duminică, septembrie 11, 2022

Cea mai mare creștere în august. Sosul de roșii a crescut cu 150 la sută

Ministerul Comerțului a inclus exportul de conserve de roșii în lista mărfurilor supuse înregistrării, după o creștere de 150 de sută, conform Kronos 35.

Comunicatul privind mărfurile înregistrate pentru export, întocmit de Ministerul Comerțului, a intrat în vigoare după ce a fost publicat în Monitorul Oficial, din 7 septembrie 2022.

Până la publicarea unui al doilea comunicat, cei care vor să exporte roșii și produse din tomate trebuie să obțină permisiunea ministerului.

400 de lire pentru 10 kilograme

În august, prețul a 10 kilograme de pastă de roșii în lanțurile de magazine a crescut vertiginos de la 275 de lire turcești la 400 de lire. Prețul a 830 de grame de pastă de tomate a crescut de la 7,50 lire de la 17,50 lire.

Pe raioanele de pastă de tomate au fost puse bannere cu: „Nu se vinde mai mult de 1 din toate soiurile de pastă de tomate”.

Anterior, exporturile de ulei de măsline, cartofi și ceapă erau, de asemenea, supuse permisiunii ministerului.

Turcia pe locul 48 din 191 în raportul Națiunilor Unite. O creștere de aproape 40 la sută în ultimii 30 de ani

Conform celui mai recent raport asupra dezvoltării umane, „Timpuri incerte, vieți nestabilite: modelarea viitorului nostru într-o lume în transformare”, Turcia a primit un calificativ asupra dezvoltării umane „foarte ridicat”, având un scor de 0,838 în 2021.

Turcia nu mai face față la cererile de sobă din Europa: Comenzile au crescut de 19 ori

Turcia nu mai face față comenzilor de sobe din Europa, pe fondul crizei energetice, conform Yeni Safak.Gökhan Aybar,...

Turcii furioși! Ce s-a întâmplat cu Turnul Fecioarei din Istanbul?

Sâmbătă, pe rețelele de socializare a circulat un videoclip, de pe un feribot care trece prin spatele cortinei de schele, unde vârful clădirii nu se vedea, turcii crezând că a fost o încercare greșită de a restaura clădirea a distrus reperul istoric.

Turcia: Studenții pleacă cu Erasmus în țările UE, dar nu se mai întorc

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației din Turcia un număr tot mai mare de studenți solicită azil, iar studenții care sunt expuși la „un risc ridicat de a [cere] azil” ar trebui excluși din programul Erasmus.

Istanbul: Costul vieții pentru o familie de patru persoane depășește 23.000 de lire

IPA a compilat prețurile medii a 321 de bunuri de bază din 3.000 de locații diferite din oraș, pe baza interviurilor cu 1.600 de gospodării despre creșterea costului vieții în 2020.

Povestea cutremurătoare a unui polițist, victimă a puciul eșuat, care s-a sinucis

Viața polițistului turc, Mehmet Ali Gündoğan, a luat o întorsătură tragică, de la puciul eșuat din 15 iulie, fiind una dintre zecile de mii de victime ale guvernului turc. 

Serviciu religios la o biserică armeană veche de 1.100 de ani. Slujba are loc doar o dată pe an

O biserică armeană veche de 1.100 de ani din provincia Van din estul Turciei a găzduit cea de-a zecea liturghie specială, pe...

Cea mai mare creștere în august. Sosul de roșii a crescut cu 150 la sută

Până la publicarea unui al doilea comunicat, cei care vor să exporte roșii și produse din tomate trebuie să obțină permisiunea ministerului.