miercuri, mai 29, 2024

VIDEO: Elevi acuzați de „batjocura” a lui Erdoğan pentru distribuirea ceaiului în clasă


Conducerea unui liceu din provincia de vest, Kocaeli, a emis un avertisment scris pentru un grup de studenți care au distribuit pachete de ceai în clasa lor, conform Duvar English.

Directorul liceului anatolian Kocaeli, din districtul Bașiskele din Kocaeli, Sabit Mehmet Limon a recunoscut că a trimis avertismentul elevilor, pentru că „l-au imitat pe președinte într-un mod batjocoritor”.

„Da, asta s-a întâmplat; i-am avertizat pe elevi și i-am anunțat pe părinții noștri. Datorită liniilor directoare trimise de Ministerul [Educației] școlilor, a fost emis un astfel de avertisment. Dacă elevii sunt vinovați, trebuie să anunțăm părinții ”, susține directorul.

Filiala Kocaeli a Uniunii Lucrătorilor din Educație și Științe (Egitim-Sen) a criticat acțiunea administrației școlii, spunând că nu este treaba lor să „fie detectiv” în numele președintelui. 

„Nu acceptăm ca elevii noștri să fie tratați ca și cum ar fi criminali”, a spus sindicatul, solicitând conducerii școlii să se asigure că elevii „cresc să devină oameni cu idei independente și conștienți”.

În iulie, președintele Recep Tayyip Erdoğan a aruncat cutii de ceai victimelor provinciei Rize, care au fost lovite de inundații. O săptămână mai târziu, într-o mișcare similară, el a aruncat din nou pungi de ceai către rezidenți dintr-un autobuz în timpul unei vizite în districtul Aegean Marmaris, lovit de foc.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute.