marți, aprilie 12, 2022

Părinții îngrijorați după sinuciderea unui adolescent:„Mă tem că vom auzi despre mai multe sinucideri.”


Părinții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la bunăstarea mintală a copiilor lor, după ce Bahadır Odabaşı, în vârstă de 16 ani, s-a sinucis, din cauza depresiei cauzată de întemnițarea tatălui, conform Stockholm Center For Freedome.

Potrivit Deutsche Welle (DW), familiile au spus că copiii lor au experimentat alienarea socială și au fost excluși de prietenii lor.

Unii părinți au susținut că și unii profesorii au numit în mod deschis copiii teroriști, ceea ce duce la probleme psihologice.

Menekşe Türen, fostă funcţionară publică şi mamă a doi copii, a declarat că fiicele ei adolescente se confruntă cu probleme psihologice grave cauzate de excluziunea socială. 

„Odată ce profesorii și prietenii lor află despre părinții lor, fiicele mele sunt etichetate ca fiind copiii teroriștilor. Au devenit foarte introvertiți în ultimii ani. Nu vreau să se întâmple fetelor mele ce sa întâmplat cu Bahadır [Odabaşı], dar suferim de nedreptate și deznădejde în fiecare zi, iar bilanțul emoțional este insuportabil”, afirmă Turen,  concediată și închisă timp de șase luni în 2018, a cărui soț se află încă după gratii, sub aceleași acuzații de apartență la o organizație teroristă.

Acun Karadağ, de asemenea un fost funcționar public concediat sumar printr-un decret executiv, a spus că arestarea ei a cauzat daune irevocabile vieții fiicei sale.

„Când am fost arestat, viața noastră a fost dată peste cap. Fiica mea se pregătea pentru examenul național de admitere la universitate, dar nu a putut continua din cauza stresului cauzat de închiderea mea”, povestești Karadağ, fost funcționar epurat.

„Mă tem că vom auzi despre mai multe sinucideri”

Activistul pentru drepturile omului și deputatul Partidului Democrat al Poporului (HDP), Ömer Faruk Gergerlioğlu, a declarat că mulți copii ai căror părinți au fost afectați de epurare au avut probleme psihologice.

 „Bahadır [Odabaşı] este cel mai recent caz de sinucidere, dar nu este singurul. Dacă autoritățile nu pun capăt acestei marginalizări sociale, mă tem că vom auzi despre mai multe sinucideri.”, a scris deputatul. 

Potrivit datelor publicate de monitorul pentru drepturile omului Solidarity with OTHERS din Bruxelles, 82 de persoane din Turcia s-au sinucis ca urmare a epurării.

În urma unei tentative de lovitură de stat din 15 iulie 2016, guvernul turc a declarat stare de urgență și a efectuat o epurare masivă a instituțiilor statului, concediind peste 150.000 de funcționari publici, inclusiv cadre universitare, profesori, personal militar, diplomați și ofițeri de poliție, pentru presupusa apartenență la „organizații teroriste”.

Potrivit unei declarații a ministrului de Interne al Turciei Süleyman Soylu, un total de 319.587 de persoane au fost reținute și 99.962 au fost arestate în cadrul operațiunilor împotriva susținătorilor mișcării Gülen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.