joi, februarie 9, 2023

Poliția germană descoperă o listă suspectă cu numele susținătorilor Mișcării Gülen

Poliția germană a găsit muniții active și o posibilă list cu viitoare victime, într-un hotel din provincia de vest, Düsseldorf, unde s-a cazat un turc în vârstă de 40 de ani, anterior arestat, potrivit informațiilor SPIEGEL.

O descoperire a ceea ce părea exploziv într-una dintre camerele hotelului au alertat autoritățile germane de securitate. 

Grupurile de lucru speciale au căutat, vineri, ore întregi în hotelul, din cartierul Düsseldorf, din Oberbilk. Străzile din jur erau înconjurate pe rază mare .O mașină blindată urcase către obiectiv. Aproximativ 550 de oaspeți au trebuit să părăsească hotelul.

În urma anchetei, s-a găsit o armă și cantități considerabile de muniție activă asupra unui client  al hotelului care fusese arestat, ci și documente cu numele susținătorilor Mișcării Gülen și cu alte informații personale.

Mișcarea Gülen este persecutată de guvernul turc ca organizație teroristă. Fondatorul său, predicatorul Fethullah Gülen, a fost cândva un confident al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan. De ani de zile, Turcia a cerut în mod repetat autorităților germane să ia măsuri împotriva susținătorilor Gülen despre care se presupune că s-ar afla în Germania.

„Lista de execuție”

Ministerul de Interne german a declarat că va continua să examineze posibila existență a unei presupuse „liste de execuție” care vizează jurnaliștii turci care au criticat președintele turc Recep Tayyip Erdogan și guvernul său, conform Balkan Insight.

De asemenea, Federația Germană a Jurnaliștilor, DJV a anunțat că sursele din cadrul poliției germane au confirmat existența a unei liste de execuție care vizează 55 de jurnaliști turci.

„Există o serie de amenințări și atacuri împotriva jurnaliștilor exilați din Turcia care locuiesc în Germania”, a declarat, sâmbătă, președintele DJV, Frank Uberall.

Germania a devenit casa multor jurnaliști turci critici de când Erdogan și-a intensificat represiunea împotriva oponenților săi în urma unei tentative de lovitură de stat eșuate în 2016.

Mai multe instituții mass-media turcești s-au mutat, de asemenea, în Germania pentru a-și continua operațiunile și a evita presiunile.

Potrivit organizației Reporters Without Borders, peste 200 de jurnaliști și lucrători în mass-media au fost închiși în Turcia în ultimii cinci ani.

Clădire veche de 1 an vândută ca „rezistentă la cutremur” s-a prăbușit

În anunțul privind imobilul se precizează că apartamentele vândute cu 2 850 000 de lire respectă reglementările cutremurelor.

Apel disperat! Risc de răpiri în Turcia! : „ Nu mai distribuiți poze cu copii dispăruți în urma cutremurelor.”

Ümit Hakan Karakaya, fondatorul Asociației Internaționale pentru Cercetarea și Abuzul Copiilor Dispăruți (UKAİM), a avertizat împotriva poveștilor similare cutremurului din 17 august.

Victimele cutremurelor cer ajutor pe Twitter. Ankara restricționează platforma în țară

Utilizatorii de Twitter, principala platformă din Turcia, au întâmpinat probleme la accesarea pe 8 februarie,

Conferință despre toleranță. Dumitru Borțun: „Conviețuirea este cea mai grea meserie din lume” 

Zeci de tineri bucureșteni au participat la conferința ,,Toleranța și Rolul ei în Perioada Contemporană”, desfășurată pe 2 februarie, la ARCUB.

Turcia: Copil prins sub dărâmături așteaptă să fie salvat

Cetățenii au încercat să-l ajute, însă nu au putut scoate copilul afară, în schimb i-au dat apă și l-au învelit cu pilota.

Cutremur Turcia! Un faimos fotbalist cere ajutor în lacrimi:„Nu putem face mare lucru singuri.”

Fostul portar al echipei națională și actualul directorul tehnic Hatayspor, Volkan Demirel, a ajuns viral după ce a început să plângă într-un live de pe contul său de Twitter.

Turcia: Mama și copilul ei de 6 luni scoși de sub dărâmături după 29 de ore 

Hülya Yılmaz, în vârstă de 30 de ani, și copilul ei, Ayşe Vera Yılmaz, în vârstă de 6 luni, au fost salvați 29 de ore mai târziu de sub dărâmăturile clădirii distruse din districtul Odabaşı, din Hatay.

Povestea tragică a unei familii! Doar un supraviețuitor dintr-o familie cu cvintupleți

O familie cu cvintupleți a murit tragic în urma cutremurelor din provincia Hatay. Doar un bebeluș a fost scos în viață de...