marți, februarie 6, 2024

Furtuna în Marea Neagră. Turcia caută 11 membri ai unei nave

Elicopterele turcești sunt în căutarea a 11 membri ai echipajului care au dispărut atunci când nava lor de marfă s-a scufundat în furtuni puternice care au ucis cel puțin nouă persoane, conform Turkish Minutes.

Kafkametler s-a scufundat cu 12 membri ai echipajului la bord, după ce a lovit, duminică, un dig, în timp ce încerca să se adăpostească de vânturile și valuri violente la aproximativ 200 de kilometri (120 de mile) est de Istanbul.

Ministrul de Interne, Ali Yerlikaya, a declarat că trupul unui membru al echipajului a fost recuperat, iar căutarea celorlalți 11 a fost reluată luni, după ce furtunile au încetat.

Navatransporta ferosiliciu – un aliaj folosit în fabricarea oțelului – din portul rusesc Temryuk la Aliaga, în Turcia.

Salvatorii au recuperat duminică în siguranță și echipajul turc al unei nave înmatriculate în Camerun care s-a rupt în două și s-a scufundat în aceeași regiune.

Furtunile puternice au lovit cea mai mare parte a Turciei în weekend. Furtunile au urmat unei veri deosebit de uscate, în care barajele Istanbulului au scăzut la un nivel record din ultimii nouă ani. O mare parte din Turcia a suferit de o secetă extinsă pe care oamenii de știință o atribuie schimbărilor climatice și gestionării proaste a apei.

Turcia: Faimosul deputat din opoziția, închis după gratii, a fost retras din funcție

Parlamentul Turciei a decis retragerea din funcția de deputat, a faimosului parlamentar din opoziție, complicând și mai mult criza juridică din cazul lui Can Atalay, conform Reuters.

Istanbul:Ostaticii de la fabrică au fost eliberați. Atacatorul voia să-și arate susținerea față de Palestina

Oficialii locali au spus că poliția a organizat un raid la aproape nouă ore de la confruntare, când singurul bărbat înarmat a luat o pauză pentru a merge la baie.

Turcii comemorează victimele cutremurelor din 6 februarie. Ministrul Sănătății huiduit

Turcii au strigat în mod constant „Mă aude cineva?” la fel cum au  făcut  și anul trecut pentru a ajunge la rudele lor prinse sub dărâmături.

Erdogan plănuiește o vizită oficială în Egipt, de Ziua Îndrăgostiților, după o pauză de 12 ani

Ankara a încercat să repare relațiile cu președintele egiptean, Abdel Fattah el-Sisi din 2020, iar strângere de mână între cei doi lideri în 2022 în Qatar a progresat destul de repede în normalizarea legăturilor lor. Țările au numit reciproc ambasadori în capitale.

Povestea faimoasei poze de la dezastrele din februarie 2023.„A trecut un an, dar timpul s-a oprit pentru noi. ”

La un an de la dezastrul din 6 februarie 2023, unde peste 50.000 de oameni au murit, tatăl îndoliat și familia sa au părăsit orașul Kahramanmaraș, parțial ruinat, și luptă pentru a-și reface viața în Ankara.