vineri, aprilie 19, 2024

Erdogan: „Hamas nu este o organizație teroristă, ci un grup de eliberare”


Președinte turc, Recep Tayyip Erdogan a ținut , miercuri, un discurs la reuniunea grupului parlamentar al partidului AKP, pe care îl conduce, despre conflictele dintre Israel și Palestina, conform presei turcești.

În timp ce războiul dintre Israel și Hamas continuă în cea de-a 19-a zi cu pierderi mari de civili, președintele Erdoğan a criticat administrația de la Tel Aviv și Occidentul.

Referindu-se la „lupta împotriva terorismului” a Turciei, Erdoğan a spus: 

„Sperăm că cei care protejează membrii organizațiilor care își desfășoară activitatea pe pământurile lor vor vedea într-o zi adevărul. Chiar dacă nu respectă condițiile de a fi stat și legea , nu vom renunța la îndeplinirea cerințelor propriei noastre demnități. Vom continua să luăm atitudine împotriva campaniilor murdare.” 

„Nu vom schimba această poziție onorabilă pentru interesele zilnice. Abordarea principială împotriva opresiunii din Palestina este cea mai concretă exemplu.” a spus.

„O, Israel, te strig de aici. Poți fi o organizație. Occidentul îți datorează mult, dar Republica Turcia nu-ți datorează nimic.”

„Hamas nu este o organizație teroristă, ci un grup de eliberare și mujahideen care se luptă pentru a-și proteja pământurile și cetățenii.”, afirmă președintele turc.

„Unul dintre cele mai sângeroase și mai brutale atacuri din istorie

Vorbind despre războiul început după atacurile lansate de Hamas pe 7 octombrie, Erdoğan a făcut următoarele declarații:

„Întotdeauna am privit problema Palestinei mai întâi dintr-o problemă umană. Am făcut tot posibilul pentru a preveni escaladarea crizei din 7 octombrie. Nu avem nicio problemă cu statul Israel, dar nu am aprobat niciodată și nu vom aproba atitudinea acestuia ca organizație mai degrabă decât un stat.

Din 7 octombrie, Israelul a desfășurat unul dintre cele mai sângeroase și mai brutale atacuri din istorie.Numai această imagine este un indiciu că scopul nu este autoapărarea, ci o crimă de atrocitate împotriva umanității. Acest Israel ucide copii, am văzut situația acelor copii, nu vom permite niciodată să fie sfâșiați, pentru că am avut partea noastră de umanitate.”

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.