vineri, aprilie 8, 2022

Istanbul: Marșul anual de Ziua Femeii a fost interzis.„Am mers de 19 ani și vom merge și în al 20-lea an”

Autoritățile a anunțat că nu vor fi permise demonstrații sau marșuri pentru a marca Ziua Internațională a Femeii în cartierul Taksim ,din Istanbul, pe 8 martie, conform Turkish Minutes.

Biroul Guvernatorului a citat interdicția ca fiind în conformitate cu Legea nr. 2911 privind întâlniri și demonstrații și a spus că include și orice declarații către presă.

Poliția din Istanbul a reținut anul trecut pentru scurt timp peste 15 persoane. Grupul a fost cercetat sub acuzația de „insultare a președintelui” în legătură cu sloganurile pe care le-au scandat la protest.

Organizatorii marșului au anunțat că vor continua cu demonstrația, în ciuda interdicției.

„Am mers de 19 ani și vom merge și în al 20-lea an”, se arată într-o postare a organizatorilor.

Mii de protestatari au mărșăluit de-a lungul străzii Istiklal din Taksim în noaptea de 8 martie din 2003 pentru a atrage atenția asupra violenței împotriva femeilor în Turcia.

Organizațiile pentru drepturile femeilor încearcă de ani de zile să crească gradul de conștientizare cu privire la creșterea violenței împotriva femeilor care a avut loc în ultimii 20 de ani. Cazurile de femicid și violența împotriva femeilor sunt probleme serioase în Turcia, unde femeile sunt ucise, violate sau bătute în fiecare zi. 

Turcia ocupă locul 69 din 162 de țări în Indicele Inegalității de Gen al Națiunilor Unite și pe locul 130 în Indicele Global Gap Gender.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.