luni, decembrie 11, 2023

Este oficial! Turcia construiește drone în Ucraina. Zelenskiy i-a oferit propietarul firmei Ordinul de Merit al Ucrainei

Turcia va înființa o fabrică pentru a construi vehicule aeriene fără pilot în Ucraina, în urma întâlnirii dintre Zelenskiy și șeful firmei turcești, conform Gazete Duvar.

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenskiy după întâlnirea, de pe 9 septembrie, cu șeful firmei turcești de apărare, Baykar a susținut că firma va înființa o fabrică în Ucraina pentru a construi vehicule aeriene fără pilot.

Drona Bayraktar TB2 de la Baykar a fost extrem de populară în Ucraina, unde a ajutat la distrugerea multor sisteme de artilerie și vehicule blindate rusești.

„Am discutat detaliile construcției fabricii Baykar din Ucraina și producția de noi bunuri folosind componente ucrainene”, a spus Zelenskiy , într-o postare online după întâlnirea cu șeful executivului Baykar, Haluk Bayraktar la Kiev.

Un fotografie postată online de către Halul Bayraktar îl arată pe Zelenskii dându-i Ordinul de Merit al Ucrainei.

În schimb, Zelenskiy a primit o cămașă tradițională ucraineană brodată, cu o dronă. Rusia s-a plâns anterior Turciei cu privire la vânzarea dronelor către Ucraina.

Erdogan vizitează Atena în încercarea de a deschide „o nouă pagină” în relații cu Grecia

În întâlnirile cu premierul grec, Kyriakos Mitsotakis și președintele, Katerina Sakellaropoulou, liderul turc este așteptat să discute despre comerț, probleme regionale și problema a migrației.

Turcia: Aproape 2.000 de muncitori au murit în accidente de muncă în 2023

Turcia a înregistrat cel puțin 1.772 de decese în accidente de muncă în primele 11 luni ale anului 2023, relatează Stockholm Center...

Turcia. O faimoasă jurnalistă, în vârstă de 79 de ani, închisă pentru un articol scris în urmă cu 7 ani

Ilıcak, în vârstă de 79 de ani, a fost pusă într-o închisoare din provincia nord-vest Sakarya, după ce o instanță de apel i-a confirmat pedeapsa de doi ani și jumătate.

Scandal în Turcia. Faimoși fotbaliști au pierdut milioane de dolari într-o schemă de investiții: „Terim Fund”

Ancheta asupra acuzațiilor, care a fost lansată de Procuratura Generală din Istanbul în aprilie în urma unei plângeri din partea victimelor, inițial nu a atras atenția mass-media pe care o merita, iar informațiile referitoare la acestea au fost deosebit de limitate și controlate.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.