30 C
București
miercuri, septembrie 16, 2020

Parcul științific și tehnologic Tetapolis, proiect al Tetarom ( Cluj -Napoca) -primul parc știintific și tehnologic din România.

Primul incubator digital din România, care ajută la dezvoltarea companiilor din domeniul IT, a fost lansat, marți, în cadrul Parcului științific și tehnologic Tetapolis din Cluj-Napoca. „Parcul științific și tehnologic Tetapolis, proiect al Tetarom, a lansat oficial primul incubator digital din România, care are rolul de a ajuta la dezvoltarea, pe o perioadă limitată, a companiilor din IT și inovare aflate la început.

Realizat în parteneriat cu Asociația Internațională a Parcurilor Științifice (IASP), UTCN și Primăria Cluj-Napoca, incubatorul digital are deja patru echipe care funcționează aici, acestora urmând să li se adauge alte 30 de companii.

 

 Incubatorul digital ocupă o suprafață de 1.000 mp, în cadrul lui funcționând și un laborator de fabricare, dotat cu utilaje în valoare de 500.000 de euro, care ajută companiile incubate să dezvolte prototipurile produselor pe care vor să le lanseze pe piață”, a declarat, marți, Viorel Găvrea, directorul SC Tetarom, societatea care administrează parcurile industriale din județul Cluj.

El a mai spus că o echipă de români care locuia în Franța a revenit în țară pentru a fi incubată, cu propria firmă, în parcul științific și tehnologic, unde produce roboți programați cu inteligență artificială.

tetapolis-1-700x525”O altă companie, Telios, dezvoltă un proiect de telemedicină generală implementat inițial pentru SUA și care a reușit să reducă cu 90% incidența apelurilor la urgență în statul California. Medicul neurolog Bogdan Florea, care a descoperit activitatea creierului când se credea că este în moarte cerebrală, vrea să realizeze în incubatorul digital prototipul unui aparat EEG care să poată citi această a șasea stare. Echipa Pony Car Sharing a produs și a instalat pe mașinile ei o cutie neagră care colectează toate datele din trafic în cadrul unui proiect IoT (internet of things)”, a completat Viorel Găvrea.

Potrivit acestuia, incubatorul digital va permite, ulterior, trecerea la incubatorul virtual, pentru susținerea unor start-up-uri din lumea virtuală.

Tetapolis a fost lansat în noiembrie 2016, printr-o finanțare de 60 de milioane de euro din fonduri europene și este primul parc știintific și tehnologic din România.

 

https://actualdecluj.ro/tag/parc-stiintific-si-tehnologic/

http://actualdecluj.ro/tag/tetapolis/

Turcia: Pacienții cu COVID-19 obligați să poarte brățări.Amenzi de 3.150 de lire pentru cei care încalcă regula

Consiliul provincial de sănătate din sud-estul Mardin a decis pe 10 septembrie că toți pacienții cu COVID-19 vor fi obligați să poarte...

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Grecia îi împinge înapoi pe migranții care fug de persecuțiile guvernului lui Erdogan

Grecia ar fi împins înapoi spre Turcia 10 solicitanți de azil turci care au încercat să treacă, miercuri, râul Evros, a raportat site-ul de știri Tr724.

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Jurnalistul turc reținut că a „insultat” un sultan într-o postare de pe Twitter

Poliția din orașul estic Van a arestat un jurnalist independent pentru că ar fi insultat un sultan printr-o postare pe Twitter, relatează Commitee to Protect Journalists.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.