sâmbătă, decembrie 2, 2023

Istanbul: Un turc a dat drumul la șoareci într-un McDonald’s, în semn de protest

Un turc a dat drumul la o cutie de șoareci într-un restaurantul McDonald’s din Istanbul, pentru a protesta împotriva presupusului sprijin acordat Israelului, conform Gazete Duvar.

Un turc din Istanbul a eliberat o cutie de șoareci într-un restaurant McDonald’s, din cartierul Güngören, din Istanbul, pe motiv că lanțul de fast-food sprijină Israelul.

Într-un videoclip care înregistrează momentele, bărbatul este văzut strigând „Mâncați acești șoareci, nu carnea musulmanilor”, „Bombe cad acolo (Gaza) de zile întregi”

McDonald’s oferă mese gratuite

După ce McDonald’s Israel a declarat că a oferit mii de mese gratuite personalului Forțelor de Apărare Israelului, McDonald’s Turcia, pe 13 octombrie, a lansat o declarație prin care a subliniat că „nu există nicio legătură între activitățile McDonald’s Israel și McDonald’s Turcia”.

„În calitate de McDonald’s Turcia, am dori să anunțăm că vom oferi ajutor umanitar în valoare de 1 milion de dolari oamenilor din Gaza care sunt victime ale războiului, în special femeilor, copiilor și bătrânilor”,se arată în declarație.

Atacuri similare au avut loc în ultimele săptămâni în Turcia, la alte restaurante McDonald’s, precum și la magazinele Starbucks și Burger King, din cauza presupusului sprijin acordat Israelului. Recent, unele grupuri islamiste au cerut boicotarea produselor Coca Cola din motive similare, cerând restaurantele să nu-și vândă produsele.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.