duminică, septembrie 11, 2022

Ankara: Autoritățile percep taxe mai mari pe pentru străini la abonamentul de apă

Municipalitatea Metropolitană Ankara (ABB), condusă de opoziție, percepe taxe de patru ori mai mari de la străini decât localnici pentru noile abonamente de apă, conform Bianet.org

În timp ce „taxa de depozit” pentru contoarele de apă cerută de la abonați este de 400 de lire (~22 de dolari), Administrația de Apă și Canalizare din Ankara (İSKİ) le cere abonaților străini să plătească 1.600 de lire.

„La ASKİ mi-au spus să plătesc de patru ori mai mult decât cetățenii turci. La început, au cerut 1.600 de lire, apoi au spus că 1.545 de lire ar fi în regulă”., afirmă un cetățean iranian.

„Este ilegal”

Yılmaz Yanık, secretarul general al sindicatului muncitorilor municipali Tüm Bel-Sen, a declarat că a devenit o practică de rutină să percepe mai multe taxe de depozit de la străini.

„Decizia ASKİ este ilegală. Nu are deloc temei juridic. ASKİ percepe taxe de depozit de patru ori mai mari pentru contoarele de apă”, susține Yanık.

Autoritățile i-au spus că practica este o „decizie luată de ASKİ”, dar nu au furnizat un document cu privire la acea decizie.

În noiembrie, municipiul Bolu a majorat de 10 ori prețul apei de la robinet pentru cetățenii străini. Judecătoria Bolu a dispus în ianuarie suspendarea executării hotărârii municipalității.

Turcia pe locul 48 din 191 în raportul Națiunilor Unite. O creștere de aproape 40 la sută în ultimii 30 de ani

Conform celui mai recent raport asupra dezvoltării umane, „Timpuri incerte, vieți nestabilite: modelarea viitorului nostru într-o lume în transformare”, Turcia a primit un calificativ asupra dezvoltării umane „foarte ridicat”, având un scor de 0,838 în 2021.

Povestea cutremurătoare a unui polițist, victimă a puciul eșuat, care s-a sinucis

Viața polițistului turc, Mehmet Ali Gündoğan, a luat o întorsătură tragică, de la puciul eșuat din 15 iulie, fiind una dintre zecile de mii de victime ale guvernului turc. 

Concert Tarkan: Balcoanele apartamentelor din zonă închiriate cu până la 500 de dolari

Faimosul cântăreț, Tarkan a anunțat un concert în provincia vestică din Izmir, care a provocat o nebunie în întregul oraș, conform Hurriyet Daily News.

Începe școala! Prețurile la rechizite s-au dublat. 1000 de lire pentru a pregătii ghiozdanul unui elev

Părinții din Turcia, care încep să-și pregătesc copii pentru noul an școalar, se confruntă cu măriri cu până la sută la sută...

Turcia nu mai face față la cererile de sobă din Europa: Comenzile au crescut de 19 ori

Turcia nu mai face față comenzilor de sobe din Europa, pe fondul crizei energetice, conform Yeni Safak.Gökhan Aybar,...

Ankara: Autoritățile percep taxe mai mari pe pentru străini la abonamentul de apă

În timp ce „taxa de depozit” pentru contoarele de apă cerută de la abonați este de 400 de lire (~22 de dolari), Administrația de Apă și Canalizare din Ankara (İSKİ) le cere abonaților străini să plătească 1.600 de lire.

Turcii furioși! Ce s-a întâmplat cu Turnul Fecioarei din Istanbul?

Sâmbătă, pe rețelele de socializare a circulat un videoclip, de pe un feribot care trece prin spatele cortinei de schele, unde vârful clădirii nu se vedea, turcii crezând că a fost o încercare greșită de a restaura clădirea a distrus reperul istoric.

Cea mai mare creștere în august. Sosul de roșii a crescut cu 150 la sută

Până la publicarea unui al doilea comunicat, cei care vor să exporte roșii și produse din tomate trebuie să obțină permisiunea ministerului.