joi, noiembrie 30, 2023

Rezidenții străini părăsesc Antalya din cauza creșterii costului vieții

Rezidenții străini din provincia mediteraneană Antalya din Turcia au părăsit orașul în 2023, din cauza creșterii costului de viață, conform Gazete Duvar.

În 2023, 17 la sută dintre cei cu permis de ședere au părăsit Antalya. Exodul s-a accelerat în ultimele patru luni, când 17.000 de locuitori au părăsit provincia.

Vânzările imobiliare către străini au scăzut cu 29,23% în primele nouă luni ale anului 2023. Numărul străinilor cu permis de ședere care au plecat din Antalya a ajuns la 25.000.

Președintele Camerei de Comerț și Comerț din Antalya, Ali Bahar, a atribuit emigrarea străinilor unor factori precum prețurile ridicate ale chiriei, costul vieții, costul cetățeniei și dificultățile în obținerea permiselor de ședere.

Antalya a fost un loc popular pentru străini, în special pentru cetățenii ruși după războiul din Ucraina, în ceea ce privește achizițiile imobiliare. Cu toate acestea, creșterea persistentă a prețurilor chiriilor din provincie, combinată cu creșterea sumei minime de achiziție imobiliară la 450.000 de dolari, a condus la o scădere a rezidenților străini în Antalya.

Cupa Turciei se va juca în Arabia Saudită, în ciuda dorinței fotbaliștii de a juca în țară

Președintele Galatasaray, Dursun Özbek, a anunțat anterior că echipa sa a cerut ca meciul să se joace în Turcia „la 100 de ani de la Republica noastră”, în timp ce Fenerbahçe a cerut ca meciul să fie jucat pe Stadionul Olimpic Atatürk sau pe Stadionul Samsun 19 Mai.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Ritualul Călușului dansat de tineri din Kenya pe scena IFLC 2023, din București

Festivalul, prezentat de îndrăgita actriță Tily Niculae, va începe joi, 23 noiembrie 2023, de la ora 18.30, la Lumina Sport Arena, fiind organizat de Lumina Instituții de Învățământ, în parteneriat cu Asociația pentru Dialog și Valori Universale.