vineri, aprilie 19, 2024

Noi țări care intră doar cu buletin în Turcia! Chiriile cresc pentru comerciații din Edirne

Cetățenii din Serbia și Bosnia şi Herzegovina pot intra în Turcia fără pașaport, în urma vizitelor oficiale a președintelui turc, Recep Erdogan, conform presei turcești.

Încă două țări s-au alăturat pe lista celor care pot intra doar cu buletin în Turcia, pe lângă Bulgaria, Cipru de Nord, Azerbaijan, Georgia, Ucraina și Moldova.

Astfel, a existat o migrație recentă a meseriașilor în Edirne, unde cetățenii străini să îngrămădesc pentru cumpărături.

Artizanii din provinciile din jur, în special Istanbul, Tekirdağ, Kırklareli și Çanakkale, au început să închirieze magazine în Edirne.

Chiriile magazinelor, care au fost de 15 mii de lire au crescut la 50 de mii de lire.

„90% dintre clienți sunt bulgari”

Tülay Kaytan, un comerciant din Bazarul Istoric, afirmă că 90 la sută dintre clienții săi sunt bulgari.

„Vindem bulgarilor. Sper că va continua așa. Fără bulgari, treaba noastră va fi dificilă”, susține aceasta.

Bulgarii cumpără diverse lucruri precum: îmbrăcăminte, bunuri de uz casnic și produse de curățenie.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.