sâmbătă, aprilie 1, 2023

Cea mai mare creștere în august. Sosul de roșii a crescut cu 150 la sută

Ministerul Comerțului a inclus exportul de conserve de roșii în lista mărfurilor supuse înregistrării, după o creștere de 150 de sută, conform Kronos 35.

Comunicatul privind mărfurile înregistrate pentru export, întocmit de Ministerul Comerțului, a intrat în vigoare după ce a fost publicat în Monitorul Oficial, din 7 septembrie 2022.

Până la publicarea unui al doilea comunicat, cei care vor să exporte roșii și produse din tomate trebuie să obțină permisiunea ministerului.

400 de lire pentru 10 kilograme

În august, prețul a 10 kilograme de pastă de roșii în lanțurile de magazine a crescut vertiginos de la 275 de lire turcești la 400 de lire. Prețul a 830 de grame de pastă de tomate a crescut de la 7,50 lire de la 17,50 lire.

Pe raioanele de pastă de tomate au fost puse bannere cu: „Nu se vinde mai mult de 1 din toate soiurile de pastă de tomate”.

Anterior, exporturile de ulei de măsline, cartofi și ceapă erau, de asemenea, supuse permisiunii ministerului.

Turcii nu l-au ascultat pe Erdogan! Rata fertilității a scăzut cel mai mult din Europa

În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere cu 7% a ratei totale de fertilitate în Europa, țara cu cea mai mare rată totală de fertilitate din Europa în 2021 a fost Franța cu 1,84.

Scenariile AI cu Erdogan au ajuns virale. Iată imaginile în cazul în care câștigă sau pierde alegerile

Platforma de documentare turcă, 140journos, a creat cu ajutorul programele de inteligență artificială, viața post-electorală a președintelui Recep Tayyip Erdogan

Erdogan a promis creștere a salariului minim în iulie. Prețurile la gaz și curent vor scădea

Turcia a majorat salariul minim cu aproximativ 54,66% la 8.506 lire (444 dolari) în prima lună a anului 2023. În iulie 2022, salariul minim a crescut cu 30% pentru a doua oară în 2022, în fața inflației ridicate.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...

Dacia Duster va fi produs în Turcia!  200.000 de mașini pe an vor ieși din uzina din Bursa

Potrivit reportajului special al jurnalistului Emre Özpeynirci, care ia pulsul industriei auto, Oyak Renault s-a angajat la producția popularului SUV model Duster de la Dacia și își propune ca 200.000 de mașini să fie produse anual în provincia Bursa.

Eurostat: 145% mai mulți turci au solicitat azil în UE în 2022

Potrivit Eurostat, în 49.720 de turci au căutat adăpost în țările europene în 2022, comparativ cu anul 2021, când 20.315 cetățeni turci au solicitat azil.

27 martie, ultima zi în care se poate depune candidatura. Un faimos actor vrea să fie deputat

27 martie este ultima zi în care candidații vor fi desemnați de alegătorii care încearcă să adune 100 de mii de semnături,...

Alegerile din Turcia sunt mai vulnerabile decât cele din Zimbabwe și Pakistan

Potrivit noului index al Freedom House, care își propune să investigheze relația dintre platformele digitale și integritatea alegerilor, Turcia este una dintre mai vulnerabile țările din lume.