vineri, aprilie 19, 2024

Ankara: Autoritățile percep taxe mai mari pe pentru străini la abonamentul de apă

Municipalitatea Metropolitană Ankara (ABB), condusă de opoziție, percepe taxe de patru ori mai mari de la străini decât localnici pentru noile abonamente de apă, conform Bianet.org

În timp ce „taxa de depozit” pentru contoarele de apă cerută de la abonați este de 400 de lire (~22 de dolari), Administrația de Apă și Canalizare din Ankara (İSKİ) le cere abonaților străini să plătească 1.600 de lire.

„La ASKİ mi-au spus să plătesc de patru ori mai mult decât cetățenii turci. La început, au cerut 1.600 de lire, apoi au spus că 1.545 de lire ar fi în regulă”., afirmă un cetățean iranian.

„Este ilegal”

Yılmaz Yanık, secretarul general al sindicatului muncitorilor municipali Tüm Bel-Sen, a declarat că a devenit o practică de rutină să percepe mai multe taxe de depozit de la străini.

„Decizia ASKİ este ilegală. Nu are deloc temei juridic. ASKİ percepe taxe de depozit de patru ori mai mari pentru contoarele de apă”, susține Yanık.

Autoritățile i-au spus că practica este o „decizie luată de ASKİ”, dar nu au furnizat un document cu privire la acea decizie.

În noiembrie, municipiul Bolu a majorat de 10 ori prețul apei de la robinet pentru cetățenii străini. Judecătoria Bolu a dispus în ianuarie suspendarea executării hotărârii municipalității.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.