sâmbătă, decembrie 2, 2023

Erdogan: „Hamas nu este o organizație teroristă, ci un grup de eliberare”


Președinte turc, Recep Tayyip Erdogan a ținut , miercuri, un discurs la reuniunea grupului parlamentar al partidului AKP, pe care îl conduce, despre conflictele dintre Israel și Palestina, conform presei turcești.

În timp ce războiul dintre Israel și Hamas continuă în cea de-a 19-a zi cu pierderi mari de civili, președintele Erdoğan a criticat administrația de la Tel Aviv și Occidentul.

Referindu-se la „lupta împotriva terorismului” a Turciei, Erdoğan a spus: 

„Sperăm că cei care protejează membrii organizațiilor care își desfășoară activitatea pe pământurile lor vor vedea într-o zi adevărul. Chiar dacă nu respectă condițiile de a fi stat și legea , nu vom renunța la îndeplinirea cerințelor propriei noastre demnități. Vom continua să luăm atitudine împotriva campaniilor murdare.” 

„Nu vom schimba această poziție onorabilă pentru interesele zilnice. Abordarea principială împotriva opresiunii din Palestina este cea mai concretă exemplu.” a spus.

„O, Israel, te strig de aici. Poți fi o organizație. Occidentul îți datorează mult, dar Republica Turcia nu-ți datorează nimic.”

„Hamas nu este o organizație teroristă, ci un grup de eliberare și mujahideen care se luptă pentru a-și proteja pământurile și cetățenii.”, afirmă președintele turc.

„Unul dintre cele mai sângeroase și mai brutale atacuri din istorie

Vorbind despre războiul început după atacurile lansate de Hamas pe 7 octombrie, Erdoğan a făcut următoarele declarații:

„Întotdeauna am privit problema Palestinei mai întâi dintr-o problemă umană. Am făcut tot posibilul pentru a preveni escaladarea crizei din 7 octombrie. Nu avem nicio problemă cu statul Israel, dar nu am aprobat niciodată și nu vom aproba atitudinea acestuia ca organizație mai degrabă decât un stat.

Din 7 octombrie, Israelul a desfășurat unul dintre cele mai sângeroase și mai brutale atacuri din istorie.Numai această imagine este un indiciu că scopul nu este autoapărarea, ci o crimă de atrocitate împotriva umanității. Acest Israel ucide copii, am văzut situația acelor copii, nu vom permite niciodată să fie sfâșiați, pentru că am avut partea noastră de umanitate.”

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.