vineri, ianuarie 7, 2022

Declarații halucinante! Propunerea de otravirea a deținuților: „Ar fi sarcina eroică al unui bucătar din penitenciar”

O conversație pe Clubhouse a făcut furori pe rețele de socializare, după afirmațiile în care s-a propus otrăvirea deținuților, conform Euro News.

Într-o cameră deschisă pe platforma de socializare, Clubhouse, de către Furkan Bölükbașı, un asistent de cercetare de la Universitatea Marmara, alături de alți membri ai filialei AK Tineret, au discutat despre oportunitatea de a otravii oamenii din închisoare

„De ce statul le dă mâncare din taxele mele. Să nu îi mai hrănim. Să-i lăsăm să se mănânce unii pe alții precum câinii înfometați. Să se sacrifice unii pe alții. Să se gătească și să se mănânce. Ce ne pasă nouă. Trebuie să-i determinăm total”, a spus Mustafa Aydin, unul dintre participanți.

„Ar fi sarcina eroică al unui bucătar din penitenciar. Ar trebui să amestece otravă cu mâncarea lor”, a adăugat Akif Şukur, un alt membru.

„Jur că aș avea grijă de familia acelui doctor. Ar trebui să tăiem și fondurile. Nu ar trebui să consumăm pentru asta prea mult din taxe”, a spus Dragos, un inițiator al conversației.

În utlima vreme, aceasta temă a mai fost abordată și de alți susținătorii a partidului AKP, de la conducere. Adepții lui Erdoğan au folosit frecvent discursuri de ură în diferite medii.

Un alt exemplu, este un jurnalist pro guvern care a afirmat că adepții mișcării Gülen ar trebui să fie masacrați imediat.

„Ar fi otravă pentru șoareci irosită.Chiar și otravă pentru șobolani își are folosul. Scapă de șobolani pentru că sunt dăunători. Toți acei criminali ar trebui să fie masacrați imediat, chiar acum! Ar trebui executate de statul nostru. Statul nostru”, a declarat jurnalistul Fatih Tezcan, pe 10 august,într-o emisiune live pe YouTube.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a vizat adepții mișcării Gülen, încă din  2013, iar mai mulți cetățeni au fost condamnați arbitrat pe motiv că ar fi adepții unei organizații teroriste.

Peste 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat din 15 iulie 2016, potrivit Ministerului Justiției, iar peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii.Mai mult, peste 700 de copii cu vârsta sub 6 ani își însoțesc mamele în închisoare și trăiesc în condiții precare.

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.