marți, aprilie 12, 2022

Declarații halucinante! Propunerea de otravirea a deținuților: „Ar fi sarcina eroică al unui bucătar din penitenciar”

O conversație pe Clubhouse a făcut furori pe rețele de socializare, după afirmațiile în care s-a propus otrăvirea deținuților, conform Euro News.

Într-o cameră deschisă pe platforma de socializare, Clubhouse, de către Furkan Bölükbașı, un asistent de cercetare de la Universitatea Marmara, alături de alți membri ai filialei AK Tineret, au discutat despre oportunitatea de a otravii oamenii din închisoare

„De ce statul le dă mâncare din taxele mele. Să nu îi mai hrănim. Să-i lăsăm să se mănânce unii pe alții precum câinii înfometați. Să se sacrifice unii pe alții. Să se gătească și să se mănânce. Ce ne pasă nouă. Trebuie să-i determinăm total”, a spus Mustafa Aydin, unul dintre participanți.

„Ar fi sarcina eroică al unui bucătar din penitenciar. Ar trebui să amestece otravă cu mâncarea lor”, a adăugat Akif Şukur, un alt membru.

„Jur că aș avea grijă de familia acelui doctor. Ar trebui să tăiem și fondurile. Nu ar trebui să consumăm pentru asta prea mult din taxe”, a spus Dragos, un inițiator al conversației.

În utlima vreme, aceasta temă a mai fost abordată și de alți susținătorii a partidului AKP, de la conducere. Adepții lui Erdoğan au folosit frecvent discursuri de ură în diferite medii.

Un alt exemplu, este un jurnalist pro guvern care a afirmat că adepții mișcării Gülen ar trebui să fie masacrați imediat.

„Ar fi otravă pentru șoareci irosită.Chiar și otravă pentru șobolani își are folosul. Scapă de șobolani pentru că sunt dăunători. Toți acei criminali ar trebui să fie masacrați imediat, chiar acum! Ar trebui executate de statul nostru. Statul nostru”, a declarat jurnalistul Fatih Tezcan, pe 10 august,într-o emisiune live pe YouTube.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a vizat adepții mișcării Gülen, încă din  2013, iar mai mulți cetățeni au fost condamnați arbitrat pe motiv că ar fi adepții unei organizații teroriste.

Peste 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat din 15 iulie 2016, potrivit Ministerului Justiției, iar peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii.Mai mult, peste 700 de copii cu vârsta sub 6 ani își însoțesc mamele în închisoare și trăiesc în condiții precare.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.