duminică, decembrie 3, 2023

Epidemie de rujeolă Istanbul: Medicii trag semne de alarmă„ 95 la sută din populație trebuie să fie vaccinată.”

Membrii Camerei Medicale din Istanbul (ITO) trage un semnal de alarmă asupra epidemiei de rujeolă din megaoraș, conform Gazete Duvar.

ITO a lansat, pe 13 iunie, o declarație cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de rujeolă și au declarat că Turcia ocupă locul trei în numărul de cazuri de rujeolă din Europa, cu 457 de cazuri, după Rusia și Tadjikistan.

„Ne-am adunat astăzi aici pentru a atrage atenția asupra evoluției proaste a rujeolei, deoarece știm că există o situație alarmantă. Cresc cazurilor de rujeolă în Istanbul și, din păcate, există copii care au murit din cauza focarului de rujeolă.”, afirmă membrii consiliului ITO.

Membrii ITO au raportat că guvernul turc nu a împărtășit date exacte cu privire la focar, așa cum au făcut-o în timpul pandemiei de COVID-19, deși medicii din domeniu au înregistrat o creștere serioasă a cazurilor.

„Pentru a opri circulația virusului, 92-95 la sută din populație trebuie să fie vaccinată. În datele din 2021 împărtășite de Ministerul Sănătății cu OMS, vedem că această rată nu a fost atinsă în multe orașe ale țării noastre, inclusiv Istanbul”, au adăugat aceștia.

OMS voia eliminara rujeolei din 2010

Membrii camerei au spus că nu pot tolera pierderea copiilor din cauza rujeolei, care este o boală care poate fi prevenită cu vaccinului care a fost folosit de aproape jumătate de secol.

Aceștia au subliniat că, deși Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a stabilit inițial ținta de eliminare a rujeolei pentru Regiunea Europeană, inclusiv Turcia, să fie atinsă până în 2010, iar ulterior în 2015 când nu a fost îndeplinită.

În timp ce cazurile de rujeolă în Turcia au scăzut considerabil din 1970, odată cu prima aplicare a vaccinurilor, experții atribuie creșterea din ultimii ani pe seama creșterii sentimentului anti-vaccinare și a migrației neregulate. Înainte de pandemia COVID-19, procesul de vaccinare se desfășura în școli, iar educația online a perturbat vaccinarea, crescând numărul copiilor nevaccinați.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.