vineri, noiembrie 10, 2023

Incredibil! Un meteorit de 4,5 miliarde de ani s-a prăbușit în grădina unui turc

Un meteorit, despre care s-a descoperit că are o vechime de 4,5 miliarde de ani și evoluat aproximativ 400 de mii de euro, a căzut în grădina unui turc, relatează Romanya Haber.

O minge de foc a fulgerat cerul în jurul orei 14:00, în aprilie, în orașul Elmshorn din statul Schleswig-Holstein. Apoi pietrele negre s-au răspândit în jur, conform ziarului nemțesc, Bild.

Cea mai mare dintre aceste pietre a căzut în grădina lui Mahmut Şahin, care s-a mutat în Germania, în urmă cu șase luni, ca să lucreze ca zugrav într-o firmă.

Şahin a spus că s-a întâlnit cu reprezentații unui muzeu şi că vrea să investească o parte din încasările şi că va aloca o parte pentru caritate.

„Nu vreau ca meteoritul să dispară în seiful unei persoane private. Toată lumea ar trebui să poată vedea asta pentru că acum face parte din istoria Schleswig-Holstein”, afirmă Şahin.

Fizicienii şi astronomii care au examinat piatra pe care Şahin a expus-o la un târg minier din München au evaluat meteoritul la aproximativ 400 de mii de euro.

Kılıçdaroğlu pierde șefia partidul din opoziție, după 13 ani. Cine este noul lider CHP?

Özel a devenit al optulea lider al CHP de la înființarea sa în 1923, cu 812 de voturi, punând capăt guvernării de 13 ani a lui Kılıçdaroğlu, care a primit 536 de voturi.

Rezidenții străini părăsesc Antalya din cauza creșterii costului vieții

În 2023, 17 la sută dintre cei cu permis de ședere au părăsit Antalya. Exodul s-a accelerat în ultimele patru luni, când 17.000 de locuitori au părăsit provincia.

Turcia: Parlamentul elimină Coca-Cola și produsele Nestle din meniu

„Produsele companiilor care sprijină Israelul nu vor fi vândute în restaurante, cantine și ceainări din campusul parlamentului”,se arată în declarația Marii Adunări Națională a Turciei, fără a identifica companiile.

Incredibil! Un meteorit de 4,5 miliarde de ani s-a prăbușit în grădina unui turc

O minge de foc a fulgerat cerul în jurul orei 14:00, în aprilie, în orașul Elmshorn din statul Schleswig-Holstein. Apoi pietrele negre s-au răspândit în jur, conform ziarului nemțesc, Bild.

Istanbul: Biserica ortodoxă și liceul vandalizate într-un atac rasist

Pe măsură ce conflictele din Gaza crește, comunitățile minoritare din Turcia devin din ce în ce mai mult ținta atacurilor rasiste, ca urmare a sentimentului în creștere anti-israelian din țară.

Istanbul: Un turc a dat drumul la șoareci într-un McDonald’s, în semn de protest

Într-un videoclip care înregistrează momentele, bărbatul este văzut strigând „Mâncați acești șoareci, nu carnea musulmanilor”, „Bombe cad acolo (Gaza) de zile întregi”

Libertatea presei în Turcia: 63 de jurnalişti se află după gratii

În cursul lunii au continuat 44 de procese privind activitatea jurnalistică, cazurile a doi jurnaliști s-au încheiat cu condamnare și o pedeapsă totală de 10 ani de închisoare.