Warning: getimagesize(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(): Failed to enable crypto in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(https://zaman.ro/wp-content/uploads/2020/08/zaman_romania-300x40.png): failed to open stream: operation failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(): Failed to enable crypto in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(https://zaman.ro/wp-content/uploads/2020/08/zaman_romania-300x40.png): failed to open stream: operation failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792
sâmbătă, iunie 3, 2023

Muzicienii din Turcia sunt copleșiți de interzicerea frecventă a concertelor

Muzicienii din Turcia se luptă cu interdicțiile impuse concertelor lor de administrațiile locale din toată țara sub diferite pretexte, conform Stockholm Center for Freedome.

Administrațiile locale continuă să interzică concertele planificate să aibă loc în toată Turcia, invocând o varietate de motive, inclusiv siguranța publică și respectul pentru soldații turci uciși în timpul unei operațiuni militare în Irak.

Conform presei turcești, primăria din Bursa a anulat un concert care avea să fie susținut de compozitorul kurd, Mem Ararat în oraș pe 29 mai, citând o declarație a organizatorului.

„ Concertul Mem Ararat a fost anulat din motive de siguranță publică. Am primit decizia de anulare a concertului nostru în această dimineață, cu trei zile înainte de concert, pentru care toate pregătirile au fost finalizate și toate biletele au fost vândute”, susține Zîz Muzîk.

Concert anulat pentru că deteriora valorile naționale

Un concert al celebrului cântăreț Melek Mosso, care era programat pentru 3 iunie, a fost anulat, miercuri, de municipalitatea Isparta, după ce muzicianul a fost vizat de Asociația de Tineret Anatolia (AGD) și Organizația Națională de Tineret (MGV).

Organizațiile susțin că evenimentul ar „deteriora valorile naționale și morale”, deoarece Mosso era un cântăreț care „încurajează imoralitatea”, solicitând municipalității să anuleze evenimentul.

În urma declarației comune a organizațiilor, primarul Isparta, Şükrü Başdeğirmen, a postat pe rețelele de socializare programul de concerte a orașului, însă Mosso a fost omis.

AGD și MGV au lansat o altă declarație pentru a-i mulțumi lui Bașdeğirmen pentru interzicerea concertului.

Reacția artistului

Mosso a comentat interzicerea concertului său, într-o postare pe contul de Twitter.

„Nu este locul unor oameni ignoranți să-mi pună la îndoială morala și să-mi insulte feminitatea. Oamenii cu o astfel de mentalitate încearcă să aducă întunericul și perversiunea din propriile lor inimi în viețile noastre, dar nu voi permite niciodată acest lucru, nu o vom [permite]”, a scris artistul.

Concert anulat din cauza soldaților uciși

Președintele al Uniunii Vocaționale a Muzicienilor și Interpreților de Muzică (MÜYORBİR), Burhan Şeşen, a anunțat, miercuri, că concertele programate să aibă loc la Universitatea Tehnică din Orientul Mijlociu (METU) din Ankara au fost anulate de biroul rectorului.

„Toate eforturile Societății Internaționale de Tineret, care a organizat concertul, au fost în zadar. Studenții au muncit un an și acesta este rezultatul. ”, a scris Sesen, într-un tweet.

Biroul rectoratului a declarat într-un comunicat că interdicția s-a datorat soldaților turci uciși în timpul unei operațiuni militare împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în afara legii din nordul Irakului.

Acțiuni care sunt considerate de mulți ca încercări ale partidului lui Erdogan să se amestece în stilul de viață al oamenilor și să încerce să forțeze valorile islamice asupra națiunii.

Ionuț Cojocaru despre alegerile din Turcia: „Regimurile politice nu s-au schimbat prin alegeri, ci prin lovituri de stat sau prin revoluții.”

Alegerile din Turcia, care au fost considerate cele mai importante alegerile din 2023, au luat sfârșit. Erdogan, cel mai longeviv lider al Turciei a câștigat, duminică, cu 52,2% continuându-şi guvernarea de peste 20 de ani. Însă, întrebările legate despre viitorul Turciei continuă.

Faimosul sportiv, Enes Kanter: Nu putem permite alegerilor din Turcia să atenueze greșelile lui Erdogan

În centrul criticilor sale s-au aflat președintele SUA, Joe Biden, care l-a numit pe liderul turc „autocrat” în timpul campaniei sale din 2020. Dar ținta mai largă a reproșului lui Erdogan este lumea occidentală, care l-a descris ca un lider puternic asupra guvernării sale de acum 20 de ani.

Turcia: Faimosul politician închis după gratii anunţă că se retrage din politică

„Îmi cer scuze sincer pentru că nu am putut să fac o politică care merită poporul nostru. Promit că voi corecta aceste deficiențe cu eforturile mele în practică. În timp ce voi continua lupta din închisoare, am renunțat la politica activă în acest stadiu”, susține Demirtaș.

Lira turcească a scăzut la un nivel record după victoria lui Erdogan

Erdogan s-a impus, în ciuda anilor de tulburări economice. Cel mai longeviv lider al Turciei a câștigat, duminică, cu 52,2% la 47,8% împotriva lui Kemal Kilicdaroglu, continundu-și guvernarea de peste 20 de ani.

Erdogan revendică victoria la alegerile prezidențiale din Turcia, pe măsură ce numărătoarea continuă

Erdogan s-a ridicat pe un autobuz lângă reședința sa din Istanbul pentru a cânta din nou un cântec de campanie susținătorilor săi și a pronunța victoria.

Planul lui Erdogan de a salva economia Turciei. Îl vrea înapoi pe fostul Ministru de Finanțe

După ce a prezidat o ședință finală a vechiului său cabinet pe 31 mai, Erdoğan va anunța noi roluri ministeriale până pe 3 iunie. Noul cabinet este aproape sigur că va include purtătorul de cuvânt al lui İbrahim Kalın și șeful serviciilor de informații Hakan Fidan.

Simțind victoria lui Erdogan, Tinerii turci se gândesc la viața în străinătate

Hasibe Kayaroğlu a sperat că alegerile prezidențiale din Turcia vor duce la schimbări. În schimb, cu câteva zile înainte de un tur de duminică, care arată din ce în ce mai mult ca o încoronare pentru președintele conservator Recep Tayyip Erdoğan, studentul la inginerie se gândește mai mult ca niciodată la viața în străinătate.

Ce va face Erdogan în continuare? POLITICO: Lira este vulnerabila

O întrebare și mai importantă este dacă Erdogan va reveni la politici economice mai ortodoxe sau va continua cu combinația actuală de cheltuieli mari și rezistență la creșterea ratelor dobânzii. Mulți economiști spun că această combinație este nesustenabilă și riscă o criză în urma alegerilor, lira fiind vulnerabilă la atac.