vineri, septembrie 2, 2022

Părinții îngrijorați după sinuciderea unui adolescent:„Mă tem că vom auzi despre mai multe sinucideri.”


Părinții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la bunăstarea mintală a copiilor lor, după ce Bahadır Odabaşı, în vârstă de 16 ani, s-a sinucis, din cauza depresiei cauzată de întemnițarea tatălui, conform Stockholm Center For Freedome.

Potrivit Deutsche Welle (DW), familiile au spus că copiii lor au experimentat alienarea socială și au fost excluși de prietenii lor.

Unii părinți au susținut că și unii profesorii au numit în mod deschis copiii teroriști, ceea ce duce la probleme psihologice.

Menekşe Türen, fostă funcţionară publică şi mamă a doi copii, a declarat că fiicele ei adolescente se confruntă cu probleme psihologice grave cauzate de excluziunea socială. 

„Odată ce profesorii și prietenii lor află despre părinții lor, fiicele mele sunt etichetate ca fiind copiii teroriștilor. Au devenit foarte introvertiți în ultimii ani. Nu vreau să se întâmple fetelor mele ce sa întâmplat cu Bahadır [Odabaşı], dar suferim de nedreptate și deznădejde în fiecare zi, iar bilanțul emoțional este insuportabil”, afirmă Turen,  concediată și închisă timp de șase luni în 2018, a cărui soț se află încă după gratii, sub aceleași acuzații de apartență la o organizație teroristă.

Acun Karadağ, de asemenea un fost funcționar public concediat sumar printr-un decret executiv, a spus că arestarea ei a cauzat daune irevocabile vieții fiicei sale.

„Când am fost arestat, viața noastră a fost dată peste cap. Fiica mea se pregătea pentru examenul național de admitere la universitate, dar nu a putut continua din cauza stresului cauzat de închiderea mea”, povestești Karadağ, fost funcționar epurat.

„Mă tem că vom auzi despre mai multe sinucideri”

Activistul pentru drepturile omului și deputatul Partidului Democrat al Poporului (HDP), Ömer Faruk Gergerlioğlu, a declarat că mulți copii ai căror părinți au fost afectați de epurare au avut probleme psihologice.

 „Bahadır [Odabaşı] este cel mai recent caz de sinucidere, dar nu este singurul. Dacă autoritățile nu pun capăt acestei marginalizări sociale, mă tem că vom auzi despre mai multe sinucideri.”, a scris deputatul. 

Potrivit datelor publicate de monitorul pentru drepturile omului Solidarity with OTHERS din Bruxelles, 82 de persoane din Turcia s-au sinucis ca urmare a epurării.

În urma unei tentative de lovitură de stat din 15 iulie 2016, guvernul turc a declarat stare de urgență și a efectuat o epurare masivă a instituțiilor statului, concediind peste 150.000 de funcționari publici, inclusiv cadre universitare, profesori, personal militar, diplomați și ofițeri de poliție, pentru presupusa apartenență la „organizații teroriste”.

Potrivit unei declarații a ministrului de Interne al Turciei Süleyman Soylu, un total de 319.587 de persoane au fost reținute și 99.962 au fost arestate în cadrul operațiunilor împotriva susținătorilor mișcării Gülen.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.

Vești bune! Turcia a introdus un nou card special pentru turiștii în Istanbul 

Istanbul, care face parte din top 10 cele mai vizitate orașe din lume, introduce un nou card de călătorie care va face...

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.