vineri, aprilie 8, 2022

Clubhouse: Susținătorii lui Erdogan discută despre cum să extermine prizonierii politici

Înregistrările audio ale unei camere de chat de pe aplicația de social media, Clubhouse, au dezvăluit o conversație între susținătorii președintelui turc ,Recep Tayyip Erdoğan despre cum să-i extermine pe presupușii adepți ai mișcării Gülen care se află în prezent în închisorile turcești.

Conversația a avut loc într-o cameră numită „Este un membru al FETÖ [un acronim derogativ folosit pentru a se referi la mișcarea Gülen ca organizație teroristă] viral sau microbian?” [Este fetișismul viral? Este microbian?]. 

„Va veni o zi când lucrurile se vor schimba. [Când va veni acea zi] vom adăuga droguri în mâncarea lor exact ca în cazul lui Kaşif Kozinoğlu, apoi îi vom trimite să facă sport în aer liber.”, susține un utilizator identificat ca M. Furkan Bodur.

Apoi spune că deținuții vor începe să se prăbușească unul câte unul. „Ce s-a întâmplat? [ar întreba oamenii]. Nu știm, într-adevăr. Au făcut o mulțime de sport și au avut atacuri de cord.”

Un alt vorbitor identificat ca „Alparslan” răspunde apoi: „Ceea ce tocmai ai spus este un vis în condițiile actuale, deoarece sunt atât de mulți trădători printre noi.”

„Avem nevoie doar de un tânăr turc curajos în cantină și nimic mai mult”, răspunde Bodur.

Potrivit unei capturi de ecran a unui profil LinkedIn distribuit de academicianul exilat Emre Uslu, Bodur lucrează ca asistent didactic de securitate cibernetică la Universitatea din Carolina de Nord din Charlotte.

Kozinoğlu a fost agent al agenției naționale de informații din Turcia MIT. El a fost găsit mort în închisoare în noiembrie 2011. Conform rapoartelor autopsiei, a murit din cauza unei boli cardiace ischemice cronice. Cu toate acestea, au existat teorii în jurul morții lui, precum că i s-a administrat un medicament care i-a făcut să-i slăbească inima.

O conversație similară a avut loc în Clubhouse în august. Un utilizator identificat ca Mustafa Aydın este auzit întrebând: „De ce guvernul le oferă mâncare în închisori folosind taxele mele? Lăsați-i pe acești câini să moară de foame.”

Discursul de ură împotriva susținătorilor mișcării Gülen a fost larg răspândit în Turcia de la investigațiile de corupție din decembrie 2013. 

Potrivit unei declarații a ministrului turc de interne Süleyman Soylu din 20 februarie, un total de 622.646 de persoane au făcut obiectul anchetei și 301.932 au fost reținute, în timp ce alte 96.000 au fost închise din cauza presupuselor legături cu Mișcarea Gülen, de la lovitura de stat eșuată. Ministrul a spus că în prezent există 25.467 de persoane în închisorile din Turcia care au fost închise pentru presupuse legături cu mișcarea.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,