duminică, aprilie 18, 2021

Jurnaliștii din Suedia îi cer lui Erdogan să-l elibereze pe scriitorul Ahmet Altan

16 jurnaliști din Suedia, printre care șefii unor organizații de presă proeminente, i-au cerut lui Erdoğan să ia măsuri pentru eliberarea din închisoare a scriitorului Ahmet Altan, raportează Turkish Minute.

Jurnaliștii au publicat o declarație comună în trei mari ziare suedeze cu ocazia publicării în suedeză a unei cărți scrise de Altan, în timp ce se afla în închisoare.În declarație, jurnaliștii au evidențiat modul în care Erdoğan și-a consolidat puterile asupra instituțiilor legislative, executive și judiciare în urma loviturii de stat eșuate, despre care au spus că a dus la consecințe grave pentru tot poporul din Turcia.

Printre semnatarii declarației se numără Kristina Ahlinder, CEO al Asociației Suedeze a Editorilor, jurnalistul Robert Aschberg, autorul Kurdo Baksi, șeful PEN Suedia Jesper Bengtssonși Erik Halkjaeri, președintele Reporterilor fără frontiere (RSF) Suedia care au susținut că Altan a fost închis pentru acuzații de lovitură de stat, cu toate că nu există dovezi.

„Nu voi mai vedea lumea niciodată”, cartea lunii în Suedia

De asemenea, radioul suedez a ales cartea lui Altan drept „cartea lunii” și fragmente din carte vorfi citite în direct în fiecare zi.Cartea, intitulată „Nu voi mai vedea lumea niciodată , a fost scrisă de Altan în închisoare după cea fost pronunțată condamnarea pe viață.

A fost tradusă în multe limbi și a fost numită una dintre cele mai bune 20 de cărți din 2019 de către Amazon în SUA. A fost singura carte tradusă din listă.Ahmet Altan a fost arestat la scurt timp după lovitura de stat din iulie 2016 din Turcia, pentru că ar fi transmis „mesaje subliminale” în timpul unei emisiuni televizate.

Inițial, jurnalistul a fost condamnat la închisoare pe viață, în februarie 2018 pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen.Un tribunal turc l-a eliberat pe Altan începutul lunii noiembrie, după trei ani de arest preventiv, cu toate acestea, el a fost reținut o săptămână mai târziu, la obiecția unui procuror cu privire la verdict.Curtea Constituțională a Turciei a respins, miercuri, recursul lui Altan și a declarat că arestarea

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Scriitorul turc,Ahmet Altan a fost eliberat: „Primul pas către libertate”

Faimosul scriitor turc Ahmet Altan a fost eliberat, miercuri seară, după ce a petrecut mai mult de patru ani după gratii pentru presupusa sa implicare în puciul eșuat din 15 iulie 2016, de lovitură de stat din 2016, conform Turkish Minutes.

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.