vineri, aprilie 8, 2022

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Procuratura specială din Kosovo a acuzat trei oficiali pentru deportarea a șase profesori turci în martie 2018, raportează exit.al

Un comitet parlamentar kosovar care investighează arestarea și deportarea a constatat 31 de încălcări ale regulilor serviciului secret și poliției din Kosovo. De asemenea, a concluzionat că întreaga operațiune secretă era ilegală și neconstituțională.

Acuzațiile se referă la deportarea ilegală a celor șase profesori, care ulterior au fost condamnați la 56 de ani de închisoare de către o instanță turcească sub acuzația de terorism. 

Serviciul de informații al Kosovo a deportat ilegal șase cetățeni turci, potrivit ziarului The Times, aceștia au fost arestați în urma  ordinelor  venite de la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan, prin intermediul președintelui Republicii Kosovo, Hashim Thaci. 

Cei șase cetățeni turci,  erau în mod legal în Kosovo și au fost urmăriți de  Ankara pentru presupuse legături cu mișcarea inspirată de Fethullah Gulen.

Președintele Turciei descrie mișcarea Gulen drept organizație teroristă și o învinovățește pentru lovitură de stat în Turcia din 2016. Gulen, autoexilat în Pennsylvania din SUA, insistă că nu are nimic de-a face cu acest eveniment.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca