duminică, aprilie 10, 2022

România: Un filantrop turc a murit după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier


Un filantrop și om de afaceri turc care locuia în România a murit după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, conform Romanya Haber.

Ali Akın, care a fost una dintre primele victime ale epurării a sistemului din Turcia, s-a stins din viață, vineri, în locuința din București, după ce a fost tratat timp de 10 luni pentru cancerul la creier.

Omul de afaceri, în vârstă de 59 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală, în luna martie, însă a continuat tratamentul acasă din cauza condițiilor epidemice.

Ali Akın, născut pe 25 noiembrie 1962, a fost un personaj cheie în cadrul farmaciei Akın, pe care a condus-o în Konya. 

Remarcându-se prin dexteritatea sa în relațiile umane și personalitatea sa binevoitoare, Akın a servit ca președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri și Industriașilor Activi (AKTİSAD) timp de mulți ani, ghidând lumea afacerilor.

Una dintre primele victime 

Akın a fost unul dintre primii care au suferit din cauza presiunilor guvernului turc împotriva comunității susținătorilor Mișcării Gülen. Toată averea și conturile lui Akın au fost confiscate. Astfel, acesta a venit în România, în 2016, ca să-și găsească un rost în România, unde și-a deschis o mică afacere 

Soția lui Akın, cu care are patru copii, a putut să vină în România în urmă cu doi ani, împreună cu mezinul familiei, în vârstă de 12 ani. Restul copiilor sunt stabiliți în alte țări din Europa.

Ali Akın a fost înmormântat în cimitirul musulman din capitala București.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.