vineri, aprilie 8, 2022

Turcia: Acte necesare pentru a schimba 100 de dolari

Cetăţenii turci sunt obligaţi să-şi prezinte actele de identitate dacă doresc să efectueze schimburi valutare în valoare de peste 100 de dolari, conform Ministerul Trezoreriei şi Finanţelor, citat de Duvar English.

Ministerul a emis anterior o regulă care obliga toți cetățenii să-și arate actele de identitate atunci când efectuează schimburi valutare, dar pe 18 noiembrie a specificat regula într-un mod care să cuprindă sumele în valoare de peste 100 de dolari în urma reacțiilor negative.

Conform regulilor emise pe 12 octombrie, casele de schimb valutar sunt obligate să înregistreze tranzacțiile, datele și suma acestora.

Cerința ministerului ca birourile de schimb valutar să înregistreze cărțile de identitate turcești sau numerele de pașaport ale clienților lor a provocat temeri de a fi trecute pe lista neagră de către guvern și a stimulat tranzacțiile nereglementate. T

Mișcarea ministerului vine pe măsură ce cetățenii cumpără valute străine în fața unei slăbiri a monedei și a inflației vertiginoase. Președintele Recep Tayyip Erdogan a cerut în repetate rânduri cetățenilor turci să vândă dolari și euro pentru a susține moneda națională.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.