luni, iulie 22, 2024

Prețul locuințelor din Istanbul și Ankara au înregistrat cea mai mare creștere în 2023. Dubai pe locul 3

Ankara și Istanbul, cele două mari orașe din Turcia, au înregistrat cea mai rapidă creștere a prețurilor locuințelor din lume în ultimul an, potrivit Global Residential Cities Index, citat de Turkish Minutes.

Conform raportului, în septembrie 2023, comparativ cu aceeași lună din 2022, Ankara a cunoscut o creștere de 102,7% a prețurilor la locuințe, în timp ce Istanbulul a înregistrat o creștere substanțială de 77,6%.

Ankara și İstanbul își mențin pozițiile în fruntea clasamentului, în timp ce Dubai ocupă locul trei în index.

În schimb, orașe europene precum Stockholm, Bratislava și Frankfurt au înregistrat o scădere anuală a prețurilor de cel puțin două procente. Londra s-a clasat pe locul 78 din 107 orașe, prețurile caselor scăzând cu -1,2%.

Investitori ruși în Istanbul

Aceste creșteri remarcabile ale prețurilor au survenit în mijlocul inflației rapide din Turcia, care a fost de 61,98% în noiembrie, determinând mulți turci să caute investiții imobiliare ca mijloc de a-și proteja averea. 

Creșterea ratelor dobânzilor din țară, în prezent la 42,5 la sută, i-a forțat pe mulți cumpărători să opteze pentru achiziții în numerar.

În special, Istanbulul a atras și interesul investitorilor străini, în special al rușilor, atrași de piața imobiliară a orașului. 

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.