miercuri, aprilie 24, 2024

Germania promite sa faca tot ce poate pentru a-l elibera pe ziaristul retinut in Turcia

Ministerul de Externe german l-a salutat luni pe ziaristul germano-turc Deniz Yucel ca un simbol al libertatii de exprimare si a promis ca va tratat acest caz cu ‘cea mai mare importanta’ pentru a asigura eliberarea ziaristului, relateaza Reuters, citata de Agerpres.
‘Dorim sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a sustine libertatea presei’, a declarat purtatorul de cuvant al ministerului, Martin Schaefer.

Yucel, reporter pentru ziarul german Welt, se afla in custodia politiei in Turcia de aproape o saptamana.

Procurorii au prelungit perioada de detentie a ziaristului Yucel cu o saptamana, a afirmat ziarul Welt.

Autoritatile au termen pana la 28 februarie sa decida daca il vor trimite pe ziarist in fata unui judecator care poate decide retinerea sa.

Deniz Yucel este primul jurnalist german care a fost retinut in cadrul represiunii impotriva mass-media dupa instituirea starii de urgenta in Turcia ca urmare a tentativei de lovitura de stat din iulie.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.