sâmbătă, aprilie 9, 2022

Turcia: Poliția a confiscat un baston, care ar putea fi a lui Ataturk

Forțele de ordine turcești au confiscat un baston care ar putea fi a lui Mustafa Kemal Atatürk, la scurt timp după ce a fost anunțat că va fi vândut la o licitație online, conform Hurriyet Daily News.

O firmă de licitații din Istanbul a anunțat că un baston cu o lungime de 92 de centimetri, despre care se spune că ar fi fost dăruit lui Atatürk, fondatorul Turciei moderne, de Pahlavi, șeicul Iranului vremii, urmează să fie vândut la o licitație.

La promovarea licitației, Muzeul Militar Harbiye i-a cerut lui Anıtkabir, Mausoleul lui Atatürk, informații detaliate despre bastonul, dar nu a fost găsită nicio înregistrare a bastonului în urma examinării.

Incidentul a fost raportat Ministerului Culturii și Turismului înainte de inițierea unei anchete legale, iar echipele de poliție au confiscat bastonul după o percheziție în casa lui Hüseyin Kocabaș, fondatorul firmei de licitație.

Există reprezentări ale unor lideri precum legenda persană Jamshid, împăratul Seljuk Keykâvus I și sultanul din Delhi Muhammed el-Behmeni pe baston, pe lângă figurile lui Atatürk și Pahlavi.

Momentan, experții evaluează dacă bastonul aparține sau nu lui Atatürk.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,