sâmbătă, septembrie 30, 2023

Declarații halucinante! Propunerea de otravirea a deținuților: „Ar fi sarcina eroică al unui bucătar din penitenciar”

O conversație pe Clubhouse a făcut furori pe rețele de socializare, după afirmațiile în care s-a propus otrăvirea deținuților, conform Euro News.

Într-o cameră deschisă pe platforma de socializare, Clubhouse, de către Furkan Bölükbașı, un asistent de cercetare de la Universitatea Marmara, alături de alți membri ai filialei AK Tineret, au discutat despre oportunitatea de a otravii oamenii din închisoare

„De ce statul le dă mâncare din taxele mele. Să nu îi mai hrănim. Să-i lăsăm să se mănânce unii pe alții precum câinii înfometați. Să se sacrifice unii pe alții. Să se gătească și să se mănânce. Ce ne pasă nouă. Trebuie să-i determinăm total”, a spus Mustafa Aydin, unul dintre participanți.

„Ar fi sarcina eroică al unui bucătar din penitenciar. Ar trebui să amestece otravă cu mâncarea lor”, a adăugat Akif Şukur, un alt membru.

„Jur că aș avea grijă de familia acelui doctor. Ar trebui să tăiem și fondurile. Nu ar trebui să consumăm pentru asta prea mult din taxe”, a spus Dragos, un inițiator al conversației.

În utlima vreme, aceasta temă a mai fost abordată și de alți susținătorii a partidului AKP, de la conducere. Adepții lui Erdoğan au folosit frecvent discursuri de ură în diferite medii.

Un alt exemplu, este un jurnalist pro guvern care a afirmat că adepții mișcării Gülen ar trebui să fie masacrați imediat.

„Ar fi otravă pentru șoareci irosită.Chiar și otravă pentru șobolani își are folosul. Scapă de șobolani pentru că sunt dăunători. Toți acei criminali ar trebui să fie masacrați imediat, chiar acum! Ar trebui executate de statul nostru. Statul nostru”, a declarat jurnalistul Fatih Tezcan, pe 10 august,într-o emisiune live pe YouTube.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a vizat adepții mișcării Gülen, încă din  2013, iar mai mulți cetățeni au fost condamnați arbitrat pe motiv că ar fi adepții unei organizații teroriste.

Peste 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat din 15 iulie 2016, potrivit Ministerului Justiției, iar peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii.Mai mult, peste 700 de copii cu vârsta sub 6 ani își însoțesc mamele în închisoare și trăiesc în condiții precare.

CEDO acuză Turcia, în cazul unui profesor condamnat pentru terorism

Conform raportării lui Bünyamin Tekin de la Strasbourg, CEDO a acuzat Turcia din cauza încălcării a patru articole ale Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Instanța a decis că Turcia îi plătește profesorului 15.000 de euro pentru costuri și cheltuieli.

SpaceX a lui Elon Musk vrea licență pentru a lansa Starlink în Turcia

Cererea a venit la scurt timp după ce Musk a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, duminică, la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

Ce înseamnă condamnarea CEDO pentru justiția din Turcia?

Marea Cameră a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) a decis, marți, că condamnarea de către instanțele turce a unui profesor sub acuzații de terorism pentru activități precum utilizarea unei aplicații mobile sau deținerea unui cont la o anumită bancă este ilegală.

Un turc a sunat la poliție după ce a confundat sateliții Starlink cu o invazie extraterestră

Un turc din provincia Çorum, din nordul Turciei, care a văzut pe cer sateliții la orele nopții, pe 25 septembrie, a cerut ajutorul poliției, temându-se că are loc o invazie extraterestră.

Turcia menține condamnarea filantropului Kavala și a altor patru în procesul Gezi Park

Printre cei cinci inculpați ale căror condamnări au fost menținute se numără, pe lângă Kavala, avocatul pentru drepturile omului și parlamentarul Partidului Muncitorilor din Turcia (TİP), Can Atalay, jurnalistul și producătorul de film Çiğdem Mater, urbanistul Tayfun Kahraman și regizorul Mine Özerden.

Raport Eurostat: Turcia are cel mai mic număr de doctor per cetățean din Europa

Turcia ocupă locul al cincilea după Germania, Italia, Franța și Spania în ceea ce privește numărul total de medici, dar ultimul cu raportul doctor per populație.