vineri, iunie 21, 2024

Declarații halucinante! Propunerea de otravirea a deținuților: „Ar fi sarcina eroică al unui bucătar din penitenciar”

O conversație pe Clubhouse a făcut furori pe rețele de socializare, după afirmațiile în care s-a propus otrăvirea deținuților, conform Euro News.

Într-o cameră deschisă pe platforma de socializare, Clubhouse, de către Furkan Bölükbașı, un asistent de cercetare de la Universitatea Marmara, alături de alți membri ai filialei AK Tineret, au discutat despre oportunitatea de a otravii oamenii din închisoare

„De ce statul le dă mâncare din taxele mele. Să nu îi mai hrănim. Să-i lăsăm să se mănânce unii pe alții precum câinii înfometați. Să se sacrifice unii pe alții. Să se gătească și să se mănânce. Ce ne pasă nouă. Trebuie să-i determinăm total”, a spus Mustafa Aydin, unul dintre participanți.

„Ar fi sarcina eroică al unui bucătar din penitenciar. Ar trebui să amestece otravă cu mâncarea lor”, a adăugat Akif Şukur, un alt membru.

„Jur că aș avea grijă de familia acelui doctor. Ar trebui să tăiem și fondurile. Nu ar trebui să consumăm pentru asta prea mult din taxe”, a spus Dragos, un inițiator al conversației.

În utlima vreme, aceasta temă a mai fost abordată și de alți susținătorii a partidului AKP, de la conducere. Adepții lui Erdoğan au folosit frecvent discursuri de ură în diferite medii.

Un alt exemplu, este un jurnalist pro guvern care a afirmat că adepții mișcării Gülen ar trebui să fie masacrați imediat.

„Ar fi otravă pentru șoareci irosită.Chiar și otravă pentru șobolani își are folosul. Scapă de șobolani pentru că sunt dăunători. Toți acei criminali ar trebui să fie masacrați imediat, chiar acum! Ar trebui executate de statul nostru. Statul nostru”, a declarat jurnalistul Fatih Tezcan, pe 10 august,într-o emisiune live pe YouTube.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a vizat adepții mișcării Gülen, încă din  2013, iar mai mulți cetățeni au fost condamnați arbitrat pe motiv că ar fi adepții unei organizații teroriste.

Peste 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat din 15 iulie 2016, potrivit Ministerului Justiției, iar peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii.Mai mult, peste 700 de copii cu vârsta sub 6 ani își însoțesc mamele în închisoare și trăiesc în condiții precare.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).