vineri, decembrie 1, 2023

Meci de fotbal Germania-Turcia: Faimosul fotbalist turc va juca contra Turciei

Faimosul fotbalist turc, care s-a fotografia cu Erdoğan în urmă cu cinci ani, o să joace contra Turciei, sâmbătă seară, conform presei turcești.

İlkay Gündoğan va fi căpitanul echipei naționale de fotbal germane în timpul meciului amical de sâmbătă cu Turcia de la Berlin.

„Va fi un joc foarte special pentru mine – fără îndoială”, afirmă Gündoğan, care nu s-a confruntat niciodată cu Turcia, în ciuda faptului că și-a făcut debutul în Germania în urmă cu mai bine de un deceniu.

Numit de fostul antrenor al Germaniei, Hansi Flick, Gündoğan, în vârstă de 33 de ani, este primul fotbalist de origine turcă care este căpitanul celor patru ori campioni mondiali.

La cinci ani după ce o fotografie cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a stârnit întrebări cu privire la loialitatea sa față de Germania.

În 2018, Gundogan i-a înmânat lui Erdogan un tricou pe care scria: „Cu respect pentru președintele meu”.

Alături de mijlocașul vedetă de atunci Mesut Özil, Gündoğan s-a trezit în mijlocul unei furtuni politice.

Dar, în timp ce Özil a renunțat dramatic la echipă, Gündoğan a suportat în liniște fluierele și insultele din tribune și a trebuit să-și reia favoarea.

„Fotbalistul German al Anului”

Gündoğan s-a născut în orașul german Gelsenkirchen. Bunicii lui fiind prima generația care s-a mutat în Germania.

Gündoğan a ajuns faimos la nivel internațional în 2011, alături de echipa Germaniei, dar a ratat triumful la Cupa Mondială din 2014 din cauza unei accidentări la spate.

Mijlocașul s-a mutat la Manchester City în 2016 și a câștigat numeroase onoruri, conducând echipa din Premier League.

Gündoğan s-a mutat la Barcelona în vara lui 2023, imediat după ce a fost desemnat pentru prima dată „Fotbalistul German al Anului”.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Cupa Turciei se va juca în Arabia Saudită, în ciuda dorinței fotbaliștii de a juca în țară

Președintele Galatasaray, Dursun Özbek, a anunțat anterior că echipa sa a cerut ca meciul să se joace în Turcia „la 100 de ani de la Republica noastră”, în timp ce Fenerbahçe a cerut ca meciul să fie jucat pe Stadionul Olimpic Atatürk sau pe Stadionul Samsun 19 Mai.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.