joi, mai 30, 2024

Istanbul. Un nou record de vizite. Peste 5 milioane turiști în 4 luni


Istanbul, una dintre cele mai populare destinații turistice la nivel mondial, a stabilit un nou record în primele patru luni ale anului.

Potrivit datelor Ministerului Culturii și Turismului, 5,24 milioane de turiști au vizitat Istanbulul în 4 luni, depășind cifrele anuale ale numărului de vizitatori găzduiți în 2023.

Numărul vizitatorilor străini la Istanbul din ianuarie până în aprilie a crescut cu 9,94% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Numai în aprilie, orașul a găzduit 1,48 milioane de turiști, față de 1,29 milioane în aceeași lună a anului trecut, rezultând o creștere de 14,6% de la an la an.

Rușii, în topul turiștilor

În fruntea listei națiunilor cu cele mai multe sosiri la Istanbul luna trecută a fost Rusia, cu 167.824 de turiști, urmată de Germania și Iran.

Aproximativ 109.202 de germani au vizitat cel mai mare oraș al Turciei în aprilie, în timp ce Iranul s-a clasat pe locul trei, cu 80.193 de vizitatori.

Vizitatorii din S.U.A. a ajuns pe locul al patrulea cu 68.103 persoane, urmate de cei sosiți din Franța (62.404), Marea Britanie. (60.429) și, respectiv, Arabia Saudită (42.059).

Sosirile din ianuarie până în aprilie au crescut cu 11,8% față de an, până la aproape 10,7 milioane, a declarat Ministerul Culturii și Turismului.

60 de milioane de sosiri

În consecință, datele sugerează că Istanbulul, care reprezintă aproape jumătate din sosiri, rămâne locomotiva sectorului, deși autoritățile caută să promoveze alte locații și provincii în întreaga țară și să răspândească turismul pe tot parcursul anului.

Sosirile străine au atins un record de 49,2 milioane în 2023, în creștere față de 44,6 milioane de turiști care au sosit în 2022. În combinație cu cetățenii turci care trăiesc în străinătate, sosirile au atins 56,7 milioane în 2023.

Guvernul se așteaptă ca sosirile să ajungă la 60 de milioane în acest an, preconizând să genereze venituri de 60 de miliarde de dolari în același timp

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Turcia. Eutanasierea câinilor fără stăpân. Proiectul de lege înaintat în parlament

Potrivit controversatului proiect de lege, animalele fără stăpân vor fi capturate și plasate în adăposturi. Dacă nu sunt adoptați în termen de o lună, vor fi eutanasiați.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Istanbul. Un nou record de vizite. Peste 5 milioane turiști în 4 luni

Numărul vizitatorilor străini la Istanbul din ianuarie până în aprilie a crescut cu 9,94% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile.