marți, noiembrie 14, 2023

FBI lansează o anchetă împotriva primarului New York-ului pentru zgârie-norul, Casa Turciei

Cotidianul New York Times (NYT) al Statelor Unite (SUA) a raportat că Eric Adams, primarul Partidului Democrat al orașului New York, a făcut presiuni pe oficialii orașului să autorizeze deschiderea zgârie-norilor Casei Turcei, unde se află Consulatul General al Turciei.

Autoritățile federale au investigat dacă primarul Adams a făcut presiuni asupra departamentului de pompieri al orașului să aprobe clădirea, în ciuda preocupărilor legate de siguranță, cu săptămâni înainte de a fi ales.

Potrivit rapoartelor, Adams, care a câștigat alegerile în iulie, l-a contactat pe atunci comisarul de pompieri Daniel A. Nigro la sfârșitul verii 2021 și i-a cerut să permită guvernului turc să ocupe clădirea.

Clădirea nu fusese încă deschisă la acest moment, deoarece autoritățile pompierilor nu autorizaseră deschiderea clădirii invocând probleme de siguranță.

Donații ilegale din partea guvernului turc

Intervenția lui Adams a fost solicitată de Biroul Federal de Investigații (FBI) și de procurorii federali din Manhattan, ca parte a investigației mai ample asupra presupuselor donații ilegale din partea guvernului turc.

Telefoanele mobile și tabletele lui Adams au fost confiscate, pe 6 noiembrie, ca parte a anchetei. Sursele au declarat pentru NYT că FBI a întrebat oficialii departamentului de pompieri despre rolul lui Adams în problema legată de clădirea Casei Turciei.

Procurorii federali și FBI au desfășurat o investigație cuprinzătoare privind corupția publică pentru a determina dacă campania electorală a primarului din 2021 a colaborat cu guvernul turc pentru a primi donații străine ilegale, după cum a arătat într-un mandat de percheziție obținut de NYT la începutul lunii noiembrie.

Purtătorul de cuvânt a lui Adams a spus că o parte a rolului său de președinte al districtului Brooklyn era de a „notifica agențiile guvernamentale cu privire la problemele în numele alegătorilor și circumscripțiilor”.

„Nu am fost acuzat de fapte greșite și voi continua să cooperez cu anchetatorii”, afirmă cesta.

Potrivit NYT, Addams era încă președintele cartierului Brooklyn când a contactat Departamentul de Pompieri. Potrivit Daily, jurisdicția sa nu s-a extins la Manhattan, unde se află clădirea Casei Turcești.

NYT a mai raportat că unele dintre cheltuielile vizitei lui Adams în Turcia în 2015, când era încă primarul cartierului Brooklyn, au fost plătite de Consulatul General al Turciei.

Rezidenții străini părăsesc Antalya din cauza creșterii costului vieții

În 2023, 17 la sută dintre cei cu permis de ședere au părăsit Antalya. Exodul s-a accelerat în ultimele patru luni, când 17.000 de locuitori au părăsit provincia.

Istanbul trec la un nou sistemul de plată, în încercarea de a boicota Israelul

Mai multe municipalități locale, în cea mai mare parte conduse de Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), au trecut la sistemul național de carduri TROY din Turcia, renunțând la sistemele internaționale actuale pentru a-și gestiona plățile salariale.

Istanbul: Biserica ortodoxă și liceul vandalizate într-un atac rasist

Pe măsură ce conflictele din Gaza crește, comunitățile minoritare din Turcia devin din ce în ce mai mult ținta atacurilor rasiste, ca urmare a sentimentului în creștere anti-israelian din țară.

Istanbul: Un turc a dat drumul la șoareci într-un McDonald’s, în semn de protest

Într-un videoclip care înregistrează momentele, bărbatul este văzut strigând „Mâncați acești șoareci, nu carnea musulmanilor”, „Bombe cad acolo (Gaza) de zile întregi”

Incredibil! Un meteorit de 4,5 miliarde de ani s-a prăbușit în grădina unui turc

O minge de foc a fulgerat cerul în jurul orei 14:00, în aprilie, în orașul Elmshorn din statul Schleswig-Holstein. Apoi pietrele negre s-au răspândit în jur, conform ziarului nemțesc, Bild.

FBI lansează o anchetă împotriva primarului New York-ului pentru zgârie-norul, Casa Turciei

Cotidianul New York Times (NYT) al Statelor Unite (SUA) a raportat că Eric Adams, primarul Partidului Democrat al orașului New York, a făcut presiuni pe oficialii orașului să autorizeze deschiderea zgârie-norilor Casei Turcei, unde se află Consulatul General al Turciei.

Criză judiciară în Turcia. Nerespectarea deciziei Curții Constituțională, în cazul deputatului încarcerat

Într-o mișcare neconstituțională, instanța a depus și o plângere penală împotriva judecătorilor AYM cu privire la decizia sa.

Turcia: Parlamentul elimină Coca-Cola și produsele Nestle din meniu

„Produsele companiilor care sprijină Israelul nu vor fi vândute în restaurante, cantine și ceainări din campusul parlamentului”,se arată în declarația Marii Adunări Națională a Turciei, fără a identifica companiile.