joi, mai 30, 2024

Justiție sub ordin. Mâna răzbunătoare a lui Erdogan acționează și peste 25 de ani, asupra unor bătrâni generali.

Există un proverb francez care spune cam așa: „Răzbunarea este un fel de mâncare care se mănâncă rece.” 

Se pare ( afirmă jurnalista Marie Jego trimisă specială a cotidianului Le Monde, în Turcia) că adepții islamului politic, din Turcia știu proverbul acesta.

Iată că 14 generali sunt acuzați că acum nici mai mult nici mai puțin decît 25 de ani ar fi răsturnat prin forță guvernul Republicii Turcia , chit că ei sunt acum la pensie. Decizia a fost pronunțată pe 19 august 2021. 

Cu o luna înainte, Curtea de Casație confirmase inculparea și condamnarea la închisoare pe viață, pentru implicarea acestora în redactarea unui memorandum publicat de Armata Turciei în 28 februarie 1997.

Momentul e cunoscut sub denumirea de „Lovitură de Stat postmodernă.”

Contrar altor puciuri (1960, 1971, 1980, 20167) cel din 1997 nu ar fi făcut victime, ducând doar la abdicarea guvernului condus atunci de adeptul islamului politic, Necmettin Erbakan.

Dar , întrebare firească, de ce interesează acum un eveniment petrecut acum 25 de ani și fără victime într-o țară în care nu puciurile militare nu au lipsit ?

Răspunsul stă probabil în faptul că acel Necmettin Erbakan era fostul mentor al actualului președinte Recep Tayyip Erdogan.

Cei 14 condamnați care sunt acum niște bătrâni care suferă de patologii multiple au fost , deci, încarcerați.Printre aceștia figurează generalii Cevik Bir, 82 ani, și Cetin Dogan, 81 ani, ambii vechi combatanți ai Armatei întâia …

Cetin Dogan, e diabetic și cardiac, iar Cevik Bir, suferă de Alzheimer , nu are autonomie de mișcare . Avocații acestora au pledat pentru eliberarea lor însă Curtea de Casație a fost neîndurătoare .

Așadar iată o revanșă, o răzbunare chiar din interiorul din lumii islamo-conservatoare, cea angajată în interminabile reglări de conturi și răzbunări. 

Erdogan nu e străin de această poveste pentru că fiica sa Sümeyye și fiul Bilal fac parte din cei care au depus plângere

„Puciul moale” din 1997, cum mai e denumit momentul, este o „rană personală” , un traumatism pe care Erdogan și apropiații săi nu îl uită și dimpotrivă, îl reamintesc de câte ori pot.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Turcia. Eutanasierea câinilor fără stăpân. Proiectul de lege înaintat în parlament

Potrivit controversatului proiect de lege, animalele fără stăpân vor fi capturate și plasate în adăposturi. Dacă nu sunt adoptați în termen de o lună, vor fi eutanasiați.

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute.