertismentul elevilor, pentru că „l-au imitat pe președinte într-un mod batjocoritor”.

„Da, asta s-a întâmplat; i-am avertizat pe elevi și i-am anunțat pe părinții noștri. Datorită liniilor directoare trimise de Ministerul [Educației] școlilor, a fost emis un astfel de avertisment. Dacă elevii sunt vinovați, trebuie să anunțăm părinții ”, susține directorul.

Filiala Kocaeli a Uniunii Lucrătorilor din Educație și Științe (Egitim-Sen) a criticat acțiunea administrației școlii, spunând că nu este treaba lor să „fie detectiv” în numele președintelui. 

„Nu acceptăm ca elevii noștri să fie tratați ca și cum ar fi criminali”, a spus sindicatul, solicitând conducerii școlii să se asigure că elevii „cresc să devină oameni cu idei independente și conștienți”.

În iulie, președintele Recep Tayyip Erdoğan a aruncat cutii de ceai victimelor provinciei Rize, care au fost lovite de inundații. O săptămână mai târziu, într-o mișcare similară, el a aruncat din nou pungi de ceai către rezidenți dintr-un autobuz în timpul unei vizite în districtul Aegean Marmaris, lovit de foc.

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...