sâmbătă, decembrie 2, 2023

Povestea tinerei care are nevoie de transplant de rinichi. Părinții sunt închiși, în ciuda deciziei CEDO


Părinții unei tinere care așteaptă de cinci ani un transplant de rinichi, sunt în arest, în ciuda deciziei CEDO, conform BoldMedya.

Părinții lui Azra Nur Ağır, în vârstă 17 ani, care s-a născut cu sindromul Jourbet și este sub dializă de patru ani din cauza insuficienței renale, se află după gratii.

Mama Azrei, N.A., a fost reținută, pe 24 octombrie, în provincia Gaziantep, în urma unui raid al poliției, care a dus la arestarea a 611 de persoane.

„Mi-au reținut mama. Frații și surorile mele, vă puteți ruga pentru mine?” a scris tânăra pe contul de X.

De pe 24 iulie 2016, tatăl fetei, Mevlüt Ağır se află în închisoarea Kırşehir. Ağır, care a lucrat ca profesor de geografie într-o instituție de predare privată, a fost condamnat la 10 ani de închisoare sub acuzații de terorism, pentru presupusa legătură cu Mișcarea Gulen.

Rețineri în ciuda deciziei CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că niciuna dintre acuzațiile din dosarele vechi de 7 ani împotriva membrilor Mișcării Gülen din Turcia nu sunt în conformitate cu dreptul internațional.

În ciuda deciziei luată în cazul profesorului Yalçınkaya, în care CEDO a decis că victimelor ar trebui să primească despăgubiri, Turcia continuă să facă noi detenții sub aceleași acuzații.

Pe 24 octombrie, 611 persoane au fost reținute în cadrul operațiunilor desfășurate în 77 de provincii sub pretextul „restructurarii curente”.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.