luni, februarie 19, 2024

ONU Women din Turcia și-a ales primul său ambasador

Națiunilor Unite pentru egalitatea de gen și emanciparea femeilor din Turcia a ales primul său ambasador, conform bianete.org.

Actrița Demet Evgar a devenit primul ambasador național ONU în Turcia.

„Alăturați-vă nouă pentru a primi primul nostru ambasador național de bunăvoință, Demet Evgar! Cu puterea transformatoare a artei ei, suntem gata să facem o schimbare.”, a postat pe Twitter, UN Women Turkey .

Parteneriatul care va continua timp de doi ani a fost anunțat cu o campanie intitulată „Sunt femeie” (#BenWoman).

Campania își propune să ajute femeile să conștientizeze  poziția lor în societate, să le unească împotriva violenței și discriminării și să utilizeze mecanisme de aplicare, confom declarației de presă a ONU.

„Multe femei se nasc în violență, inegalitatea la care sunt supuse. Vreau să merg împreună cu ele și să le prezint povești model pentru ca ele să vorbească atunci când sunt supuse violenței și se confruntă cu inegalitatea” a declarat actrița.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Turcia: Cel puțin 9 persoane prinse într-o alunecare de teren de la controversata mină de aur

Alunecarea de teren a avut loc, marți, în jurul orei 14.00. ora locală (1100 GMT) lângă districtul İliç, din provincia Erzincan.Imaginile de la fața locului au arătat alunecarea de teren care a măturat o vale unde se credea că muncitorii se aflau în acel moment

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.