duminică, aprilie 18, 2021

Turcia:Un contrabandist a murit într-un accident rutier suspect

Un contrabandist de arme, care de la începutul războiului civil sirian a apărut în mod repetat ca fiind în legătură cu agenția de informații din Turcia, a murit într-un accident de trafic suspect, conform Turkish Minutes.

Heysem Topalca, care era cunoscut sub pseudonimul „Comandantul Fantomelor”, a murit într-un accident, fără ca o singură știre despre moartea lui  să fie relatată în presa din Turcia.

Pe 10 februarie 2021, un autoturism s-a ciocnit cu un camion, în jurul orei 21:00, pe drumul dintre Konya și Karapınar, lângă satul Merdivenli. În urma accidentului trei oameni au murit, iar alți cinci s-au rănit.

Șoferul camionului, Mustafa Usta, a fost eliberat după ce a fost audiat de poliție, iar cadavrele au fost trimise în provincia Hatay, la granița siriană a Turciei, și îngropate fără prea multă fanfară.

Topalca avea o  condamnare de 12 ani de închisoare și rămâne un mister cum a putut să călătorească liber în interiorul țării. Numele lui Topalca a fost implicat într-o serie de controverse, cum ar fi atacurile teroriste violente din Turcia, transporturile de arme către Siria și furnizarea de gaze către grupurile radicale.

Scriitorul turc,Ahmet Altan a fost eliberat: „Primul pas către libertate”

Faimosul scriitor turc Ahmet Altan a fost eliberat, miercuri seară, după ce a petrecut mai mult de patru ani după gratii pentru presupusa sa implicare în puciul eșuat din 15 iulie 2016, de lovitură de stat din 2016, conform Turkish Minutes.

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Turcia:Student ajuns după gratii pentru o postare pe Twitter

Lui Cihan Erdal, în vârstă de 32 de ani, doctorand la Universitatea Carleton din Canada, i s-a refuzat eliberarea de către un tribunal turc, vineri, urmând să rămână în arest preventiv cel puțin până pe 26 aprilie, când este programată următoarea sa audiere.

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news