vineri, decembrie 1, 2023

Turcia: Parlamentul elimină Coca-Cola și produsele Nestle din meniu

Parlamentul turc a decis să scoată din meniu produsele Coca-Cola și Nestle, motivând sprijinul cele două companii față de Israel, conform presei turcești.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Numan Kurtulmuș, parlamentul turc a scos produsele Coca-Cola și Nestle din restaurantele sale, începând cu 7 noiembrie, pentru sprijinul acordat Israelului pe fondul atacurilor din Gaza.

„Produsele companiilor care sprijină Israelul nu vor fi vândute în restaurante, cantine și ceainări din campusul parlamentului”,se arată în declarația Marii Adunări Națională a Turciei, fără a identifica companiile.

O sursă parlamentară a declarat că băuturile Coca-Cola și cafeaua instant Nestle au fost singurele mărci eliminate din meniuri, adăugând că decizia este menită să răspundă „la proteste publice uriașe împotriva acestor companii” pentru sprijinirea Israelului.

Luna trecută, Nestle a declarat că a închis temporar una dintre fabricile sale de producție din Israel, ca „precauție”, devenind primul gigant de produse de larg consum care a anunțat un răspuns la război.

Comerțul între Turcia și Israel a scăzut

Ca răspuns la criticile față de continuarea relațiilor economice dintre Israel și Turcia, ministrul comerțului turc Ömer Bolat a declarat: „Din 7 octombrie, observăm că comerțul reciproc (între Turcia și Israel) a scăzut cu peste 50% față de anul trecut. „

Mai multe atacuri au avut loc în ultimele săptămâni în Turcia, la restaurantele McDonald’s, precum și la magazinele Starbucks și Burger King, din cauza presupusului sprijin acordat Israelului.

Sute de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva operațiunilor israeliene în Gaza în ultima lună în Turcia.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Cupa Turciei se va juca în Arabia Saudită, în ciuda dorinței fotbaliștii de a juca în țară

Președintele Galatasaray, Dursun Özbek, a anunțat anterior că echipa sa a cerut ca meciul să se joace în Turcia „la 100 de ani de la Republica noastră”, în timp ce Fenerbahçe a cerut ca meciul să fie jucat pe Stadionul Olimpic Atatürk sau pe Stadionul Samsun 19 Mai.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.