marți, decembrie 6, 2022

Jurnaliștii din Suedia îi cer lui Erdogan să-l elibereze pe scriitorul Ahmet Altan

16 jurnaliști din Suedia, printre care șefii unor organizații de presă proeminente, i-au cerut lui Erdoğan să ia măsuri pentru eliberarea din închisoare a scriitorului Ahmet Altan, raportează Turkish Minute.

Jurnaliștii au publicat o declarație comună în trei mari ziare suedeze cu ocazia publicării în suedeză a unei cărți scrise de Altan, în timp ce se afla în închisoare.În declarație, jurnaliștii au evidențiat modul în care Erdoğan și-a consolidat puterile asupra instituțiilor legislative, executive și judiciare în urma loviturii de stat eșuate, despre care au spus că a dus la consecințe grave pentru tot poporul din Turcia.

Printre semnatarii declarației se numără Kristina Ahlinder, CEO al Asociației Suedeze a Editorilor, jurnalistul Robert Aschberg, autorul Kurdo Baksi, șeful PEN Suedia Jesper Bengtssonși Erik Halkjaeri, președintele Reporterilor fără frontiere (RSF) Suedia care au susținut că Altan a fost închis pentru acuzații de lovitură de stat, cu toate că nu există dovezi.

„Nu voi mai vedea lumea niciodată”, cartea lunii în Suedia

De asemenea, radioul suedez a ales cartea lui Altan drept „cartea lunii” și fragmente din carte vorfi citite în direct în fiecare zi.Cartea, intitulată „Nu voi mai vedea lumea niciodată , a fost scrisă de Altan în închisoare după cea fost pronunțată condamnarea pe viață.

A fost tradusă în multe limbi și a fost numită una dintre cele mai bune 20 de cărți din 2019 de către Amazon în SUA. A fost singura carte tradusă din listă.Ahmet Altan a fost arestat la scurt timp după lovitura de stat din iulie 2016 din Turcia, pentru că ar fi transmis „mesaje subliminale” în timpul unei emisiuni televizate.

Inițial, jurnalistul a fost condamnat la închisoare pe viață, în februarie 2018 pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen.Un tribunal turc l-a eliberat pe Altan începutul lunii noiembrie, după trei ani de arest preventiv, cu toate acestea, el a fost reținut o săptămână mai târziu, la obiecția unui procuror cu privire la verdict.Curtea Constituțională a Turciei a respins, miercuri, recursul lui Altan și a declarat că arestarea

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.