vineri, iunie 21, 2024

Istanbul: Marșul anual de Ziua Femeii a fost interzis.„Am mers de 19 ani și vom merge și în al 20-lea an”

Autoritățile a anunțat că nu vor fi permise demonstrații sau marșuri pentru a marca Ziua Internațională a Femeii în cartierul Taksim ,din Istanbul, pe 8 martie, conform Turkish Minutes.

Biroul Guvernatorului a citat interdicția ca fiind în conformitate cu Legea nr. 2911 privind întâlniri și demonstrații și a spus că include și orice declarații către presă.

Poliția din Istanbul a reținut anul trecut pentru scurt timp peste 15 persoane. Grupul a fost cercetat sub acuzația de „insultare a președintelui” în legătură cu sloganurile pe care le-au scandat la protest.

Organizatorii marșului au anunțat că vor continua cu demonstrația, în ciuda interdicției.

„Am mers de 19 ani și vom merge și în al 20-lea an”, se arată într-o postare a organizatorilor.

Mii de protestatari au mărșăluit de-a lungul străzii Istiklal din Taksim în noaptea de 8 martie din 2003 pentru a atrage atenția asupra violenței împotriva femeilor în Turcia.

Organizațiile pentru drepturile femeilor încearcă de ani de zile să crească gradul de conștientizare cu privire la creșterea violenței împotriva femeilor care a avut loc în ultimii 20 de ani. Cazurile de femicid și violența împotriva femeilor sunt probleme serioase în Turcia, unde femeile sunt ucise, violate sau bătute în fiecare zi. 

Turcia ocupă locul 69 din 162 de țări în Indicele Inegalității de Gen al Națiunilor Unite și pe locul 130 în Indicele Global Gap Gender.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.