joi, aprilie 7, 2022

Turcia introduce a 4-a doză de vaccin lucrătorilor în sănătate și grupurilor prioritare

Ministerul Sănătății din Turcia a anunțat că lucrătorii din domeniul sănătății și grupurile prioritare sunt acum eligibili pentru a primi a patra doză din vaccinul COVID-19, conform Turkish Minutes.

Persoanele din aceste grupuri care au făcut anterior două doze de CoronaVac produsă din China, urmate de o doză de vaccin Pfizer sau BioNTech, vor putea primi încă o doză de vaccin Pfizer sau BioNTech.

Ministerul Sănătății a început, pe 1 iulie, să ofere o a treia doză de vaccinuri COVID-19 pentru persoanele cu vârsta peste 50 de ani și lucrătorii din domeniul sănătății care anterior aveau două doze ca parte a campaniei sale de vaccinare.

În primele etape ale campaniei sale de vaccinare, Turcia a folosit CoronaVac, dezvoltat de compania farmaceutică chineză Sinovac, pentru a vaccina atât persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste, cât și profesioniștii din domeniul sănătății.

Vaccinul chinez s-a dovedit mai târziu a fi mai puțin eficient împotriva coronavirusului, iar autoritățile sanitare turce au decis să vaccineze aceste persoane cu Pfizer / BioNTech.

Deși câteva țări încep să ofere o a treia doză de vaccin grupurilor vulnerabile, Turcia este prima țară care oferă o a patra doză.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.