joi, aprilie 7, 2022

Prima patiserie din Turcia se va închide la sfârșitul anului

Lebon Patisserie & Cafe, unul dintre magazinele istorice de pe strada Istiklal, din Istanbul care se închide unu câte unu, conform Daily Sabah.

Abdurrahman Cengiz, unul dintre cei doi parteneri ai patiseriei, explică faptul că fundația Karagözyan, proprietarul locației patiseriei, nu a reînnoit contractul de închiriere a patiseriei Lebon, care are o tradiție din 1810.

„Patiseria a fost fondată de Charles Bourdon. În cărțile de istorie, data înființării Lebon Patisserie este 1886. Cu toate acestea , unul dintre clienții noștri ne-a adus o veche cutie de ciocolată a patiseriei noastre și pe această cutie era scrisă data 1810”, a povestit propietarul, fiind prima patiserie din Turcia.

 Cengiz,  în vârstă de 75 de ani, a afirmă că fundația nu a mai reînnoit contractul de închiriere din 2010.

 „Nu am putut găsi nicio ieșire. Ne vom închide magazinul, iar investiția noastră de 3 milioane de lire sterline se va risipi. Plătim 32.000 de lire pentru închirierea locației. Cu toate acestea, proprietarii cred că pot închiria acest loc cu 60.000 TL. Nu putem plăti o chirie atât de mare.”, a explicat Cengiz.

„Este atât de trist că magazinele istorice precum patiseria noastră nu sunt protejate și susținute”, a adăugat Şakir Ekinci, celălalt partener al Lebon Patisserie.

Un client al Lebon Patisserie & Cafe și-a arătat dezamăgirea fața de decizia fundației.

 „Suntem ca o familie aici. Este ciudat pentru noi să părăsim patiseria noastră. Cultura patiseriei ca în acest magazin nu se găsește peste tot. Acesta este un loc foarte istoric. Vin aici aproape în fiecare zi.”, a susținut Zeynep Dinçer, un client fidel al Lebon Patisserie.

Ultima zi de funcționare a Lebon Patisserie & Cafe va fi 31 decembrie.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească.