duminică, mai 26, 2024

Povestea tinerei care are nevoie de transplant de rinichi. Părinții sunt închiși, în ciuda deciziei CEDO


Părinții unei tinere care așteaptă de cinci ani un transplant de rinichi, sunt în arest, în ciuda deciziei CEDO, conform BoldMedya.

Părinții lui Azra Nur Ağır, în vârstă 17 ani, care s-a născut cu sindromul Jourbet și este sub dializă de patru ani din cauza insuficienței renale, se află după gratii.

Mama Azrei, N.A., a fost reținută, pe 24 octombrie, în provincia Gaziantep, în urma unui raid al poliției, care a dus la arestarea a 611 de persoane.

„Mi-au reținut mama. Frații și surorile mele, vă puteți ruga pentru mine?” a scris tânăra pe contul de X.

De pe 24 iulie 2016, tatăl fetei, Mevlüt Ağır se află în închisoarea Kırşehir. Ağır, care a lucrat ca profesor de geografie într-o instituție de predare privată, a fost condamnat la 10 ani de închisoare sub acuzații de terorism, pentru presupusa legătură cu Mișcarea Gulen.

Rețineri în ciuda deciziei CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că niciuna dintre acuzațiile din dosarele vechi de 7 ani împotriva membrilor Mișcării Gülen din Turcia nu sunt în conformitate cu dreptul internațional.

În ciuda deciziei luată în cazul profesorului Yalçınkaya, în care CEDO a decis că victimelor ar trebui să primească despăgubiri, Turcia continuă să facă noi detenții sub aceleași acuzații.

Pe 24 octombrie, 611 persoane au fost reținute în cadrul operațiunilor desfășurate în 77 de provincii sub pretextul „restructurarii curente”.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.