luni, iunie 24, 2024

Cea mai mare creștere în august. Sosul de roșii a crescut cu 150 la sută

Ministerul Comerțului a inclus exportul de conserve de roșii în lista mărfurilor supuse înregistrării, după o creștere de 150 de sută, conform Kronos 35.

Comunicatul privind mărfurile înregistrate pentru export, întocmit de Ministerul Comerțului, a intrat în vigoare după ce a fost publicat în Monitorul Oficial, din 7 septembrie 2022.

Până la publicarea unui al doilea comunicat, cei care vor să exporte roșii și produse din tomate trebuie să obțină permisiunea ministerului.

400 de lire pentru 10 kilograme

În august, prețul a 10 kilograme de pastă de roșii în lanțurile de magazine a crescut vertiginos de la 275 de lire turcești la 400 de lire. Prețul a 830 de grame de pastă de tomate a crescut de la 7,50 lire de la 17,50 lire.

Pe raioanele de pastă de tomate au fost puse bannere cu: „Nu se vinde mai mult de 1 din toate soiurile de pastă de tomate”.

Anterior, exporturile de ulei de măsline, cartofi și ceapă erau, de asemenea, supuse permisiunii ministerului.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turcia – Portugalia, la Euro2024. „Messi al Turciei” joacă împotriva lui Cristiano Ronaldo

Noua senzație a fotbalului turc, Arda Guler, supranumit „Messi al Turciei", se va confrunta cu Cristiano Ronaldo.