vineri, aprilie 19, 2024

Kılıçdaroğlu vorbește despre ceapă: „Dacă Erdogan rămâne, va ajunge la 100 de lire”

Principalul candidat din opoziție, Kemal Kılıçdaroğlu, a vorbit despre prețul la ceapă, care a atins un nivel record, în noul videoclip din bucătăria casei tale.

Kemal Kılıçdaroğlu, președintele Partidului Popular Republican (CHP) și candidat la președinție al Alianței Națiunilor, a distribuit un nou videoclip din bucătăria casei sale, în care a chemat cetățenii la vot cu o ceapă în mână.

„Aceasta este agenda principală a oamenilor. Pentru că ei știu că atunci când vin eu, va veni democrația, banii vor curge, investițiile vor curge, puterea ta de cumpărare va crește. Toate acestea se vor întâmpla cu siguranță. Dacă rămâne [Erdogan], aceasta ceapă din mâna mea va costa 100 de lire. Chiar și acum, kilogramul este de 30 de lire. Nu le este rușine”, susține Kılıçdaroğlu.

Ceapa, produsul cu cea mai mare creștere în martie

Prețurile de vânzare cu amănuntul a 112 din cele 242 de produse din lista ITO au crescut, prețurile a 33 de produse au scăzut, iar prețurile a 97 de produse au rămas neschimbate.

Ceapa a fost produsul cu cea mai mare creștere a prețului, cu 22,42 la sută luna trecută. Un kilogram de ceapă fiind 30 de lire(7,12 RON), iar o ceapă fiind 7,5 lire. (1,80RON) În 2019, un kilogram de ceapă era 5 lire.

Conform ITO, prețul la fasole verde a crescut 18,55 la sută, carnea de vită cu 17,99 la sută, peștele cu 16,63 la sută, sare cu 14,16 la sută iar medicamente din grupa de sănătate și cheltuieli personale cu 15,96 la sută.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.