luni, iunie 17, 2024

Muzicienii din Turcia sunt copleșiți de interzicerea frecventă a concertelor

Muzicienii din Turcia se luptă cu interdicțiile impuse concertelor lor de administrațiile locale din toată țara sub diferite pretexte, conform Stockholm Center for Freedome.

Administrațiile locale continuă să interzică concertele planificate să aibă loc în toată Turcia, invocând o varietate de motive, inclusiv siguranța publică și respectul pentru soldații turci uciși în timpul unei operațiuni militare în Irak.

Conform presei turcești, primăria din Bursa a anulat un concert care avea să fie susținut de compozitorul kurd, Mem Ararat în oraș pe 29 mai, citând o declarație a organizatorului.

„ Concertul Mem Ararat a fost anulat din motive de siguranță publică. Am primit decizia de anulare a concertului nostru în această dimineață, cu trei zile înainte de concert, pentru care toate pregătirile au fost finalizate și toate biletele au fost vândute”, susține Zîz Muzîk.

Concert anulat pentru că deteriora valorile naționale

Un concert al celebrului cântăreț Melek Mosso, care era programat pentru 3 iunie, a fost anulat, miercuri, de municipalitatea Isparta, după ce muzicianul a fost vizat de Asociația de Tineret Anatolia (AGD) și Organizația Națională de Tineret (MGV).

Organizațiile susțin că evenimentul ar „deteriora valorile naționale și morale”, deoarece Mosso era un cântăreț care „încurajează imoralitatea”, solicitând municipalității să anuleze evenimentul.

În urma declarației comune a organizațiilor, primarul Isparta, Şükrü Başdeğirmen, a postat pe rețelele de socializare programul de concerte a orașului, însă Mosso a fost omis.

AGD și MGV au lansat o altă declarație pentru a-i mulțumi lui Bașdeğirmen pentru interzicerea concertului.

Reacția artistului

Mosso a comentat interzicerea concertului său, într-o postare pe contul de Twitter.

„Nu este locul unor oameni ignoranți să-mi pună la îndoială morala și să-mi insulte feminitatea. Oamenii cu o astfel de mentalitate încearcă să aducă întunericul și perversiunea din propriile lor inimi în viețile noastre, dar nu voi permite niciodată acest lucru, nu o vom [permite]”, a scris artistul.

Concert anulat din cauza soldaților uciși

Președintele al Uniunii Vocaționale a Muzicienilor și Interpreților de Muzică (MÜYORBİR), Burhan Şeşen, a anunțat, miercuri, că concertele programate să aibă loc la Universitatea Tehnică din Orientul Mijlociu (METU) din Ankara au fost anulate de biroul rectorului.

„Toate eforturile Societății Internaționale de Tineret, care a organizat concertul, au fost în zadar. Studenții au muncit un an și acesta este rezultatul. ”, a scris Sesen, într-un tweet.

Biroul rectoratului a declarat într-un comunicat că interdicția s-a datorat soldaților turci uciși în timpul unei operațiuni militare împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în afara legii din nordul Irakului.

Acțiuni care sunt considerate de mulți ca încercări ale partidului lui Erdogan să se amestece în stilul de viață al oamenilor și să încerce să forțeze valorile islamice asupra națiunii.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.

Germania: Partidul afiliat cu Erdogan nu a câștigat un loc în Parlamentul European

Demokratische Allianz für Vielfalt und Aufbruch (Alianța Democratică pentru Diversitate și Trezire, sau DAVA) a primit 148.724 de voturi din cei 65 de milioane de alegători eligibili din Germania.

Turcia amendează Google cu 14,8 milioane de dolari din cauza unui hotel

autoritatea de concurență a anunțat că va fi aplicată o amendă de 0,0005 la sută din veniturile zilnice ale companiei până când aceasta își va îndeplini unele dintre obligațiile, dar noua amendă a fost aplicată în schimb.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

Vizită specială la Moscova. Putin critică politica lui Erdogan: „Economia Turciei va pierde”

Evenimentul marcheză prima întâlnire a lui Putin cu Fidan de la numirea sa și a avut loc la doar o săptămână după ce Putin a criticat Turcia pentru adâncirea legăturilor sale economice cu instituțiile financiare occidentale.

Turcia oprește programul de ajutor pentru supraviețuitorii cutremurului din februarie 2023

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) au trimis un mesaj text supraviețuitorilor care au primit ajutor pentru chirie, pentru a-i informa că programul se va încheia.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.