luni, decembrie 11, 2023

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Principalul candidat din blocul de opoziție, Kemal Kılıçdaroğlu, a ținut un discurs către poporul turc, din bucătăria sa, având la mână prins un Mărțișor, conform presei turcești.

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

„Ne unim împotriva lui Tayyip Erdogan? Vom depune atât de mult efort pentru un obiectiv atât de mic? Îl vom învinge pe Erdogan. Acesta este cel mai simplu dintre obiectivele noastre, dar obiectivul nostru principal este mult mai mare. Vom crea condițiile care vor construi o Turcie competitivă”, spune Kılıçdaroğlu.

Vorbind din nou din bucătăria casei sale, Kılıçdaroğlu a spus că guvernul face ca drepturile femeilor să fie o chestiune de negociere pentru câteva voturi, referindu-se la întâlnirile cu Partidul Islamist New Welfare și HUDA PAR (Partidul Cauză Liberă).

Kılıçdaroğlu a spus că a încercat să unească țara nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdoğan în alegeri.

„Nu concurăm cu lumea. Aceste probleme nu au început cu Erdogan. Cu toate acestea, a fost aprofundat cu Erdogan. Pentru că de ani de zile, Turcia și-a cheltuit energia pe probleme interne. Am văzut lovituri de stat, crize economice, polarizări, discriminare, bande, teroare”, a adăugat Kılıçdaroğlu.

Politicianul a spus că principala problemă care ar trebui să unească Turcia ar trebui să fie scopul de a concura cu lumea.

„Turcii, kurzii, suniții, aleviștii, cei care poartă batic și cei care nu, stânga și dreapta ar trebui să se unească în această cauză. Pentru aceasta, am fost selectat ca candidat al Alianței Națiunilor.”

Se va retrage din politică să stea cu nepoții

Kılıçdaroğlu a spus că se va retrage pentru a petrece timp cu nepoții săi după restaurarea țării.

„Sunt persoana care va fi liderul restaurator și unificator. Eu sunt persoana care va pune pietrele potrivite pentru viitorul politic. Ca Alianță Națională, vom restabili statul. Pe scurt, ne vom pune țara pe drumul cel bun. Apoi, mă voi retrage să am grijă de nepoții mei. Este atat de simplu.”, afirma politicianul.

Mărțișor la mâna

În videoclipul pe care l-a distribuit, Kılıçdaroğlu a fost văzut purtând un Mărțișor, tradiție comună balcanică. Conform tradiției, o persoana poartă un Mărțișor pentru a-și pune o dorință și o păstrează până când vede o barză în martie.

Turcia: Aproape 2.000 de muncitori au murit în accidente de muncă în 2023

Turcia a înregistrat cel puțin 1.772 de decese în accidente de muncă în primele 11 luni ale anului 2023, relatează Stockholm Center...

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

Turcia. O faimoasă jurnalistă, în vârstă de 79 de ani, închisă pentru un articol scris în urmă cu 7 ani

Ilıcak, în vârstă de 79 de ani, a fost pusă într-o închisoare din provincia nord-vest Sakarya, după ce o instanță de apel i-a confirmat pedeapsa de doi ani și jumătate.

Erdogan vizitează Atena în încercarea de a deschide „o nouă pagină” în relații cu Grecia

În întâlnirile cu premierul grec, Kyriakos Mitsotakis și președintele, Katerina Sakellaropoulou, liderul turc este așteptat să discute despre comerț, probleme regionale și problema a migrației.

Scandal în Turcia. Faimoși fotbaliști au pierdut milioane de dolari într-o schemă de investiții: „Terim Fund”

Ancheta asupra acuzațiilor, care a fost lansată de Procuratura Generală din Istanbul în aprilie în urma unei plângeri din partea victimelor, inițial nu a atras atenția mass-media pe care o merita, iar informațiile referitoare la acestea au fost deosebit de limitate și controlate.