vineri, mai 27, 2022

Muzicienii din Turcia sunt copleșiți de interzicerea frecventă a concertelor

Muzicienii din Turcia se luptă cu interdicțiile impuse concertelor lor de administrațiile locale din toată țara sub diferite pretexte, conform Stockholm Center for Freedome.

Administrațiile locale continuă să interzică concertele planificate să aibă loc în toată Turcia, invocând o varietate de motive, inclusiv siguranța publică și respectul pentru soldații turci uciși în timpul unei operațiuni militare în Irak.

Conform presei turcești, primăria din Bursa a anulat un concert care avea să fie susținut de compozitorul kurd, Mem Ararat în oraș pe 29 mai, citând o declarație a organizatorului.

„ Concertul Mem Ararat a fost anulat din motive de siguranță publică. Am primit decizia de anulare a concertului nostru în această dimineață, cu trei zile înainte de concert, pentru care toate pregătirile au fost finalizate și toate biletele au fost vândute”, susține Zîz Muzîk.

Concert anulat pentru că deteriora valorile naționale

Un concert al celebrului cântăreț Melek Mosso, care era programat pentru 3 iunie, a fost anulat, miercuri, de municipalitatea Isparta, după ce muzicianul a fost vizat de Asociația de Tineret Anatolia (AGD) și Organizația Națională de Tineret (MGV).

Organizațiile susțin că evenimentul ar „deteriora valorile naționale și morale”, deoarece Mosso era un cântăreț care „încurajează imoralitatea”, solicitând municipalității să anuleze evenimentul.

În urma declarației comune a organizațiilor, primarul Isparta, Şükrü Başdeğirmen, a postat pe rețelele de socializare programul de concerte a orașului, însă Mosso a fost omis.

AGD și MGV au lansat o altă declarație pentru a-i mulțumi lui Bașdeğirmen pentru interzicerea concertului.

Reacția artistului

Mosso a comentat interzicerea concertului său, într-o postare pe contul de Twitter.

„Nu este locul unor oameni ignoranți să-mi pună la îndoială morala și să-mi insulte feminitatea. Oamenii cu o astfel de mentalitate încearcă să aducă întunericul și perversiunea din propriile lor inimi în viețile noastre, dar nu voi permite niciodată acest lucru, nu o vom [permite]”, a scris artistul.

Concert anulat din cauza soldaților uciși

Președintele al Uniunii Vocaționale a Muzicienilor și Interpreților de Muzică (MÜYORBİR), Burhan Şeşen, a anunțat, miercuri, că concertele programate să aibă loc la Universitatea Tehnică din Orientul Mijlociu (METU) din Ankara au fost anulate de biroul rectorului.

„Toate eforturile Societății Internaționale de Tineret, care a organizat concertul, au fost în zadar. Studenții au muncit un an și acesta este rezultatul. ”, a scris Sesen, într-un tweet.

Biroul rectoratului a declarat într-un comunicat că interdicția s-a datorat soldaților turci uciși în timpul unei operațiuni militare împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în afara legii din nordul Irakului.

Acțiuni care sunt considerate de mulți ca încercări ale partidului lui Erdogan să se amestece în stilul de viață al oamenilor și să încerce să forțeze valorile islamice asupra națiunii.

Erdoğan acuzat de opoziție că a transferat milioane de dolari în SUA  pentru a fugi din Turcia

Membrii familiei președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan au fost implicați în transferul a 1 miliard de lire (60,5 milioane de dolari) pentru...

Dispută între Grecia și Turcia. Erdogan:„Premierul grec nu mai există pentru mine”

tele Recep Tayyip Erdoğan a făcut declarații șocante, după ce l-a acuzat pe ministrul frec că încearcă să blocheze vânzările avioanelor de luptă F-16, conform Gazete Duvar.

Turcia: Specialistul care calcula inflația a demisionat

Cem Baş a condus departamentul de inflaţie al Institutului de Statistică din Turcia (TUIK). El va lucra ca expert în același departament după demisia sa, a spus purtătorul de cuvânt.

De necrezut! Bucăți din pereții de la Hagia Sophia curățați și puși în pungă ca suvenir

Un utilizator de Twitter a distribuit o fotografie cu o persoană care a rupt bucăți de pe pereții Hagia Sofia și le-a pus într-o pungă de plastic. 

Turismul stabilizează economia Turciei: Numărul turiștilor a crescut cu 225,6%

Numărul străinilor sosiți în Turcia, în luna aprilie,  s-a triplat față de aceeași perioadă în 2021,  conform datelor Ministerului Turismului, citat de...

17 personalități din Suedia cer guvernului să nu se încline presiunilor lui Erdogan: „În niciun caz nu ar trebui să negociem libertatea de exprimare.”

Scrisoarea jurnaliştilor şi directorilor mass-media suedezi a fost publicată, miercuri, de ziarele de top din ţară, inclusiv Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter şi Svenska Dagbladet, pe lângă Journalisten, o publicaţie a Uniunii Jurnaliştilor din Suedia. 

De ce este Erdogan împotriva aderării Suediei și Finlandei la NATO?

De fiecare dată când președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan declanșează o criză în politica externă și provoacă NATO, UE sau Statele Unite, izbucnirile sale au motive politice interne ascunse. 

Muzicienii din Turcia sunt copleșiți de interzicerea frecventă a concertelor

Muzicienii din Turcia se luptă cu interdicțiile impuse concertelor lor de administrațiile locale din toată țara sub diferite pretexte, c