duminică, aprilie 14, 2024

O nouă fundație a fost inaugurată la București, în prezența ministrului de externe din Turcia

O sucursală a fundației UID (Uniunea Internațională a Democraților), cunoscută anterior ca UETD, a fost inaugurată la București, alături de Ministrul turc de Externe, Mevlüt Çavuşoğlu.

UID, care au fost nevoiți să-și schimbe numele, după ce a membrii acesteia au fost implicați în acțiuni ilegale în mai multe țări UE, în special de Germania, și-a deschis porțile și în România.

Consiliul de administrație al Uniunii Internaționale Democraților (UID) este situat pe Fundeni și prezidat de Naci Kanbay, alături de alți opt membrii.

Conform raportului Organizației pentru Protecția Constituției (BfV), unitatea de informații interne a Germaniei din ultimii ani, UID a constatat că cercurile islamiste și naționaliste apropiate guvernului din Turcia s-au concentrat pe eforturile de a-și spori influența în sfera publică și să creeze influență politică în Germania, conform Deutsche Welle.

În paralel, s-a descoperit că Uniunea Internațională a Democraților (UID), fostă Uniunea Democraților Europeni Turci (UETD), se află sub controlul directorilor superiori ai partidului de la guvernare, AKP,  și că organizația încearcă să influențeze procesul de formare a opiniei publice politice în Germania, în favoarea partidului lui Erdogan.

ÇAVUŞOĞLU MESAJ CĂTRE TURCİİ DİN ROMÂNİA: „SĂ NE İNFORMAȚİ!”

În timpul discursului său de deschidere, Ministrul de Externe turc, Mevlüt Çavuşoğlu a sfătuit publicul să urmărească activitățile Guleniștilor din România și să ofere informațiile activitățile către Ambasada Turciei, dar și direct către Ministerul de Externe din Turcia.

„În orice caz, ar fi bine să ne informați imediat, în special Ambasada și Consulatul nostru General.”, susține oficialul.

SCANDAL ÎN SUEDİA 

În Suedia, scandalul activităților ilegale de informații desfășurate de guvernul Erdogan în străinătate a explodat. În 2017, presa suedeză, unde Ambasada Turciei la Stockholm, alături de ă UID-Uniunea Internațională a Democraților), a fost larg acoperit în mass-media suedeză.

Ministrul suedez de externe, Margot Wallström, a făcut o declarație, descriind scandalul drept o acuzație penală majoră și exprimându-și îngrijorarea profundă.

Într-o declarație adresată presei suedeze, ambasadorul de atunci la Stockholm, Kaya Türkmen, a recunoscut că autoritățile suedeze i-au cerut explicații pe această temă și au recunoscut că colectează informații despre dizidenți și despre comunitatea Gülen.

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..