miercuri, octombrie 14, 2020

Prețul meniului de pește s-a triplat la restaurantele din Istanbul

Prețul la pește, în special cea a peștelui bonito, în faimoasele restaurante de pește din Istanbul, s-a triplat, relatează Hurriyet Daily News.

Cu toate că, prețul peștelui bonito a scăzut la 5 lire turcești (60 de cenți) în piețele, prețurile meniului în restaurantele renumite sunt în jur de 130 de lire turcești (16 dolari).

„Pescarii s-au întors de la mare  cu pește bonito și, din cauza acestei recolte abundente, prețul de pe piața de pește a scăzut de la 15 [1,8 dolari] la 5 lire”, se arată în articol.

În piețele locale, oamenii pot cumpăra un pește bonito între 8 și 12 lire (1–1,5 dolari), dar prețurile restaurantelor și ale hotelurilor de lux rămân aceleași în ciuda scăderii tarifelor.

Întrebând la două restaurante din cartierele Arnavutköy și Anadolu Hisarı pentru prețurile meniurilor peștelui bonito, cotidianul a dezvăluit o diferență enormă.

„Oficialii celui din Arnavutköy au spus că prețul este de 80 de lire [10 USD], în timp ce cei care conduc restaurantul din Anadolu Hisarı au spus 125 de lire [15,7 USD]”, a scris cotidianul.

La un alt restaurant de pește din cartierul Cihangir, o porție de pește bonito era vândută cu 65 de lire (8 dolari), iar prețul întregului bonito era de 120 lire.

Prețul mesei pentru o bucată de pește bonito la un restaurant de cinci stele din cartierul Taksim a fost chiar mai mare, 130 de lire (16 dolari).

Un ONG cere Regatului Unit sancționarea oficialilor turci

Un grup pentru drepturile omului cu sediul în Regatul Unit a lansat o campanie de sancționare a oficialilor turci implicați în încălcări ale drepturilor omului drept în temeiul noilor reglementări,

Biden îi cere lui Erdogan să schimbe decizia asupra Hagia Sophia

Biden i-a cerut lui Erdogan să revoce decizia asupra Hagia Sophia și să o schimbe în muzeu,  relatează Duvar English.

Prețul meniului de pește s-a triplat la restaurantele din Istanbul

Prețul la pește, în special cea a peștelui bonito, în faimoasele restaurante de pește din Istanbul, s-a triplat,

Spotify și FOXplay interzise în Turcia, dacă nu depun cereri de licență în 72 de ore

Turcia a acordat 72 de ore mai multor corporații de radiodifuziune, inclusiv Spotify și FOXplay, pentru a depune cereri de licență, în caz contrar accesul va fi interzis, relatează Duvar English.

Apel către Turcia să oprească deportarea unui activist turkmen” Riscă persecuție și tortură”

Un grup de 11 organizații pentru drepturile omului au cerut guvernului turc oprirea deportării unui activist turkmen, relatează Human Rights Watch.

Brațul lung a lui Erdogan în Europa: Turcia complotează în vederea unor asasinate în diaspora

Evenimentele recente din Europa arată faptul că „brațul lung” al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan a început din nou să funcționeze în Europa, prin alte activități decât răpirile sponsorizate de guvernul turc, relatează Turkish Minutes.

COVID-19 a ajuns în Turcia cu o lună înainte ca guvernul să raporteze primele cazuri

Partidul Republican Popular (CHP) a acuzat guvernul turc că nu a raportat cazuri suspecte de COVID-19 în februarie, cu o lună înainte...

Turcia: Mamă a 3 copii bătută cu lanțuri timp de 5 zile

Un bărbat și-a torturat soția timp de cinci zile, bătând-o cu un lanțuri de fier în apartamentul în care locuia cu copiii.