duminică, aprilie 18, 2021

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Procuratura specială din Kosovo a acuzat trei oficiali pentru deportarea a șase profesori turci în martie 2018, raportează exit.al

Un comitet parlamentar kosovar care investighează arestarea și deportarea a constatat 31 de încălcări ale regulilor serviciului secret și poliției din Kosovo. De asemenea, a concluzionat că întreaga operațiune secretă era ilegală și neconstituțională.

Acuzațiile se referă la deportarea ilegală a celor șase profesori, care ulterior au fost condamnați la 56 de ani de închisoare de către o instanță turcească sub acuzația de terorism. 

Serviciul de informații al Kosovo a deportat ilegal șase cetățeni turci, potrivit ziarului The Times, aceștia au fost arestați în urma  ordinelor  venite de la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan, prin intermediul președintelui Republicii Kosovo, Hashim Thaci. 

Cei șase cetățeni turci,  erau în mod legal în Kosovo și au fost urmăriți de  Ankara pentru presupuse legături cu mișcarea inspirată de Fethullah Gulen.

Președintele Turciei descrie mișcarea Gulen drept organizație teroristă și o învinovățește pentru lovitură de stat în Turcia din 2016. Gulen, autoexilat în Pennsylvania din SUA, insistă că nu are nimic de-a face cu acest eveniment.

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Turcia:Student ajuns după gratii pentru o postare pe Twitter

Lui Cihan Erdal, în vârstă de 32 de ani, doctorand la Universitatea Carleton din Canada, i s-a refuzat eliberarea de către un tribunal turc, vineri, urmând să rămână în arest preventiv cel puțin până pe 26 aprilie, când este programată următoarea sa audiere.

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.