luni, iunie 17, 2024

Ankara: Autoritățile percep taxe mai mari pe pentru străini la abonamentul de apă

Municipalitatea Metropolitană Ankara (ABB), condusă de opoziție, percepe taxe de patru ori mai mari de la străini decât localnici pentru noile abonamente de apă, conform Bianet.org

În timp ce „taxa de depozit” pentru contoarele de apă cerută de la abonați este de 400 de lire (~22 de dolari), Administrația de Apă și Canalizare din Ankara (İSKİ) le cere abonaților străini să plătească 1.600 de lire.

„La ASKİ mi-au spus să plătesc de patru ori mai mult decât cetățenii turci. La început, au cerut 1.600 de lire, apoi au spus că 1.545 de lire ar fi în regulă”., afirmă un cetățean iranian.

„Este ilegal”

Yılmaz Yanık, secretarul general al sindicatului muncitorilor municipali Tüm Bel-Sen, a declarat că a devenit o practică de rutină să percepe mai multe taxe de depozit de la străini.

„Decizia ASKİ este ilegală. Nu are deloc temei juridic. ASKİ percepe taxe de depozit de patru ori mai mari pentru contoarele de apă”, susține Yanık.

Autoritățile i-au spus că practica este o „decizie luată de ASKİ”, dar nu au furnizat un document cu privire la acea decizie.

În noiembrie, municipiul Bolu a majorat de 10 ori prețul apei de la robinet pentru cetățenii străini. Judecătoria Bolu a dispus în ianuarie suspendarea executării hotărârii municipalității.

Germania: Partidul afiliat cu Erdogan nu a câștigat un loc în Parlamentul European

Demokratische Allianz für Vielfalt und Aufbruch (Alianța Democratică pentru Diversitate și Trezire, sau DAVA) a primit 148.724 de voturi din cei 65 de milioane de alegători eligibili din Germania.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

Turcia oprește programul de ajutor pentru supraviețuitorii cutremurului din februarie 2023

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) au trimis un mesaj text supraviețuitorilor care au primit ajutor pentru chirie, pentru a-i informa că programul se va încheia.

Vizită specială la Moscova. Putin critică politica lui Erdogan: „Economia Turciei va pierde”

Evenimentul marcheză prima întâlnire a lui Putin cu Fidan de la numirea sa și a avut loc la doar o săptămână după ce Putin a criticat Turcia pentru adâncirea legăturilor sale economice cu instituțiile financiare occidentale.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcia amendează Google cu 14,8 milioane de dolari din cauza unui hotel

autoritatea de concurență a anunțat că va fi aplicată o amendă de 0,0005 la sută din veniturile zilnice ale companiei până când aceasta își va îndeplini unele dintre obligațiile, dar noua amendă a fost aplicată în schimb.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.