joi, martie 23, 2023

România: Un filantrop turc a murit după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier


Un filantrop și om de afaceri turc care locuia în România a murit după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, conform Romanya Haber.

Ali Akın, care a fost una dintre primele victime ale epurării a sistemului din Turcia, s-a stins din viață, vineri, în locuința din București, după ce a fost tratat timp de 10 luni pentru cancerul la creier.

Omul de afaceri, în vârstă de 59 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală, în luna martie, însă a continuat tratamentul acasă din cauza condițiilor epidemice.

Ali Akın, născut pe 25 noiembrie 1962, a fost un personaj cheie în cadrul farmaciei Akın, pe care a condus-o în Konya. 

Remarcându-se prin dexteritatea sa în relațiile umane și personalitatea sa binevoitoare, Akın a servit ca președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri și Industriașilor Activi (AKTİSAD) timp de mulți ani, ghidând lumea afacerilor.

Una dintre primele victime 

Akın a fost unul dintre primii care au suferit din cauza presiunilor guvernului turc împotriva comunității susținătorilor Mișcării Gülen. Toată averea și conturile lui Akın au fost confiscate. Astfel, acesta a venit în România, în 2016, ca să-și găsească un rost în România, unde și-a deschis o mică afacere 

Soția lui Akın, cu care are patru copii, a putut să vină în România în urmă cu doi ani, împreună cu mezinul familiei, în vârstă de 12 ani. Restul copiilor sunt stabiliți în alte țări din Europa.

Ali Akın a fost înmormântat în cimitirul musulman din capitala București.

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.