sâmbătă, martie 25, 2023

De necrezut! O femeie în scaun cu rotile închisă pentru terorism

O femeie în scaun cu rotile, care suferă de scleroză multiplă de 14 ani, a fost trimisă la închisoare pentru apartenență la o organizație teroristă, conform Stockholm Center for Freedome.

Deputatul Partidului Democrat Popular (HDP) şi activistul pentru drepturile omului Ömer Faruk Gergerlioğlu a atras atenția asupra cazului lui Mehtap Şentürk.

„O femeie paralizată este în închisoare de Ziua Femeii. Mehtap Şentürk suferă de scleroză multiplă  de 14 ani, mama ei obişnuia să aibă grijă de ea. Are o dizabilitate de 85 la sută şi trebuie să poarte scutece”, a scris Gergerlioğlu, într-o postare pe Twitter.

Gergerlioğlu a adăugat că a mers la închisoarea Sincan pentru a vorbi cu administrația închisorii despre starea femeii, dar că directorul a refuzat să-l vadă.

Şentürk, profesoară de ştiinţe, a fost trimisă săptămâna trecută la închisoarea Sincan din Ankara, după ce Curtea Supremă de Apel a menţinut o pedeapsă de şapte ani de închisoare sub acuzaţia de apartenenţă la organizaţii teroriste din cauza legăturilor sale cu mişcarea Gülen. De asemenea, soțul lui Şentürk este în închisoare din cauza unui proces asemănător.

Mii de încălcări ale drepturilor omului

În prezent, în închisorile din Turcia se află mii de femei, unele cu copiii lor, care au fost închise din cauza afilierii lor la mișcarea Gülen.

Acestea sunt acuzate sau condamnate pentru terorism pentru acte precum utilizarea aplicației pentru smartphone ByLock, despre care se crede că este un instrument secret de comunicare între adepții mișcării, depunerea de bani la o banca Asya, trimiterea copiilor lor la şcoli afiliate cu Mișcarea Gulen sau pur şi simplu pentru participarea la discuţiile religioase organizate de mişcare.

Au existat chiar cazuri când femeile arestate au murit în închisoare după ce li s-au refuzat medicamente critice de către autoritățile închisorii sau când femeile au fost trimise la închisoare imediat după naștere împreună cu nou-născuții lor, contrar legii.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Prima zi de Ramadan: Erdogan a luat masa cu victimele cutremurelor 

Vorbind cu supraviețuitorii cutremurului care locuiesc în complexul de containere din districtul Karacasu, Erdoğan a spus că nu există nicio odihnă sau pauză până când provinciile afectate de cutremur sunt reconstruite .

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Turcia: 140.000 de dolari amendă pentru WhatsApp și Meta pentru că nu a numit o persoană de contact locală

Autoritatea Turcia pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (KVKK) a impus o amendă de 2.650.000 de lire (aproximativ 140.000 dolari) pe WhatsApp și Meta pentru că nu s-a înregistrat la Sistemul de Informații al Registrului Operatorilor de Date (VERBIS), conform presei turce.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.