luni, iunie 24, 2024

Meci de fotbal Germania-Turcia: Faimosul fotbalist turc va juca contra Turciei

Faimosul fotbalist turc, care s-a fotografia cu Erdoğan în urmă cu cinci ani, o să joace contra Turciei, sâmbătă seară, conform presei turcești.

İlkay Gündoğan va fi căpitanul echipei naționale de fotbal germane în timpul meciului amical de sâmbătă cu Turcia de la Berlin.

„Va fi un joc foarte special pentru mine – fără îndoială”, afirmă Gündoğan, care nu s-a confruntat niciodată cu Turcia, în ciuda faptului că și-a făcut debutul în Germania în urmă cu mai bine de un deceniu.

Numit de fostul antrenor al Germaniei, Hansi Flick, Gündoğan, în vârstă de 33 de ani, este primul fotbalist de origine turcă care este căpitanul celor patru ori campioni mondiali.

La cinci ani după ce o fotografie cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a stârnit întrebări cu privire la loialitatea sa față de Germania.

În 2018, Gundogan i-a înmânat lui Erdogan un tricou pe care scria: „Cu respect pentru președintele meu”.

Alături de mijlocașul vedetă de atunci Mesut Özil, Gündoğan s-a trezit în mijlocul unei furtuni politice.

Dar, în timp ce Özil a renunțat dramatic la echipă, Gündoğan a suportat în liniște fluierele și insultele din tribune și a trebuit să-și reia favoarea.

„Fotbalistul German al Anului”

Gündoğan s-a născut în orașul german Gelsenkirchen. Bunicii lui fiind prima generația care s-a mutat în Germania.

Gündoğan a ajuns faimos la nivel internațional în 2011, alături de echipa Germaniei, dar a ratat triumful la Cupa Mondială din 2014 din cauza unei accidentări la spate.

Mijlocașul s-a mutat la Manchester City în 2016 și a câștigat numeroase onoruri, conducând echipa din Premier League.

Gündoğan s-a mutat la Barcelona în vara lui 2023, imediat după ce a fost desemnat pentru prima dată „Fotbalistul German al Anului”.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Turcia – Portugalia, la Euro2024. „Messi al Turciei” joacă împotriva lui Cristiano Ronaldo

Noua senzație a fotbalului turc, Arda Guler, supranumit „Messi al Turciei", se va confrunta cu Cristiano Ronaldo.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.