marți, iulie 16, 2024

ONU Women din Turcia și-a ales primul său ambasador

Națiunilor Unite pentru egalitatea de gen și emanciparea femeilor din Turcia a ales primul său ambasador, conform bianete.org.

Actrița Demet Evgar a devenit primul ambasador național ONU în Turcia.

„Alăturați-vă nouă pentru a primi primul nostru ambasador național de bunăvoință, Demet Evgar! Cu puterea transformatoare a artei ei, suntem gata să facem o schimbare.”, a postat pe Twitter, UN Women Turkey .

Parteneriatul care va continua timp de doi ani a fost anunțat cu o campanie intitulată „Sunt femeie” (#BenWoman).

Campania își propune să ajute femeile să conștientizeze  poziția lor în societate, să le unească împotriva violenței și discriminării și să utilizeze mecanisme de aplicare, confom declarației de presă a ONU.

„Multe femei se nasc în violență, inegalitatea la care sunt supuse. Vreau să merg împreună cu ele și să le prezint povești model pentru ca ele să vorbească atunci când sunt supuse violenței și se confruntă cu inegalitatea” a declarat actrița.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.