luni, noiembrie 22, 2021

Clubhouse: Susținătorii lui Erdogan discută despre cum să extermine prizonierii politici

Înregistrările audio ale unei camere de chat de pe aplicația de social media, Clubhouse, au dezvăluit o conversație între susținătorii președintelui turc ,Recep Tayyip Erdoğan despre cum să-i extermine pe presupușii adepți ai mișcării Gülen care se află în prezent în închisorile turcești.

Conversația a avut loc într-o cameră numită „Este un membru al FETÖ [un acronim derogativ folosit pentru a se referi la mișcarea Gülen ca organizație teroristă] viral sau microbian?” [Este fetișismul viral? Este microbian?]. 

„Va veni o zi când lucrurile se vor schimba. [Când va veni acea zi] vom adăuga droguri în mâncarea lor exact ca în cazul lui Kaşif Kozinoğlu, apoi îi vom trimite să facă sport în aer liber.”, susține un utilizator identificat ca M. Furkan Bodur.

Apoi spune că deținuții vor începe să se prăbușească unul câte unul. „Ce s-a întâmplat? [ar întreba oamenii]. Nu știm, într-adevăr. Au făcut o mulțime de sport și au avut atacuri de cord.”

Un alt vorbitor identificat ca „Alparslan” răspunde apoi: „Ceea ce tocmai ai spus este un vis în condițiile actuale, deoarece sunt atât de mulți trădători printre noi.”

„Avem nevoie doar de un tânăr turc curajos în cantină și nimic mai mult”, răspunde Bodur.

Potrivit unei capturi de ecran a unui profil LinkedIn distribuit de academicianul exilat Emre Uslu, Bodur lucrează ca asistent didactic de securitate cibernetică la Universitatea din Carolina de Nord din Charlotte.

Kozinoğlu a fost agent al agenției naționale de informații din Turcia MIT. El a fost găsit mort în închisoare în noiembrie 2011. Conform rapoartelor autopsiei, a murit din cauza unei boli cardiace ischemice cronice. Cu toate acestea, au existat teorii în jurul morții lui, precum că i s-a administrat un medicament care i-a făcut să-i slăbească inima.

O conversație similară a avut loc în Clubhouse în august. Un utilizator identificat ca Mustafa Aydın este auzit întrebând: „De ce guvernul le oferă mâncare în închisori folosind taxele mele? Lăsați-i pe acești câini să moară de foame.”

Discursul de ură împotriva susținătorilor mișcării Gülen a fost larg răspândit în Turcia de la investigațiile de corupție din decembrie 2013. 

Potrivit unei declarații a ministrului turc de interne Süleyman Soylu din 20 februarie, un total de 622.646 de persoane au făcut obiectul anchetei și 301.932 au fost reținute, în timp ce alte 96.000 au fost închise din cauza presupuselor legături cu Mișcarea Gülen, de la lovitura de stat eșuată. Ministrul a spus că în prezent există 25.467 de persoane în închisorile din Turcia care au fost închise pentru presupuse legături cu mișcarea.

Clubhouse: Susținătorii lui Erdogan discută despre cum să extermine prizonierii politici

Înregistrările audio ale unei camere de chat de pe aplicația de social media, Clubhouse, au dezvăluit o conversație între susținătorii președintelui turc...

Faimosul poet turc a murit la vârsta de 88 de ani

Faimosul poet turc a murit la vârsta de 88 de ani

Prima patiserie din Turcia se va închide la sfârșitul anului

Prima patiserie din Turcia se va închide la sfârșitul anului

Turcia lasă o tânără autistă fără asistență pentru că tatăl ei ar avea legături cu Mișcarea Gulen

Autoritățile turce au refuzat să oferă asistentă unei adolescente cu autism din cauza presupuselor legături ale tatălui cu Mișcarea Gulen, conform Stockholm...

Apelul farmaciştii din Turcia: „Este de datoria noastră să avertizăm publicul în fața crizei agravante”

Apelul farmaciştii din Turcia: „Este de datoria noastră să avertizăm publicul în fața crizei agravante”

Paris: Mormântul unui cântăreț kurd faimos a fost vandalizat

Paris: Mormântul unui cântăreț kurd faimos a fost vandalizat

Turcia: Acte necesare pentru a schimba 100 de dolari

Turcia: Acte necesare pentru a schimba 100 de dolari

Libertatea presei în Turcia: Peste 100 jurnalişti s-au prezentat în instanţă. 10 condamnaţi la închisoare în 3 luni.

102 jurnalişti s-au prezentat la audieri în procesele lor din Turcia din iulie până în septembrie, iar 10 dintre ei au fost condamnaţi la un total de aproape 40 de ani, potrivit unui raport al proiectului Expression Interrupted, citat de Stockholm Center for Freedome.