joi, iunie 20, 2024

Furtuna în Marea Neagră. Turcia caută 11 membri ai unei nave

Elicopterele turcești sunt în căutarea a 11 membri ai echipajului care au dispărut atunci când nava lor de marfă s-a scufundat în furtuni puternice care au ucis cel puțin nouă persoane, conform Turkish Minutes.

Kafkametler s-a scufundat cu 12 membri ai echipajului la bord, după ce a lovit, duminică, un dig, în timp ce încerca să se adăpostească de vânturile și valuri violente la aproximativ 200 de kilometri (120 de mile) est de Istanbul.

Ministrul de Interne, Ali Yerlikaya, a declarat că trupul unui membru al echipajului a fost recuperat, iar căutarea celorlalți 11 a fost reluată luni, după ce furtunile au încetat.

Navatransporta ferosiliciu – un aliaj folosit în fabricarea oțelului – din portul rusesc Temryuk la Aliaga, în Turcia.

Salvatorii au recuperat duminică în siguranță și echipajul turc al unei nave înmatriculate în Camerun care s-a rupt în două și s-a scufundat în aceeași regiune.

Furtunile puternice au lovit cea mai mare parte a Turciei în weekend. Furtunile au urmat unei veri deosebit de uscate, în care barajele Istanbulului au scăzut la un nivel record din ultimii nouă ani. O mare parte din Turcia a suferit de o secetă extinsă pe care oamenii de știință o atribuie schimbărilor climatice și gestionării proaste a apei.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

Vizită specială la Moscova. Putin critică politica lui Erdogan: „Economia Turciei va pierde”

Evenimentul marcheză prima întâlnire a lui Putin cu Fidan de la numirea sa și a avut loc la doar o săptămână după ce Putin a criticat Turcia pentru adâncirea legăturilor sale economice cu instituțiile financiare occidentale.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.