marți, februarie 27, 2024

Prețul locuințelor din Istanbul și Ankara au înregistrat cea mai mare creștere în 2023. Dubai pe locul 3

Ankara și Istanbul, cele două mari orașe din Turcia, au înregistrat cea mai rapidă creștere a prețurilor locuințelor din lume în ultimul an, potrivit Global Residential Cities Index, citat de Turkish Minutes.

Conform raportului, în septembrie 2023, comparativ cu aceeași lună din 2022, Ankara a cunoscut o creștere de 102,7% a prețurilor la locuințe, în timp ce Istanbulul a înregistrat o creștere substanțială de 77,6%.

Ankara și İstanbul își mențin pozițiile în fruntea clasamentului, în timp ce Dubai ocupă locul trei în index.

În schimb, orașe europene precum Stockholm, Bratislava și Frankfurt au înregistrat o scădere anuală a prețurilor de cel puțin două procente. Londra s-a clasat pe locul 78 din 107 orașe, prețurile caselor scăzând cu -1,2%.

Investitori ruși în Istanbul

Aceste creșteri remarcabile ale prețurilor au survenit în mijlocul inflației rapide din Turcia, care a fost de 61,98% în noiembrie, determinând mulți turci să caute investiții imobiliare ca mijloc de a-și proteja averea. 

Creșterea ratelor dobânzilor din țară, în prezent la 42,5 la sută, i-a forțat pe mulți cumpărători să opteze pentru achiziții în numerar.

În special, Istanbulul a atras și interesul investitorilor străini, în special al rușilor, atrași de piața imobiliară a orașului. 

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.