vineri, aprilie 19, 2024

Turcia introduce a 4-a doză de vaccin lucrătorilor în sănătate și grupurilor prioritare

Ministerul Sănătății din Turcia a anunțat că lucrătorii din domeniul sănătății și grupurile prioritare sunt acum eligibili pentru a primi a patra doză din vaccinul COVID-19, conform Turkish Minutes.

Persoanele din aceste grupuri care au făcut anterior două doze de CoronaVac produsă din China, urmate de o doză de vaccin Pfizer sau BioNTech, vor putea primi încă o doză de vaccin Pfizer sau BioNTech.

Ministerul Sănătății a început, pe 1 iulie, să ofere o a treia doză de vaccinuri COVID-19 pentru persoanele cu vârsta peste 50 de ani și lucrătorii din domeniul sănătății care anterior aveau două doze ca parte a campaniei sale de vaccinare.

În primele etape ale campaniei sale de vaccinare, Turcia a folosit CoronaVac, dezvoltat de compania farmaceutică chineză Sinovac, pentru a vaccina atât persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste, cât și profesioniștii din domeniul sănătății.

Vaccinul chinez s-a dovedit mai târziu a fi mai puțin eficient împotriva coronavirusului, iar autoritățile sanitare turce au decis să vaccineze aceste persoane cu Pfizer / BioNTech.

Deși câteva țări încep să ofere o a treia doză de vaccin grupurilor vulnerabile, Turcia este prima țară care oferă o a patra doză.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.