vineri, iunie 21, 2024

Turcia: Parlamentul elimină Coca-Cola și produsele Nestle din meniu

Parlamentul turc a decis să scoată din meniu produsele Coca-Cola și Nestle, motivând sprijinul cele două companii față de Israel, conform presei turcești.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Numan Kurtulmuș, parlamentul turc a scos produsele Coca-Cola și Nestle din restaurantele sale, începând cu 7 noiembrie, pentru sprijinul acordat Israelului pe fondul atacurilor din Gaza.

„Produsele companiilor care sprijină Israelul nu vor fi vândute în restaurante, cantine și ceainări din campusul parlamentului”,se arată în declarația Marii Adunări Națională a Turciei, fără a identifica companiile.

O sursă parlamentară a declarat că băuturile Coca-Cola și cafeaua instant Nestle au fost singurele mărci eliminate din meniuri, adăugând că decizia este menită să răspundă „la proteste publice uriașe împotriva acestor companii” pentru sprijinirea Israelului.

Luna trecută, Nestle a declarat că a închis temporar una dintre fabricile sale de producție din Israel, ca „precauție”, devenind primul gigant de produse de larg consum care a anunțat un răspuns la război.

Comerțul între Turcia și Israel a scăzut

Ca răspuns la criticile față de continuarea relațiilor economice dintre Israel și Turcia, ministrul comerțului turc Ömer Bolat a declarat: „Din 7 octombrie, observăm că comerțul reciproc (între Turcia și Israel) a scăzut cu peste 50% față de anul trecut. „

Mai multe atacuri au avut loc în ultimele săptămâni în Turcia, la restaurantele McDonald’s, precum și la magazinele Starbucks și Burger King, din cauza presupusului sprijin acordat Israelului.

Sute de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva operațiunilor israeliene în Gaza în ultima lună în Turcia.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.