marți, februarie 20, 2024

Prețul la aur la nivel istoric! Turcii preferă imitația de aur

Vânzarea imitației de aur a crescut în Turcia, mai ales odată cu sosirea sezonului nunților, după ce gramulde aur a ajuns la nivel record, conform Gazete Duvar.

Mesut Borak, un vânzător de imitații de bijuterii, a declarat că magazinul său a înregistrat o creștere a vânzărilor în ultimele zile.

„Creșterea prețurilor are un efect pozitiv asupra sectorului nostru. Oferim servicii în funcție de cerere și este reciproc”, declară vânzător.

Borak a mai spus că bijuteriile de imitație sunt realizate dintr-o combinație de cupru, zinc și alamă, iar suprafața lor este acoperită în mod corespunzător pentru a da aspectul de aur.

„O jumătate de kilogram de aur se poartă la o nuntă (tradițională), iar asta are un cost mare. Costul total al unei nunți se ridică la aproximativ 600.000 de lire. Și curele, brățări, seturi de bijuterii, coliere, inele, cercei (purtați de către tinerii căsătoriți) costă în total aproximativ 15.000 de lire dacă sunt cumpărate de la noi (ca imitație de bijuterii)”, adaugă acesta.

Gramul de aur a ajuns la 1432 de lire.(277,48 RON)

Turcia: Cel puțin 9 persoane prinse într-o alunecare de teren de la controversata mină de aur

Alunecarea de teren a avut loc, marți, în jurul orei 14.00. ora locală (1100 GMT) lângă districtul İliç, din provincia Erzincan.Imaginile de la fața locului au arătat alunecarea de teren care a măturat o vale unde se credea că muncitorii se aflau în acel moment

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.