miercuri, ianuarie 27, 2021

Prețul meniului de pește s-a triplat la restaurantele din Istanbul

Prețul la pește, în special cea a peștelui bonito, în faimoasele restaurante de pește din Istanbul, s-a triplat, relatează Hurriyet Daily News.

Cu toate că, prețul peștelui bonito a scăzut la 5 lire turcești (60 de cenți) în piețele, prețurile meniului în restaurantele renumite sunt în jur de 130 de lire turcești (16 dolari).

„Pescarii s-au întors de la mare  cu pește bonito și, din cauza acestei recolte abundente, prețul de pe piața de pește a scăzut de la 15 [1,8 dolari] la 5 lire”, se arată în articol.

În piețele locale, oamenii pot cumpăra un pește bonito între 8 și 12 lire (1–1,5 dolari), dar prețurile restaurantelor și ale hotelurilor de lux rămân aceleași în ciuda scăderii tarifelor.

Întrebând la două restaurante din cartierele Arnavutköy și Anadolu Hisarı pentru prețurile meniurilor peștelui bonito, cotidianul a dezvăluit o diferență enormă.

„Oficialii celui din Arnavutköy au spus că prețul este de 80 de lire [10 USD], în timp ce cei care conduc restaurantul din Anadolu Hisarı au spus 125 de lire [15,7 USD]”, a scris cotidianul.

La un alt restaurant de pește din cartierul Cihangir, o porție de pește bonito era vândută cu 65 de lire (8 dolari), iar prețul întregului bonito era de 120 lire.

Prețul mesei pentru o bucată de pește bonito la un restaurant de cinci stele din cartierul Taksim a fost chiar mai mare, 130 de lire (16 dolari).

Turcia ar putea redeschide școlile pe 15 februarie

Ministrul Ziya Selçuk, la aproximativ două luni după închiderea școlilor în mijlocul pandemiei, a făcut declarații într-un interviu pentru radiodifuzorului CNN Türk.

Cenzură în Turcia: Erdogan blochează știri despre familia lui și oficialii din partidul său

42 la sută știrile care au fost blocate în Turcia sunt legate de Recep Tayyip Erdoğan, de familia sa și de oficiali ai partidului său de guvernământ Justiție și Dezvoltare (AKP),

Turcia a încălcat mai multe legi în 6 ani decât orice altă țară din lume

Potrivit lui Nate Schenkkan, expulzările ilegale „nu se vor sfârși niciodată, atât timp cât Erdogan este la putere. Aceasta este o prioritate atât de mare pentru ei, încât vor sacrifica alte obiective de politică externă. ”

Cele mai bune voci din România: 15 tineri talentați în finala Golden Voices

15 tineri talentați au ajuns în finala concursului Golden Voices, competiția care premiază cele mai bune voci din România.

Geantă pierdută în Anglia, găsită după 14 luni în Turcia

O englezoaică care și-a pierdut poșeta în Marea Britanie a fost șocat după ce a primit un mesaj de la un turc care anunța găsirea genții, după mai bine de un an, relatează Daily Mail.

Un turc a stârnit critici după ce a făcut un grătar într-o biserică abandonată

Un  bucătar turc a stârnit un val de revoltă pe Twitter după ce a inișiat organizarea  unui grătar în interiorul unei biserici...

Turcia:25% din restaurante s-ar putea să nu se redeschidă niciodată după pandemie

Președintele Asociației Turce a Restaurantelor și Divertismentului (TURYID), Kaya Demirer explică că din aproximativ 100.000 de restaurant care angajează aproape două milioane de persoane în țară, 10% dintre ele nu se mai pot deschid niciodată după primul val al pandemiei COVID-19.

Un milion de turci vaccinați. Ministerul Sănătății răspunde la cele mai frecvente întrebări despre vaccinare

Ministerul Sănătății a răspuns la cele mai frecvențe întrebări cu privire la vaccinul COVID-19, pe platforma de informații online, după ce un milion de turci s-au vaccinat