vineri, aprilie 8, 2022

VIDEO: Elevi acuzați de „batjocura” a lui Erdoğan pentru distribuirea ceaiului în clasă


Conducerea unui liceu din provincia de vest, Kocaeli, a emis un avertisment scris pentru un grup de studenți care au distribuit pachete de ceai în clasa lor, conform Duvar English.

Directorul liceului anatolian Kocaeli, din districtul Bașiskele din Kocaeli, Sabit Mehmet Limon a recunoscut că a trimis avertismentul elevilor, pentru că „l-au imitat pe președinte într-un mod batjocoritor”.

„Da, asta s-a întâmplat; i-am avertizat pe elevi și i-am anunțat pe părinții noștri. Datorită liniilor directoare trimise de Ministerul [Educației] școlilor, a fost emis un astfel de avertisment. Dacă elevii sunt vinovați, trebuie să anunțăm părinții ”, susține directorul.

Filiala Kocaeli a Uniunii Lucrătorilor din Educație și Științe (Egitim-Sen) a criticat acțiunea administrației școlii, spunând că nu este treaba lor să „fie detectiv” în numele președintelui. 

„Nu acceptăm ca elevii noștri să fie tratați ca și cum ar fi criminali”, a spus sindicatul, solicitând conducerii școlii să se asigure că elevii „cresc să devină oameni cu idei independente și conștienți”.

În iulie, președintele Recep Tayyip Erdoğan a aruncat cutii de ceai victimelor provinciei Rize, care au fost lovite de inundații. O săptămână mai târziu, într-o mișcare similară, el a aruncat din nou pungi de ceai către rezidenți dintr-un autobuz în timpul unei vizite în districtul Aegean Marmaris, lovit de foc.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.