miercuri, decembrie 6, 2023

Istanbul: Marșul anual de Ziua Femeii a fost interzis.„Am mers de 19 ani și vom merge și în al 20-lea an”

Autoritățile a anunțat că nu vor fi permise demonstrații sau marșuri pentru a marca Ziua Internațională a Femeii în cartierul Taksim ,din Istanbul, pe 8 martie, conform Turkish Minutes.

Biroul Guvernatorului a citat interdicția ca fiind în conformitate cu Legea nr. 2911 privind întâlniri și demonstrații și a spus că include și orice declarații către presă.

Poliția din Istanbul a reținut anul trecut pentru scurt timp peste 15 persoane. Grupul a fost cercetat sub acuzația de „insultare a președintelui” în legătură cu sloganurile pe care le-au scandat la protest.

Organizatorii marșului au anunțat că vor continua cu demonstrația, în ciuda interdicției.

„Am mers de 19 ani și vom merge și în al 20-lea an”, se arată într-o postare a organizatorilor.

Mii de protestatari au mărșăluit de-a lungul străzii Istiklal din Taksim în noaptea de 8 martie din 2003 pentru a atrage atenția asupra violenței împotriva femeilor în Turcia.

Organizațiile pentru drepturile femeilor încearcă de ani de zile să crească gradul de conștientizare cu privire la creșterea violenței împotriva femeilor care a avut loc în ultimii 20 de ani. Cazurile de femicid și violența împotriva femeilor sunt probleme serioase în Turcia, unde femeile sunt ucise, violate sau bătute în fiecare zi. 

Turcia ocupă locul 69 din 162 de țări în Indicele Inegalității de Gen al Națiunilor Unite și pe locul 130 în Indicele Global Gap Gender.

Scandal în Turcia. Faimoși fotbaliști au pierdut milioane de dolari într-o schemă de investiții: „Terim Fund”

Ancheta asupra acuzațiilor, care a fost lansată de Procuratura Generală din Istanbul în aprilie în urma unei plângeri din partea victimelor, inițial nu a atras atenția mass-media pe care o merita, iar informațiile referitoare la acestea au fost deosebit de limitate și controlate.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.