vineri, ianuarie 27, 2023

O nouă fundație a fost inaugurată la București, în prezența ministrului de externe din Turcia

O sucursală a fundației UID (Uniunea Internațională a Democraților), cunoscută anterior ca UETD, a fost inaugurată la București, alături de Ministrul turc de Externe, Mevlüt Çavuşoğlu.

UID, care au fost nevoiți să-și schimbe numele, după ce a membrii acesteia au fost implicați în acțiuni ilegale în mai multe țări UE, în special de Germania, și-a deschis porțile și în România.

Consiliul de administrație al Uniunii Internaționale Democraților (UID) este situat pe Fundeni și prezidat de Naci Kanbay, alături de alți opt membrii.

Conform raportului Organizației pentru Protecția Constituției (BfV), unitatea de informații interne a Germaniei din ultimii ani, UID a constatat că cercurile islamiste și naționaliste apropiate guvernului din Turcia s-au concentrat pe eforturile de a-și spori influența în sfera publică și să creeze influență politică în Germania, conform Deutsche Welle.

În paralel, s-a descoperit că Uniunea Internațională a Democraților (UID), fostă Uniunea Democraților Europeni Turci (UETD), se află sub controlul directorilor superiori ai partidului de la guvernare, AKP,  și că organizația încearcă să influențeze procesul de formare a opiniei publice politice în Germania, în favoarea partidului lui Erdogan.

ÇAVUŞOĞLU MESAJ CĂTRE TURCİİ DİN ROMÂNİA: „SĂ NE İNFORMAȚİ!”

În timpul discursului său de deschidere, Ministrul de Externe turc, Mevlüt Çavuşoğlu a sfătuit publicul să urmărească activitățile Guleniștilor din România și să ofere informațiile activitățile către Ambasada Turciei, dar și direct către Ministerul de Externe din Turcia.

„În orice caz, ar fi bine să ne informați imediat, în special Ambasada și Consulatul nostru General.”, susține oficialul.

SCANDAL ÎN SUEDİA 

În Suedia, scandalul activităților ilegale de informații desfășurate de guvernul Erdogan în străinătate a explodat. În 2017, presa suedeză, unde Ambasada Turciei la Stockholm, alături de ă UID-Uniunea Internațională a Democraților), a fost larg acoperit în mass-media suedeză.

Ministrul suedez de externe, Margot Wallström, a făcut o declarație, descriind scandalul drept o acuzație penală majoră și exprimându-și îngrijorarea profundă.

Într-o declarație adresată presei suedeze, ambasadorul de atunci la Stockholm, Kaya Türkmen, a recunoscut că autoritățile suedeze i-au cerut explicații pe această temă și au recunoscut că colectează informații despre dizidenți și despre comunitatea Gülen.

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...

Istanbul: Apel către locuitori pentru a opri risipa de apă: „ Să evităm consumul inconștient de apă și să ne concentrăm pe economisire”

Administrația de apă și canalizare din Istanbul (ISKI) a explicat că amenințările de secetă au făcut necesară schimbarea obiceiurilor de utilizare a apei în Turcia, precum și în întreaga lume.

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.

Fără precedent! CEDO examinează cazul unui profesor, victimă a epurarilor guvernului lui Erdogan 

Dacă instanța decide că a existat o încălcare a drepturilor în cazul fostului profesor Yüksel Yalçınkaya, soarta miilor de persoane care au fost condamnate sau sunt judecate pentru acuzații de terorism din cauza legăturilor lor cu Mișcarea Gülen se poate schimba.

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,