duminică, iunie 23, 2024

Istanbul: Un turc a dat drumul la șoareci într-un McDonald’s, în semn de protest

Un turc a dat drumul la o cutie de șoareci într-un restaurantul McDonald’s din Istanbul, pentru a protesta împotriva presupusului sprijin acordat Israelului, conform Gazete Duvar.

Un turc din Istanbul a eliberat o cutie de șoareci într-un restaurant McDonald’s, din cartierul Güngören, din Istanbul, pe motiv că lanțul de fast-food sprijină Israelul.

Într-un videoclip care înregistrează momentele, bărbatul este văzut strigând „Mâncați acești șoareci, nu carnea musulmanilor”, „Bombe cad acolo (Gaza) de zile întregi”

McDonald’s oferă mese gratuite

După ce McDonald’s Israel a declarat că a oferit mii de mese gratuite personalului Forțelor de Apărare Israelului, McDonald’s Turcia, pe 13 octombrie, a lansat o declarație prin care a subliniat că „nu există nicio legătură între activitățile McDonald’s Israel și McDonald’s Turcia”.

„În calitate de McDonald’s Turcia, am dori să anunțăm că vom oferi ajutor umanitar în valoare de 1 milion de dolari oamenilor din Gaza care sunt victime ale războiului, în special femeilor, copiilor și bătrânilor”,se arată în declarație.

Atacuri similare au avut loc în ultimele săptămâni în Turcia, la alte restaurante McDonald’s, precum și la magazinele Starbucks și Burger King, din cauza presupusului sprijin acordat Israelului. Recent, unele grupuri islamiste au cerut boicotarea produselor Coca Cola din motive similare, cerând restaurantele să nu-și vândă produsele.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Turcia – Portugalia, la Euro2024. „Messi al Turciei” joacă împotriva lui Cristiano Ronaldo

Noua senzație a fotbalului turc, Arda Guler, supranumit „Messi al Turciei", se va confrunta cu Cristiano Ronaldo.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.