sâmbătă, aprilie 20, 2024

O turcoaică a câștigat premiul supranumit „Nobel al gastronomiei”

Bucătarul turc, Ebru Baybara Demir a primit Premiul Basque Culinary World 2023, care este numit „Nobelul gastronomiei”, la o ceremonie specială desfășurată la San Sebastian, relatează DHA.

Baybara Demir a fost considerată demnă de acest premiu pentru contribuțiile sale semnificative la gastronomie în domeniile integrării culturale, dezvoltării sociale și biodiversității prin expertiza sa culinară.

„Este o expresie a devotamentului meu din toată inima față de profesia mea de peste 20 de ani. Primirea acestui premiu este de mare importanță nu numai pentru mine ca bucătar, ci și pentru țara mea, ca turcoaică pe calea deschisă de Atatürk la aniversarea a 100 de ani a Republicii noastre.”, spune Demir.

Demir a avut un rol activ în inițiativele din timpul procesului de migrație din regiune, a susținut că pământul ar trebui revitalizat în fața schimbărilor climatice și a susținut eforturile de ajutor pentru drepturile omului.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.