luni, decembrie 5, 2022

Muzicienii din Turcia sunt copleșiți de interzicerea frecventă a concertelor

Muzicienii din Turcia se luptă cu interdicțiile impuse concertelor lor de administrațiile locale din toată țara sub diferite pretexte, conform Stockholm Center for Freedome.

Administrațiile locale continuă să interzică concertele planificate să aibă loc în toată Turcia, invocând o varietate de motive, inclusiv siguranța publică și respectul pentru soldații turci uciși în timpul unei operațiuni militare în Irak.

Conform presei turcești, primăria din Bursa a anulat un concert care avea să fie susținut de compozitorul kurd, Mem Ararat în oraș pe 29 mai, citând o declarație a organizatorului.

„ Concertul Mem Ararat a fost anulat din motive de siguranță publică. Am primit decizia de anulare a concertului nostru în această dimineață, cu trei zile înainte de concert, pentru care toate pregătirile au fost finalizate și toate biletele au fost vândute”, susține Zîz Muzîk.

Concert anulat pentru că deteriora valorile naționale

Un concert al celebrului cântăreț Melek Mosso, care era programat pentru 3 iunie, a fost anulat, miercuri, de municipalitatea Isparta, după ce muzicianul a fost vizat de Asociația de Tineret Anatolia (AGD) și Organizația Națională de Tineret (MGV).

Organizațiile susțin că evenimentul ar „deteriora valorile naționale și morale”, deoarece Mosso era un cântăreț care „încurajează imoralitatea”, solicitând municipalității să anuleze evenimentul.

În urma declarației comune a organizațiilor, primarul Isparta, Şükrü Başdeğirmen, a postat pe rețelele de socializare programul de concerte a orașului, însă Mosso a fost omis.

AGD și MGV au lansat o altă declarație pentru a-i mulțumi lui Bașdeğirmen pentru interzicerea concertului.

Reacția artistului

Mosso a comentat interzicerea concertului său, într-o postare pe contul de Twitter.

„Nu este locul unor oameni ignoranți să-mi pună la îndoială morala și să-mi insulte feminitatea. Oamenii cu o astfel de mentalitate încearcă să aducă întunericul și perversiunea din propriile lor inimi în viețile noastre, dar nu voi permite niciodată acest lucru, nu o vom [permite]”, a scris artistul.

Concert anulat din cauza soldaților uciși

Președintele al Uniunii Vocaționale a Muzicienilor și Interpreților de Muzică (MÜYORBİR), Burhan Şeşen, a anunțat, miercuri, că concertele programate să aibă loc la Universitatea Tehnică din Orientul Mijlociu (METU) din Ankara au fost anulate de biroul rectorului.

„Toate eforturile Societății Internaționale de Tineret, care a organizat concertul, au fost în zadar. Studenții au muncit un an și acesta este rezultatul. ”, a scris Sesen, într-un tweet.

Biroul rectoratului a declarat într-un comunicat că interdicția s-a datorat soldaților turci uciși în timpul unei operațiuni militare împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în afara legii din nordul Irakului.

Acțiuni care sunt considerate de mulți ca încercări ale partidului lui Erdogan să se amestece în stilul de viață al oamenilor și să încerce să forțeze valorile islamice asupra națiunii.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.