joi, noiembrie 30, 2023

Istanbul trec la un nou sistemul de plată, în încercarea de a boicota Israelul

19 municipalități districtuale ale Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) din Istanbul au trecut la sistemul de plăți turcesc, TROY, de la cele internaționale pentru finanțele lor interne, într-un efort de boicotare a Israelului, conform Gazete Duvar.

Mai multe municipalități locale, în cea mai mare parte conduse de Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), au trecut la sistemul național de carduri TROY din Turcia, renunțând la sistemele internaționale actuale pentru a-și gestiona plățile salariale.

Ömer Arısoy, primarul districtului Zeytinburnu a anunțat prin intermediul conturilor de socializare noua schimbare.

„Continuăm boicotarea Israelului și a susținătorilor săi. Am aranjat întâlnirile necesare și am pus în mișcare procesul. Trecem la TROY ca Municipalitate Zeytinburnu.”, scrie acesta.

„Trecem la sistemul nostru național de plată TROY”, a scris primarul din Șile, İlhan Ocaklı, într-o postare pe platforma X.

TROY este un furnizor de sisteme de plată din Turcia, înființat în 2015 și a câștigat recent popularitate odată cu eforturile tot mai mari de boicot împotriva sistemelor de plată din SUA.

Până acum, 19 din cele 39 de municipalități districtuale din provincia Istanbul au trecut la TROY. Acestea sunt municipiile Beykoz, Esenler, Kağıthane, Üsküdar, Sultanbeyli, Sultangazi, Sancaktepe, Tuzla, Pendik, Bağcılar, Başakşehir, Çekmeköy, Gaziosmanpaşa, Eyüpsultan, Ümraniye, Fatih, Zeytin, şi Beburnyo.

Toate municipalitățile care au trecut la TROY sunt conduse de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP), care a câștigat 23 din cele 39 de municipalități din Istanbul la alegerile locale din 2019.

Alte eforturi de boicot

În ultima lună, președintele turc Recep Tayyip Erdogan și guvernul său au criticat aspru atacul Israelului asupra Gazei și sprijinul occidental pentru Israel.

Eforturile de boicotare individuale și instituționale împotriva Israelului și a întreprinderilor din SUA sunt în desfășurare. Cel mai recent, parlamentul turc a încetat să mai servească produse Nestlé și Coca-Cola la restaurantele sale.

Turcii au boicotat și Starbucks, a cărui filială din Turcia este deținută de Kuweiti Alshaya Group. De asemenea, turcii au atacat restaurantele McDonald’s și Burger King din Istanbul, deși sunt deținute de deținută de companii din Qatar.

Cupa Turciei se va juca în Arabia Saudită, în ciuda dorinței fotbaliștii de a juca în țară

Președintele Galatasaray, Dursun Özbek, a anunțat anterior că echipa sa a cerut ca meciul să se joace în Turcia „la 100 de ani de la Republica noastră”, în timp ce Fenerbahçe a cerut ca meciul să fie jucat pe Stadionul Olimpic Atatürk sau pe Stadionul Samsun 19 Mai.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Ritualul Călușului dansat de tineri din Kenya pe scena IFLC 2023, din București

Festivalul, prezentat de îndrăgita actriță Tily Niculae, va începe joi, 23 noiembrie 2023, de la ora 18.30, la Lumina Sport Arena, fiind organizat de Lumina Instituții de Învățământ, în parteneriat cu Asociația pentru Dialog și Valori Universale.