miercuri, februarie 21, 2024

Epurările continuă! Turcia intensifică detențiile în masă


Turcia a intensificat detenția în masă a persoanelor care au presupuse legături cu Mișcarea Gülen, ordonând reținerea a 69 de persoane într-un nou val de represiuni, conform Stockholm Center for Freedom.

Parchetul din Istanbul a mandatat, joi, reținerea a 34 de foști angajați ai Kaynak Holding, care a fost confiscat de guvern în noiembrie 2015 din cauza presupuselor legături cu Mișcarea Gülen. Poliția a efectuat operațiuni în toată Turcia și a reținut 28 dintre suspecți.

Fondul de Asigurare a Depozitelor de Economii (TMSF) din Turcia a preluat conglomerate importante, inclusiv Kaynak Holding, Naksan Holding, Dumankaya, Boydak Holding și Grupul Koza Ipek, printre alte 880 de companii private, în urma puciului din 15 iulie 2016.

12 persoane, inclusiv profesori, avocați și oameni de afaceri, au fost, de asemenea, reținute în trei provincii, ca parte a anchetei Procuraturi din İzmir, care a inclus și ofițeri în serviciul activ și demiteți și foști cadeți militari.

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală Mersin, au fost emise, joi, mandate de reținere pentru 28 de foști cadeți militari. Unii dintre ei au fost acuzați că au folosit ByLock, o aplicație de mesagerie criptată folosită pe smartphone-uri, care era disponibilă în App Store și Google Play. Poliția turcă a reținut 23 dintre suspecți.

În aceeași zi, șase persoane au fost, de asemenea, reținute de forțele de securitate din vestul Turciei, în timp ce încercau să fugă în Grecia.

În urma tentativei de lovitură de stat, guvernul turc a declarat stare de urgență și a efectuat o epurare masivă a instituțiilor statului. Peste 130.000 de funcționari publici, inclusiv 4.156 de judecători și procurori, precum și 24.706 de membri ai forțelor armate, au fost înlăturați sumar din locurile de muncă pentru presupusa apartenență sau relații cu „organizații teroriste” prin decrete-lege de urgență care nu fac obiectul nici judiciar, nici parlamentar. examinare

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai mișcării au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.