miercuri, mai 29, 2024

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia a ocupat locul 106 din peste 150 de țări examinate de Organizația Națiunilor Unite (ONU), conform Bold Medya.

Versiunea de anul acesta a Raportului Fericirii Mondiale, publicată de Organizația Națiunilor Unite (ONU) din 2012, a fost distribuit pe 20 martie.

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Cele mai fericite și cele mai nefericite țări din lume

Țările scandinave au fost pe primul loc în 2023, ca și în anii precedenți. Finlanda pe primul loc, urmată de Danemarca și Islanda. Israelul și Olanda au completat primele 5 locuri.

Țara cea mai puțin fericită a fost Afganistanul, unde apele nu s-au calmat niciodată. Libanul și Sierra Leone au urmat Afganistanului. Zimbabwe s-a clasat pe locul 4 în lista țărilor cele mai nefericite, urmată de Republica Democrată Congo.

Raportul a subliniat că oficiali ONU nu au purtat discuții anul trecut cu unele țări precum Singapore, Slovacia și China. În aceste țări, inclusiv Turcia, datele se bazează pe interviuri susținute în 2020 și 2021.

România pe locul 24

Raportul arată că România s-a clasat, în 2023, pe locul 24 în ce privește fericirea cetățenilor din ultimii trei ani. De asemenea, Rusia este pe locul 70, iar Ucraina pe 92.

Raportul, elaborat de Rețeaua de soluții pentru dezvoltare durabilă a ONU, ia în considerare nivelul produsului intern brut, sprijinul social, speranța medie de viață sănătoasă, libertatea cetățenilor de a lua decizii cu privire la propria viață, generozitatea (ajutor organizațiilor de caritate) și corupția. în țară. Oamenii care trăiesc în aceste țări sunt intervievați pentru studiu.

Anual, la data de 20 martie este celebrată Ziua internaţională a fericirii („International Day of Happiness”). A fost proclamată de Adunarea Generală a ONU prin Rezoluţia 66/281 din 12 iulie 2012.

Top 20 cele mai fericite țări

1. Finlanda

2. Danemarca

3. Islanda

4. Israel

5. Olanda

6. Suedia

7. Norvegia

8. Elveția

9. Luxemburg

10. Noua Zeelandă

11. Austria

12. Australia

13. Canada

14. Irlanda

15. Statele Unite ale Americii

16. Germania

17. Belgia

18. Republica Cehă

19. Regatul Unit

20. Lituania

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.