vineri, ianuarie 7, 2022

Poliția germană descoperă o listă suspectă cu numele susținătorilor Mișcării Gülen

Poliția germană a găsit muniții active și o posibilă list cu viitoare victime, într-un hotel din provincia de vest, Düsseldorf, unde s-a cazat un turc în vârstă de 40 de ani, anterior arestat, potrivit informațiilor SPIEGEL.

O descoperire a ceea ce părea exploziv într-una dintre camerele hotelului au alertat autoritățile germane de securitate. 

Grupurile de lucru speciale au căutat, vineri, ore întregi în hotelul, din cartierul Düsseldorf, din Oberbilk. Străzile din jur erau înconjurate pe rază mare .O mașină blindată urcase către obiectiv. Aproximativ 550 de oaspeți au trebuit să părăsească hotelul.

În urma anchetei, s-a găsit o armă și cantități considerabile de muniție activă asupra unui client  al hotelului care fusese arestat, ci și documente cu numele susținătorilor Mișcării Gülen și cu alte informații personale.

Mișcarea Gülen este persecutată de guvernul turc ca organizație teroristă. Fondatorul său, predicatorul Fethullah Gülen, a fost cândva un confident al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan. De ani de zile, Turcia a cerut în mod repetat autorităților germane să ia măsuri împotriva susținătorilor Gülen despre care se presupune că s-ar afla în Germania.

„Lista de execuție”

Ministerul de Interne german a declarat că va continua să examineze posibila existență a unei presupuse „liste de execuție” care vizează jurnaliștii turci care au criticat președintele turc Recep Tayyip Erdogan și guvernul său, conform Balkan Insight.

De asemenea, Federația Germană a Jurnaliștilor, DJV a anunțat că sursele din cadrul poliției germane au confirmat existența a unei liste de execuție care vizează 55 de jurnaliști turci.

„Există o serie de amenințări și atacuri împotriva jurnaliștilor exilați din Turcia care locuiesc în Germania”, a declarat, sâmbătă, președintele DJV, Frank Uberall.

Germania a devenit casa multor jurnaliști turci critici de când Erdogan și-a intensificat represiunea împotriva oponenților săi în urma unei tentative de lovitură de stat eșuate în 2016.

Mai multe instituții mass-media turcești s-au mutat, de asemenea, în Germania pentru a-și continua operațiunile și a evita presiunile.

Potrivit organizației Reporters Without Borders, peste 200 de jurnaliști și lucrători în mass-media au fost închiși în Turcia în ultimii cinci ani.

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută.