luni, iunie 17, 2024

Turcia. Eutanasierea câinilor fără stăpân. Proiectul de lege înaintat în parlament

Un proiect de lege, care urmează să fie înaintat parlamentului de către Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP), implică eutanasierea câinilor fără stăpân neadopți în Turcia, în ciuda reacțiilor activiștilor pentru drepturile animalelor, conform presei turcești.

Potrivit controversatului proiect de lege, animalele fără stăpân vor fi capturate și plasate în adăposturi. Dacă nu sunt adoptați în termen de o lună, vor fi eutanasiați.

Amenzi de peste 50.000 de lire

Legea propusă va crește substanțial și penalitățile pentru abandonul animalelor de companie, crescându-le de la 2.000 TL (62 USD) la 50.000 TL (1.554 USD).

Această revizuire a cuprins microciparea obligatorie a animalelor de companie, sancțiuni pentru abandonarea animalelor de companie și o clauză privind sterilizarea animalelor fără stăpân.

Municipalitățile vor fi însărcinate să înființeze adăposturi în termen de trei ani cu scopul de a îngriji animalele fără stăpân până la adoptare. Informațiile despre toate animalele care intră în adăposturi vor fi înregistrate.

Proiectul inițial

Inițial, parlamentarii au propus o prevedere care să permită eutanasierea maidanezilor neadopți, dar a fost eliminată din cauza opoziției publice.

Copil atacat de câini

Câinii fără stăpân au fost vizați și mai des de când un elev de clasa a patra, Tunahan Yılmaz, în vârstă de 10 ani, din Ankara a fost atacat de o haită de câini și a suferit răni grave.

Turcia are un istoric slab în ceea ce privește protecția drepturilor animalelor. Există rapoarte frecvente despre uciderea în masă a câinilor fără stăpân de către municipalități, în timp ce cruzimea împotriva animalelor nu este pedepsită prin lege.

Cea mai recentă modificare a Legii Turciei privind drepturile animalelor a avut loc în 2021.

Turcia oprește programul de ajutor pentru supraviețuitorii cutremurului din februarie 2023

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) au trimis un mesaj text supraviețuitorilor care au primit ajutor pentru chirie, pentru a-i informa că programul se va încheia.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

Germania: Partidul afiliat cu Erdogan nu a câștigat un loc în Parlamentul European

Demokratische Allianz für Vielfalt und Aufbruch (Alianța Democratică pentru Diversitate și Trezire, sau DAVA) a primit 148.724 de voturi din cei 65 de milioane de alegători eligibili din Germania.

Vizită specială la Moscova. Putin critică politica lui Erdogan: „Economia Turciei va pierde”

Evenimentul marcheză prima întâlnire a lui Putin cu Fidan de la numirea sa și a avut loc la doar o săptămână după ce Putin a criticat Turcia pentru adâncirea legăturilor sale economice cu instituțiile financiare occidentale.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.

Turcia amendează Google cu 14,8 milioane de dolari din cauza unui hotel

autoritatea de concurență a anunțat că va fi aplicată o amendă de 0,0005 la sută din veniturile zilnice ale companiei până când aceasta își va îndeplini unele dintre obligațiile, dar noua amendă a fost aplicată în schimb.